Μέγας πόθος το Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ, όμιλος μέσω (και) Ιταλίας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κριθούν όλοι οι στόχοι που έχουν απομείνει για τον ΠΑΟΚ. Και από την στιγμή που ένας από τους βασικούς στόχους είναι το Κύπελλο και παράλληλα η εξασφάλιση μίας ευρωπαϊκής προοπτικής την νέα σεζόν, τότε δικαιολογημένα επικρατεί εγρήγορση σε όλους τους τομείς.


Μέγας πόθος όλων στον ΠΑΟΚ είναι η Κούπα, δεν τίθεται καμία αμφιβολία για αυτό. Το Κύπελλο θα οδηγήσει στο Europa League που ειδικά την νέα σεζόν θα έχει αυξημένα έσοδα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ όμως μπορεί να προκριθεί στο Europa League πιο νωρίς χρονικά. Αρκεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής. Θέλει μόνο νίκη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα ευνοεί τον Ολυμπιακό. Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από τους ερυθρόλευκους και με νίκη θα έχουμε ισοβαθμία. Με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο.

Εάν δεν τα καταφέρει την Κυριακή, ακολουθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Εκεί θέλει και κούπα και ευρωπαϊκή συμμετοχή στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Πρακτικά, ο ΠΑΟΚ έχει δύο ευκαιρίες για το Europa και τους ομίλους της νέας σεζόν. Ο Ολυμπιακός μία.

Ειδικά για τους ομίλους της νέας σεζόν, πρέπει να αναφέρουμε πως εκτός από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα συγκεκριμένων ομάδων από την Ιταλία. Της Γιουβέντους και της Φιορεντίνα. 

Εν ολίγοις, εφόσον ο ΠΑΟΚ κάνει το χρέος του στα ματς που απομένουν τότε: Θα περιμένει από την Γιουβέντους αποτελέσματα. Δηλαδή πιθανή κατάκτηση του Europa League αυτής της σεζόν και παράλληλα εξασφάλιση μίας θέσεως που οδηγεί στο champions League της νέας σεζόν από το Ιταλικό πρωτάθλημα.

Για την Γιουβέντους βέβαια που είναι στη δεύτερη θέση στην Ιταλία, πρέπει να αναφέρουμε πως εκκρεμεί η οριστική απόφαση της δικαιοσύνης για τους 15 βαθμούς που της είχαν αφαιρεθεί και της επιστράφηκαν μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Εάν δεν τα καταφέρει η Γιουβέντους, οι ελπίδες θα στραφούν στην Φιορεντίνα. Πιθανή κατάκτηση του Conference αυτή τη σεζόν αλλά και του Κυπέλλου Ιταλίας, θα δώσει ώθηση στον ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή του πορεία την νέα σεζόν.

Πρακτικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει το χρέος του. Και ύστερα να περιμένει είτε την Γιούβε είτε την Φιορεντίνα. Υπάρχει η προοπτική να παίξει στα πλέι οφ του Europa, κατά συνέπεια να έχει εξασφαλισμένη παρουσία σε ομίλους.

Όλα για την νίκη στο ντέρμπι

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο και από την στιγμή που επέστρεψαν οι Ινγκασον, Σάστρε και Αουγκούστο, ο Λουτσέσκου έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για την ενδεκάδα. Ο Τάϊσον ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ολιβέϊρα έκανε θεραπεία. Το σημαντικό είναι πως στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ κυριαρχεί η θέληση για μία μεγάλη νίκη το βράδυ της Κυριακής, που θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα.

https://www.metrosport.gr/megas-pothos-to-kypello-gia-ton-paok-omilos-meso-kai-italias-770570

 

Μέγας πόθος το Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ, όμιλος μέσω (και) Ιταλίας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 12, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.