Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1. Το πάλεψε σαν ΟΜΑΔΑ μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ΠΑΟΚ ήταν σπουδαίος, είχε τις ευκαιρίες του αλλά λύγισε από την κλάση των Όσιμεν, Ικάρντι. Τελικό 3-1 για τη Γαλατά.

Σε ένα γήπεδο που κόχλαζε, ο ΠΑΟΚ δεν παραδόθηκε αμαχητί, πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στην πανίσχυρη Γαλατασαράι, έχοντας δουλέψει πάνω σε κάθε λεπτομέρεια για το σπουδαίο ματς της πρεμιέρας της League Phase του Europa League με αντίπαλο την πανίσχυρη Γαλατασαράι. 

Οκάν Μπουρούκ και Ραζβάν Λουτσέσκου επιφύλαξαν μία έκπληξη στο αρχικό τους σχήμα. Οι γηπεδούχοι κινήθηκαν με τον Όσιμεν στην ενδεκάδα τους, παρά το γεγονός πως τα ΜΜΕ της χώρας έφερναν έναν εκ των Ικάρντι - Μπατσουαγί στο βασικό πλάνο. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς κινήθηκαν με τον Κόλεϊ στα στόπερ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να τον προτιμά αντί του Γιάννη Μιχαηλίδη, λόγω των παραστάσεων στην Τουρκία με τη φανέλα της Μπεσίκτας.

Τα «λιοντάρια» με εκφραστή τον Όσιμεν, προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ, εκδηλώνοντας επίθεση στα 18 δευτερόλεπτα. Ο Αϊχάν γέμισε στην περιοχή του Κοτάρσκι, ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ δεν «μάσησε», κάθε άλλο παρά φοβική προσέγγιση είχε στο παιχνίδι του, καταγράφοντας τις ευκαιρίες του, εκμεταλλευόμενος και την αμυντική ανισορροπία της «Γαλατά», όπως φάνηκε και στο 6΄. Πρώτη τελική για τον Δικέφαλο, με ωραίο συνδυασμό τριών ασπρόμαυρων, με τον Κωνσταντέλια με δυνατό σουτ με το αριστερό να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Γκιουνάι, οποίος απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια.

Στο μεσοδιάστημα του α΄ημιχρόνου δεν έλειψαν τα highlights, όπως το τάκλιν του Κόλεϊ, οι παρεμβάσεις του Οζντόεφ, τα τρεξίματα του Καμαρά και ένας Τσάλοβ σε πολύ διαφορετικό ρόλο, δίνοντας πολλά στηρίγματα. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε σε γενικές γραμμές συνέπεια στα μετόπισθεν απέναντι σε μία επιθετική γραμμή της Γαλατά που βγάζει «φωτιές» ενώ όταν χρειάστηκε είχε τον Κοτάρσκι, φωνάζοντας παρών σε δύο φάσεις των Τούρκων μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Κροάτης πορτιέρε απομάκρυνε δις τα σουτ των Όσιμεν και Σάρα, διορθώνοντας τις μετρημένες ανορθογραφίες της άμυνας του Δικεφάλου.

Στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κατέγραψαν καλή ευκαιρία με τον Αγκούν να κάνει το πλασέ στην κίνηση από καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ωστόσο, η φάση του ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ και στον Γιάννη Κωνσταντέλια. Δευτερόλεπτα προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στην ανάπαυλα, ο 21χρονος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Γαλατά μετά από μπαλιά του Κόλεϊ, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Γκιουνάι, αλλά ο Τούρκος κίπερ τον σταμάτησε.

Το σύνολο του Μπουροούκ μπήκε καλύτερα στο β΄ημίχρονο, με την Γαλατασαράι να στέλνει με την έναρξη του 45λεπτου το μήνυμα. Ο Γιλμάζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, κινήθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς, έκανε το σουτ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εν τέλει το γκολ για τους Τούρκους ήρθε από στατική φάση, ένα φθηνό, κρύο γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 48'. Εκτέλεση κόρνερ του Μέρτενς απ' τα αριστερά, ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά και ο Μπάμπα έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Μία ομάδα που παλεύει μέχρι τέλους. Μία ομάδα που αρνείται να παραδοθεί εύκολα. Στο 63' οι ασπρόμαυροι βγήκαν εξαιρετικά στο ανοιχτό γήπεδο, ο Κωνσταντέλιας είχε δύο επιλογές να «σπάσει» τη μπάλα σε Τσάλοβ και Αντρίγια που ακολουθούσαν αλλά πήρε την χειρότερη δυνατή απόφαση, σπαταλώντας μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μίλησε η κλάση του Ντόμινικ Κοτάρσκι, καταγράφοντας την επέμβαση του αγώνα. Γύρισμα του Γιάκομπς στη μικρή περιοχή, ο Όσιμεν έκανε την προβολή αλλά ο Κοτάρσκι τον σταμάτησε με σπουδαία επέμβαση και στη συνέχεια με τη γροθιά απομάκρυνε.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1238381_galatasarai-paok-3-1

 

Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1. Το πάλεψε σαν ΟΜΑΔΑ μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ΠΑΟΚ ήταν σπουδαίος, είχε τις ευκαιρίες του αλλά λύγισε από την κλάση των Όσιμεν, Ικάρντι. Τελικό 3-1 για τη Γαλατά. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.