Ταξιάρχης Φίλων: «Στόχος μου είναι η πρώτη ομάδα». Ο διεθνής αμυντικός συμπληρώνει μια πενταετία παρουσίας στο Δικέφαλο

Από τους παίκτες, που άρπαξαν φέτος την ευκαιρία συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ 2 με τον ΠΑΟΚ Β, προερχόμενοι από την Κ-19, είναι κι ο διεθνής αμυντικός, Ταξιάρχης Φίλων, που συμπληρώνει μια πενταετία παρουσίας στο Δικέφαλο.

Γεννημένος στις 16 Μαρτίου 2005 και με καταγωγή από την Αγία Αννα Βοιωτίας, άρχισε να παίζει μπάλα στον Πανγεωργικό, ομάδα του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα η οικογένειά του μετακόμισε στη Λιβαδειά και συνέχισε να εκπαιδεύεται στην ακαδημία του Ηλία Λιόντου.

«Για εμάς ήταν ένα… πολυεργαλείο. Διακρίνονταν ως ένας δυναμικός αμυντικός, αλλά όταν θέλαμε να παίξουμε επιθετικά για να πετύχουμε γκολ, τότε βάζαμε τον Ταξιάρχη μπροστά για να μας κάνει τη… δουλειά. Πρόκειται για έναν δυναμικό στόπερ, αν και, κατά τη γνώμη μου, η θέση που του ταιριάζει ακόμη περισσότερο είναι αυτή του δεξιού μπακ. Είναι πολύ εκρηκτικός και γρήγορος, αυτά είναι τα στοιχεία που κυρίως τον χαρακτηρίζουν» είχε πει ο Λιόντος σε παλαιότερη συνέντευξη του στη FORZA.

Μέσα από τις εμφανίσεις του με τη μικτή Βοιωτίας, o Φίλων προσέλκυσε το ενδιαφέρον των σκάουτερ του ΠΑΟΚ. Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, έκανε δοκιμαστικές εμφανίσεις και το καλοκαίρι του 2019 έγινε παίκτης του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Ημουν δεκατεσσάρων χρονών, αλλά η απόφαση να μετακομίσω στη Θεσσαλονίκη ήταν εύκολη για μένα» λέει ο Φίλων στη συνέντευξη του στη FORZA, και εξηγεί: «Από μικρός υποστήριζα τον ΠΑΟΚ, αγαπημένη ομάδα και των γονιών μου. Όταν, λοιπόν, έμαθα ότι με ήθελε ο ΠΑΟΚ, δεν το σκέφτηκα καν. Ηταν σαν να υλοποιούνταν ένα παιδικό μου όνειρο. Το πρώτο διάστημα, βέβαια δυσκολεύτηκα λίγο, μια κι έπρεπε να συνηθίσω μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους. Αλλά γρήγορα μπόρεσα να προσαρμοστώ στο νέο περιβάλλον μου».

Όταν άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο, αγωνίζονταν ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Ο ΠΑΟΚ τον έμαθε ως κεντρικό αμυντικό, σ΄ αυτή τη θέση (κυρίως) αγωνίζονταν στην Κ-19 του Δικεφάλου, αλλά στον ΠΑΟΚ Β έπαιξε φέτος ως δεξί μπακ (στην εθνική νέων παίζει και στόπερ και ακραίος μπακ). «Παίζω όπου επιλέξει ο προπονητής, αν και λίγο παραπάνω μου αρέσει να παίζω στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου έχω την ευκαιρία να κάνω κι ανεβάσματα προς την αντίπαλη περιοχή» λέει χαρακτηριστικά.

«ΑΛΛΟ… ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2»

Στη σεζόν, που ολοκληρώθηκε, έπαιζε αρχικά στην Κ-19, με την οποία πρόλαβε να κάνει δέκα συμμετοχές, πετυχαίνοντας και τρία γκολ. «Από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά άρχισα να παίζω στον ΠΑΟΚ Β. Ηταν εντελώς διαφορετικό το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Ασφαλώς πιο έμπειροι παίκτες,ένα… άλλο ποδόσφαιρο. Στην ομάδα μας, που είμασταν πολλοί νεαροί παίκτες, είχαμε αυτή τη δυσκολία, αλλά μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε» υπογραμμίζει, και συνεχίζει: «Η αλλαγή στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2 ήταν ότι οι δεύτερες ομάδες θα μπορούσαν να υποβιβαστούν. Στο μυαλό μας δεν υπήρχε η σκέψη της πτώσης στη Γ΄ κατηγορία, από την άλλη, όμως, υπήρχε κι η πίεση του αποτελέσματος, προκειμένου να πετύχουμε τελικά το στόχο μας.

Για ένα βαθμό δεν μπορέσαμε να μπούμε στα πλέι οφ, βγήκαμε, όμως, πρώτοι στα πλέι άουτ, χωρίς να νιώσουμε κανένα κίνδυνο για την παραμονή μας».

Ο Φίλων έκλεισε τη σεζόν με δώδεκα συμμετοχές (οι έντεκα στην αρχική ενδεκάδα) στον ΠΑΟΚ Β, έχοντας ένα γκολ (στο ματς με τη Νίκη Βόλου), μία ασίστ (στο ματς με την Κοζάνη για τα πλέι άουτ) κι ένα κερδισμένο πέναλτι (επίσης σε παιχνίδι με την Κοζάνη, αλλά για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος). Οι συμμετοχές του θα ήταν ακόμη περισσότερες, αν δεν είχε την ατυχία να τραυματιστεί στον εκτός έδρας αγώνα της 7ης Απριλίου εναντίον του Ηρακλή για τα πλέι άουτ κι έκτοτε να μην ξαναπαίξει. Τουλάχιστον έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο τραυματισμό και θα είναι απόλυτα έτοιμος για την καλοκαιρινή προετοιμασία ενόψει της επόμενης σεζόν.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Οσο για την πιο ωραία του ανάμνηση από αυτά τα πέντε χρόνια, που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ; «Το ντεμπούτο μου στη Σούπερ Λιγκ 2 (σ. σ. στις 18 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ Β επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Πόντου με 1-0) και το πρωτάθλημα με την Κ-17 (σ. σ. πριν δύο χρόνια οι νέοι του Δικεφάλου είχαν νικήσει με 2-0 τον Αρη στον τελικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο)» είναι οι στιγμές, που ξεχωρίζει. Κι η αντίστοιχη πιο δυσάρεστη; «Ο τραυματισμός στο γόνατο την περσινή περίοδο, με συνέπεια να χάσω και την τελική φάση με την εθνική νέων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας».

Τι περιμένει και τι ελπίζει για το μέλλον; «Μετά από μια σχετικά καλή σεζόν με τον ΠΑΟΚ Β, σίγουρα σκέφτομαι και την πρώτη ομάδα. Δεν ξέρω ακόμη κάτι, αλλά, ο στόχος μου είναι εκει.

Οπότε μου ζητηθεί, νιώθω έτοιμος να πάω και να προσφέρω» λέει με αυτοπεποίθηση ο Φίλων, που έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2027.

πηγή: FORZA

https://inpaok.com/824385/taxiarchis-filon-stochos-mou-einai-i-proti-omada/

 

Ταξιάρχης Φίλων: «Στόχος μου είναι η πρώτη ομάδα». Ο διεθνής αμυντικός συμπληρώνει μια πενταετία παρουσίας στο Δικέφαλο Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.