Η τελική επαφή Τζίμα - ΠΑΟΚ καθορίζει τις εξελίξεις. Κώστας Πετρωτός

Πριν από λίγες μέρες ο Στέφανος Τζίμας υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο που τον δεσμεύει μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Μάλιστα η ασπρόμαυρη ΠΑΕ μέσα από τα social media ανέβασε και ένα σχετικό video όπου ο νεαρός ποδοσφαιριστής ενθουσιασμένος δήλωσε: 

«ΠΑΟΚ μέχρι το 2028! Έχω πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, θέλω να κατακτήσουμε τίτλους και να παίξουμε Champions League. Πάμε να το πετύχουμε όλοι μαζί! Πάμε ΠΑΟΚΑΡΑ!». Τις τελευταίες ώρες, όμως, το σενάριο να παραχωρηθεί δανεικός στην Νυρεμβέργη για την επόμενη σεζόν, έχει προκαλέσει απορίες στις τάξεις των φίλων του Δικεφάλου και όχι άδικα. 

ADVERTISEMENT

Πριν όμως προχωρήσουμε σε αυτό, να σημειώσουμε πως το kicker.de με σχετικό ρεπορτάζ σημειώνει: «Για τον ταλαντούχο επιθετικό ενδιαφέρονται επίσης δύο ολλανδικοί σύλλογοι και μια ομάδα από την Ελβετία. Αλλά η πιθανή συνεργασία με τον πρώην επιθετικό παγκόσμιας κλάσης και νέο προπονητή της ομάδας Μίροσλαβ Κλόζε θα πρέπει να είναι ένα επιχείρημα και ένα θετικό σημείο για την FCN. 

Ο Τζίμας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιθετικά ταλέντα στην Ελλάδα. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις ομάδες νέων της χώρας και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην εθνική U-21. Την περασμένη σεζόν, ο 18χρονος επιθετικός έπαιξε μόλις 528 λεπτά σε 24 κυρίως σύντομες εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ και σημείωσε πέντε γκολ (μία ασίστ)» και καταλήγει: «στη Νυρεμβέργη ο Τζίμας θα δείξει την ποιότητά του σε μόνιμη βάση και όχι μόνο σποραδικά όπως στον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικά ικανός και γρήγορος επιθετικός θα μπορούσε σύντομα να αναδείξει το ταλέντο του στη 2η κατηγορία του γερμανικού Πρωταθλήματος».

Ο Λουτσέσκου αποφασίζει

Η διαχείριση του Στέφανου Τζίμα την περσινή σεζόν προφανώς και δεν ήταν πετυχημένη. Ο νεαρός στο διάστημα απουσίας του Αλί Σαμάτα στο Κόπα Αφρικα, άρπαξε την ευκαιρία και αμέσως μετά… χάθηκε με την επιστροφή του Τανζανού στην Τούμπα που θυμίζουμε πως σκόραρε μόλις τρεις φορές! 

Και η αναφορά του kicker.de πως «με τον Κλόζε ο Τζίμας θα δείξει την ποιότητα του» προφανώς και έχει τη σημασία της όπως και το «θα δείξει την ποιότητα του σε μόνιμη βάση και όχι μόνο σποραδικά όπως στον ΠΑΟΚ». Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει τρεις επιθετικούς. Τον Μπραντον Τόμας, τον Αλί Σαμάτα και τον Στέφανο Τζίμα. Παλεύει να πάρει φορ, περιμένει την απάντηση του Μπρέιθγουέιτ αλλά ακόμη δεν έχει αποκτήσει φορ. 

Επομένως στην παρούσα φάση δεν μπορεί ο Δικέφαλος όσο δεν έχει κλείσει τον βασικό του φορ, να βιαστεί να απαντήσει θετικά στην Νυρεμβέργη και στον Ρέμπε που είναι αυτός που έχει εισηγηθεί τον δανεισμό του στον Κλόζε. Σε μια γεμάτη και απαιτητική σεζόν, όπου ο ΠΑΟΚ θα έχει και πάλι πάρα πολλά ματς, κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί χωρίς απορίες έναν δανεισμό του Τζίμα.

«Δεν μπορεί δηλαδή να πάρει δεκαπέντε ματς στη σεζόν;» είναι μια ερώτηση όπως και «πέρσι πήρε άπειρες ευκαιρίες ο Σαμάτα, δεν τις αξίζει ο Τζίμας» ή «πόσο ακόμη θα προσπαθούμε να βγάλουμε πετυχημένη μια μεταγραφή ποδοσφαιριστή που κοστίζει 800.000 ευρώ ετησίως στην ομάδα;»

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ είχε τον Κουλιεράκη και τον Κωνσταντέλια να κάνουν μια σπουδαία σεζόν. «Υποχρέωσαν» μέσα από τις εμφανίσεις τους, τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τους έχει βασικούς και αναντικατάστατους. Και εύλογα μπορεί να ρωτήσει κανείς: «με τέτοια δύναμη πυρός στην επίθεση και δίπλα και πίσω από τον φορ, ο Τζίμας δεν μπορεί να αξιοποιηθεί;»

Πρέπει να νιώσει πολύτιμος

Από την άλλη πρέπει να πάρουμε και μια ακόμη παράμετρο υπόψιν μας. Αν ο Τζίμας έχει πάρει τη διαβεβαίωση από τον Ρέμπε και τον Κλόζε πως θα πάρει τις ευκαιρίες, πως θεωρείται ένα μεγάλο ταλέντο και δεν χρειάζεται να περιμένει περιστασιακά ευκαιρίες για να αγωνιστεί, τότε προφανώς και είναι απόλυτα δικαιολογημένο να σκέφτεται θετικά το ενδεχόμενο να συναινέσει στον δανεισμό. 

Το ζητούμενο είναι το αν ο Λουτσέσκου έχει μπει στη διαδικασία να κάνει τον Τζίμα να νιώσει πολύτιμος στην ομάδα ή η πρόταση δανεισμού διευκολύνει αφάνταστα τον Ρουμάνο τεχνικό που δεν φημίζεται και για την εμπιστοσύνη του στους νεαρούς παίκτες. Και επί εποχής Λουτσέσκου είναι αρκετά τα παραδείγματα παικτών που επιστρατεύτηκαν αναγκαστικά και απέδειξαν στον προπονητή τους πως μπορούσα να είχαν πάρει περισσότερες ευκαιρίες.


Το ενδιαφέρον της Νυρεμβέργης για τον δανεισμό του Στέφανου Τζίμα από τον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο, όπως και η πίεση για να παίξει εκεί τη νέα σεζόν υπό τις οδηγίες του Μίροσλαβ Κλόζε. Η Νυρεμβέργη αρχίζει μεθαύριο την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν και ο φημισμένος βετεράνος άσος και νυν προπονητής έχει μεταφέρει την πολύ θετική άποψή του και στον ίδιο τον παίκτη.

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας φάνηκε ότι αυτή η υπόθεση είναι σχεδόν “τελειωμένη”, ωστόσο, όσο δεν λαμβάνεται η τελική απόφαση, δεν μπορεί να μιλήσεις κανείς για τετελεσμένα.

ADVERTISEMENT

Από τη μία, υπάρχει η άποψη ότι ένας δανεισμός στο εξωτερικό θα του κάνει καλό σε ατομικό επίπεδο, από την άλλη, όμως, θα πρέπει να είναι και η ομάδα καλυμμένη στις επιθετικές ανάγκες της (αν φύγει τώρα ο Τζίμας, ο ΠΑΟΚ μένει μόνο με Μπράντον, Σαμάτα).

Υπό αυτό το πρίσμα, φαίνεται ότι στην Τούμπα δίνουν λίγο ακόμη χρόνο στο να καταλήξουν στην τελική απόφαση η οποία σε κάθε περίπτωση θα κριθεί και από τα “θέλω” του παίκτη (η βασική του επιθυμία είναι να έχει επαρκή αγωνιστικά χρόνο τη νέα σεζόν) και από την άλλη από την τελική άποψη του Ιβάν Σαββίδη.

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αναμένεται η τελική επαφή που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

https://www.metrosport.gr/i-teliki-epafi-tzima-paok-kathorizei-tis-exelixeis-993219

 

Η τελική επαφή Τζίμα - ΠΑΟΚ καθορίζει τις εξελίξεις. Κώστας Πετρωτός Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 23, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.