H επιβράβευση των στρατιωτών.Ο ΠΑΟΚ περνάει τα μηνύματα που πρέπει, όπως πρέπει, για όσους θέλουν να τα λάβουν. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Έχω ένα σκάλωμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τη θεωρώ το μεγαλύτερο κλαμπ του πλανήτη, γιατί έχει έναν κώδικα που δεν επιτρέπει σε κανέναν να πιστέψει πως μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της. Εντός και εκτός κλαμπ.

Είναι ένας κώδικας που έχει τελειοποιηθεί από τον Πέρεθ. Είσαι ο Κριστιάνο και θέλεις να κάνεις τα δικά σου; Πουλήθηκες το ίδιο βράδυ. Ο Σέρχιο Ράμος; Το ίδιο. Είσαι ο Χ ζάμπλουτος που πιστεύει πως μπορείς να δώσεις τα πάντα για να κρατήσεις τους αστέρες σου. Η Ρεάλ δεν χρειάζεται τα πάντα για να τους αποκτήσει.

Ο κώδικας είναι σημαντικός σε όλους μας, στη καθημερινότητά μας. Φανταστείτε πόσο πιο σημαντικός είναι για να ελέγξεις έναν μηχανισμό που περιτριγυρίζεται από παθιασμένους ανθρώπους όπως είναι οι σύλλογοι.

Στον ΠΑΟΚ αρχίζει να διαφαίνεται ο κώδικας. Πολλές φορές ήρθα σε ρήξη με ανθρώπους που δούλευαν στο κλαμπ όταν διαπίστωσα πως θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα προσωπικής πολιτικής κόντρα στα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Το έκαναν αρκετοί. Κυρίως τεχνικοί διευθυντές που πίστευαν πως ανέλαβαν ένα χωριό, ενώ οι ίδιοι ως υποδομή είχαν χαμηλότερη από στελέχη που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ.

Μέσα σε μία εβδομάδα, στέλεχος που δημιούργησε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, αναλαμβάνει την ΕΠΟ. Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για τον Μάκη Γκαγκάτση υποτιμητικά. Αυτός δεν είπε τίποτα που να συγκρούεται με το κοινό καλό, ενώ η πρώτη του κίνηση ήταν η συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την εθνική. Η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να έχει γίνει και όχι προβληματικούς τυχοδιώκτες που έκαναν δημόσιες σχέσεις στη πλάτη του έλληνα φιλάθλου. Οι τοξικές φωνές σώπασαν, όμως το όμορφο για εμάς, είναι πως ξέρουμε ότι ο Γκαγκάτσης δεν θα προδώσει τις αρχές του κλαμπ. Στη περίπτωση του Μάκη, ο στρατιώτης του ΠΑΟΚ πήγε στην επόμενη πίστα, κάλυψε ένα μεγάλο κομμάτι της φιλοδοξίας του. 

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και το νέο του τεχνικό διευθυντή, τον Χρήστο Καρυπίδη. Στρατιώτη του κλαμπ από τότε που ήταν παίκτης. Παιδί που έπαιζε στο 100%, που χάρισε λεφτά στον σύλλογο όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, που ανάγκασε την Χαρτς να πληρώσει ενώ μπορούσε να φύγει ελεύθερος. Παιδί που από τη μέρα που γύρισε συμμετέχει σε σεμινάρια όπου μπορέσει, διαχειρίζεται με ήθος την καθημερινότητα και δεν βάζει ποτέ τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Ο στρατιώτης επιβραβεύτηκε και όλοι ξέρουμε πως αυτό συνέβη αξιοκρατικά.

Στην θέση που κατείχε ο Χρήστος, ανεβαίνει ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Ότι και να πεις για τον Γιώργο είναι λίγο. Νούμερο ένα στοιχείο το ήθος και η μηδενική τοξικότητα. Τον ξέρω καμιά εικοσαριά χρόνια και δεν έχω ακούσει ποτέ να λέει κάτι κακό κάποιος για αυτόν. Και ούτε θα πει. Το κλαμπ επιλέγει αυτόν για μία θέση που άλλοι επιλέγουν κάτι μεταξύ φουσκωτού και χορεύτριας σε μπουζουκερή γ΄ διαλογής.

Στρατιώτες υπάρχουν και στα παραπάνω κλιμάκια βέβαια. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν πήγε να αναζητήσει από την αγορά τον αντικαταστάτη του Γκαγκάτση. Η Μαρία Γκοντζάρεβα την ξέρει μια χαρά τη δουλειά. Και στα 12 χρόνια που βρίσκεται εδώ, δεν άφησε ποτέ εκτεθειμένο τον μεγαλομέτοχο. Ούτε το κλαμπ. Θα βρούμε μετρημένες στιγμές που τοποθετείται, θα βρούμε μηδενικές που αυτοπροβάλλεται. Δεν θα δυσαρεστήσεις ποτέ ένα τέτοιο στέλεχος.

Και τέλος ο Κυριάκος Κυριάκος. Έχοντας έναν ρόλο να εισπράττει το μπινελίκι στις κρίσεις χωρίς να κρύβεται, έχοντας δημιουργήσει αντιπάθειες σε αρκετό κόσμο ενώ θα μπορούσε να κάνει απλά τον Κινέζο όπως έκαναν αρκετοί στο παρελθόν, επιβραβεύτηκε από τον Ιβάν γιατί αναγνωρίστηκε πως ανέλαβε ευθύνες.

Σε όλη την παραπάνω λογική, προφανώς και δεν χωράει συμπεριφορά τύπου Μεϊτέ. Ο κάθε αθλητής βέβαια έχει την δυνατότητα να αναζητά τα περισσότερα λεφτά, όμως σε αυτή την φάση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, η φράση «το μοναστήρι να είναι καλά» βρίσκεται σε απόλυτη εφαρμογή. Είναι η εποχή που επιβραβεύεται ο στρατιώτης βλέπετε και ο Γάλλος ουδέποτε ήταν. Άσε που πίστευα πως δεν ταιριάζει ως δίδυμο με τον Καμαρά, αλλά αυτό είναι δική μου κρίση.

Κλείνοντας λοιπόν, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ αρχίζει να λειτουργεί με έναν τρόπο που εμένα με γεμίζει. Θέλω αυτή η λογική, αυτός ο κώδικας, να ισχύει ακόμα και όταν είναι υπό πίεση. Θέλω να συνδέεται το συναίσθημα με την τεχνοκρατική προσέγγιση, θέλω να βλέπω ανθρώπους που πονάνε την ομάδα, θέλω την ομάδα να δημιουργεί με την λογική της την προοπτική εξέλιξης σε όποιον είναι μέσα σε αυτή και τηρεί τους κανόνες παράλληλα με την προσωπική του εξέλιξή.

Θέλω ο ΠΑΟΚ να γίνεται όσο πιο ΠΑΟΚ μπορεί… 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1209065_h-epibrabeysi-ton-stratioton

 

H επιβράβευση των στρατιωτών.Ο ΠΑΟΚ περνάει τα μηνύματα που πρέπει, όπως πρέπει, για όσους θέλουν να τα λάβουν. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 20, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.