Ο δικός μας ΠΑΟΚ Ο Δικέφαλος μεγαλώνει διαρκώς και το δείχνει σε κάθε ημέρα παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον οργανισμό. Γράφει ο Ανέστης Παπιόπουλος

Ανηκω στην γενιά μετάβασης του ΠΑΟΚ στην εποχή Ιβάν Σαββίδη. Αφενός πρόλαβα, ή μάλλον γνώρισα τον Δικέφαλο σε δύσκολες περιόδους, αφετέρου ήρθε σχετικά γρήγορα ένας άνθρωπος που μου έδειξε με κάθε τρόπο ότι ο οργανισμός θα αλλάξει στάτους. Από τις πρώτες επαφές με την Τούμπα και εκείνο το 0-4 της ΑΕΚ το 2008, στις αμέτρητες περιπτώσεις όπου ξεχώριζε ένας ποδοσφαιριστής και αμέσως τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ.

Ακούγονται λίγο μακρινά πλέον. Είναι και δεν είναι. Έχουν συμβεί τόσα πολλά στα 12 χρόνια Ιβάν Σαββίδη που όντως κάποια πράγματα λησμονούνται. Μιλάμε όμως για την τελευταία εικοσαετία. Από τις αρχές του 2000 και τις επιτυχημένες ομάδες που κατέκτησαν τα Κύπελλα του 2001, 2003. Πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια έκαναν καριέρα στις ομάδες της Αθήνας. Παραδείγματα και αργότερα, όπως αυτά του Σαλπιγγίδη και του Χριστοδουλόπουλου. Μπορώ να γράψω αμέτρητες σειρές. Είμαι σίγουρος ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να γράψουν άλλες τόσες. Πάμε όμως στο σήμερα και την αφορμή αυτού του blog.

Εφόσον είμαι ανάμεσα σε αυτούς που από το βράδυ του Σαββάτου (8/6) έχουν ένα πλατύ, ολίγον τι ηλίθιο, χαμόγελο για την κοινή απόφαση Σαββίδη – Κωνσταντέλια να απορρίψουν την πρόταση της Σάλτσμπουργκ και ο νεαρός μάγος να παραμείνει στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ, παραθέτω μερικές σκέψεις μου. Να σημειωθεί εδώ, παρενθετικά, ότι οφείλουμε να μην αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο στο ποδόσφαιρο σήμερα. Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν θα έρθει μια ομάδα μέσα στο καλοκαίρι να προσφέρει στον ΠΑΟΚ 25-30 εκατομμύρια για τον «Ντέλια» και έτσι να ξανά ανοίξει το θέμα. Όμως, μιλάμε με τα τωρινά δεδομένα.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι ο ποδοσφαιριστής που όλοι ονειρευόμασταν να γίνουμε μικροί. «Θέλω να μπορώ να κάνω ντρίμπλες, να βάζω γκολ, να πάρω πρωταθλήματα, να παίξω Ευρώπη και να με θαυμάζουν όλοι οι φίλαθλοι» θα σκεφτόταν κάποτε ο μικρός Ανέστης. Το μεγάλο επίτευγμα του 21χρονου ποδοσφαιριστή, είναι το γεγονός πως έχει κάνει τα παιδιά όλης της επικράτειας να τον λατρεύουν, να τον χρησιμοποιούν ως παράδειγμα για το τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Ακόμη ακόμη, να “μαλώνουν” στις αλάνες για το ποιος θα είναι ο Κωνσταντέλιας στο παιχνίδι τους. Η παραμονή του μόνο θετικά έχει να προσφέρει στον ΠΑΟΚ κι αυτό το ξέρει καλά ο οργανισμός και -φυσικά- ο Ιβάν Σαββίδης.

Αρκεί και μόνο να παραθέσουμε το ποσό που απέρριψε ο ΠΑΟΚ για την παραχώρηση του παίκτη. Αν η πρόταση της Σάλτσμπουργκ γινόταν αποδεκτή από τους «ασπρόμαυρους», ο «Ντέλιας» θα γινόταν αυτόματα η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του συλλόγου. Να το θέσω κι αλλιώς. Αν ο Κωνσταντέλιας έβγαινε πριν 20 χρόνια και έκανε τα μισά από όσα έχει ήδη κάνει με τον ΠΑΟΚ, είναι πιθανό να τον βλέπαμε να αποχωρεί με μια πρόταση στα 3-4 εκατομμύρια ευρώ και να πανηγυρίζαμε. Να τον πηγαίναμε ακόμη και με κορδέλα στο αεροδρόμιο. Με αυτά τα λεφτά θα πληρωνόταν όλη η ομάδα. Η διαρκής γιγάντωση του συλλόγου, έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα και την νοοτροπία μας. Τα 17-18 εκατομμύρια μοιάζουν λίγα και…είναι. Είναι μπροστά σε αυτό που απολαμβάνουμε κάθε Κυριακή, Πέμπτη και ξανά Κυριακή από τον ποδοσφαιριστή.

Αυτό το ξέρουν άπαντες στον ΠΑΟΚ. Σε συνδυασμό και με την προοπτική πρόκρισης στο League Stage του Champions League, κανείς δε θέλει να χαθεί αυτό το διαμάντι. Με πρώτο απ’ όλους -για ακόμη μια φορά- τον Σαββίδη. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έχει δείξει σε κάθε μεγάλη επιτυχία της ομάδας, ότι είναι τέτοια η ευτυχία του που δεν λογαριάζει πιέσεις και ανάγκες. Θα την κάνει την «τρέλα» του. Κοιτώντας πάντα τον επόμενο μεγάλο στόχο. «Οι μεγαλύτερες επιτυχίες είναι μπροστά μας», είπε και το εννοεί. Πάντα εννοεί αυτά που λέει.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει. Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό, εκεί όπου διεκδικεί και κατακτά μόνιμα τρόπαια ενώ διακρίνεται και με μεγάλες πορείες στην Ευρώπη, μπορεί και αποφασίζει μόνος του για τις τύχες του. Στις μεταγραφές μάχεται με τις ομάδες της Αθήνας για κοινούς στόχους, αφού οι λίστες είναι κοινές με τους ποδοσφαιριστές που έρχονται Ελλάδα, και παράλληλα δεν τίθεται το οποιοδήποτε θέμα για να χάσει παίκτη του από το ΠΟΚ. Η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη, που πλέον -ως οργανισμός- ο ΠΑΟΚ δημιουργεί στελέχη που μπορούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Τέτοια περίπτωση είναι η ανάληψη της ΕΠΟ από τον Μάκη Γκαγκάτση.

Υ.Γ.: Δίνεται ακόμη μια ευκαιρία, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να χαρούμε με τις εξελίξεις που υπάρχουν στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ. Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα του καλοκαιριού, γέρνει υπέρ της ομάδας. Ας το απολαύσουμε χωρίς τοξικότητα. Είναι κρίμα. Όλο το τελευταίο διάστημα διαβάζαμε για «ξεπούλημα» και τελειωμένη μεταγραφή από συγκεκριμένες φωνές. Τώρα φταίνε όλοι οι δημοσιογράφοι χωρίς να γίνεται διαχωρισμός. Ο καθένας έχει την δυνατότητα να διαβάζει και να ενημερώνεται από όπου επιθυμεί. Στο PAOK24 ουδέποτε σας έχουμε παρουσιάσει κάτι διαφορετικό παρά μόνο την πλήρη διάσταση της εκάστοτε μεταγραφικής περίπτωσης.

https://www.paok24.com/podosfairo/498120/o-dikos-mas-paok/

 

Ο δικός μας ΠΑΟΚ Ο Δικέφαλος μεγαλώνει διαρκώς και το δείχνει σε κάθε ημέρα παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον οργανισμό. Γράφει ο Ανέστης Παπιόπουλος Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 09, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.