Έπεσε ηρωικά ο ΠΑΟΚ στην Πόλη. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πάλεψαν αλλά έχασαν με 3-1 από την Γαλατάσαράι

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς με μεγάλες εντάσεις και ενέργεια, ο ΠΑΟΚ το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά τελικά υπέκυψε στην ποιοτική ανωτερότητα της Γαλατάσαράι γνωρίζοντας την ήττα με 3-1. Ισοφάρισε στο 67’ ο Κωνσταντέλιας, τρίτο γκολ στο 95’ για τους Τούρκους.

Με τον Κόλεϊ στην άμυνα και τον Καμαρά στο κέντρο ήταν αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μπάμπα, Κόλεϊ, Κεντζιόρα και Ότο στην τετράδα της άμυνας, οι Καμαρά – Οζντόεφ στα χαφ, και οι Τάισον-Κωνσταντέλιας-Ζίβκοβιτς γύρω από τον φουνταριστό Τσάλοφ στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Οκάν Μπουρούκ επέλεξε όλα τα βαριά χαρτιά του στο βασικό σχήμα, με τους Σάρα-Τορέιρα στα χαφ, τον Μέρτενς επιτελικό και τον Όσιμεν στην κορυφή της επίθεσης.

Η αναμέτρηση από το ξεκίνημά της είχε καλό και γρήγορο ρυθμό, με τις δυο ομάδες να βγάζουν ένταση και πάθος στο παιχνίδι τους. Μόλις στο πρώτο λεπτό, η Γαλατά προσπάθησε να αιφνιδιάσει με κεφαλιά του Όσιμεν που έφυγε άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε με σουτ του Κωνσταντέλια στο 6’ που επίσης δε βρήκε στόχο.

Μπορεί οι πολύ μεγάλες φάσεις να έλειψαν αλλά οι δυο ομάδες κυνηγούσαν το γκολ και είχαν συχνές επισκέψεις με προϋποθέσεις στις αντίπαλες περιοχές. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν το πρώτο 20λεπτο με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πάγωμα του παιχνιδιού όποτε χρειαζόταν, έτσι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Δικεφάλου έχασαν κάπως τη συνοχή τους, οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή και βρήκαν μερικές φάσεις με σουτ που είτε σταματούσαν στον Κοτάρσκι είτε κατέληγαν εκτός εστίας.

Η πιο σπουδαία ευκαιρία ήρθε στο 42’ όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα, ο Ακγκούν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το κοντινό τελείωμα του έφυγε λίγο άουτ. Ίδια ήταν η κατάληξη και στην κεφαλιά του Οσίμεν στο 44’. Ο ΠΑΟΚ “ισοφάρισε” τις μεγάλες φάσεις στο 45’ όταν ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκιουνάι αλλά νικήθηκε από τον Τούρκο τερματοφύλακα. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τα δεδομένα όμως να αλλάζουν γρήγορα και αναπάντεχα. Στο 48’, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Όσιμεν, ο Μπάμπα δεν έκανε καλό κοντρόλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας 1-0.

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε και πήρε την μπάλα στα πόδια του βγάζοντας πίεση στη Γαλατά, αλλά ξανά δεν είχε τις σωστές αποφάσεις στην τελική επιλογή. Οι Τούρκοι είχαν πιο καθαρές φάσεις, όπως αυτή του 63’ με τον Κοτάρσκι να βγάζει εντυπωσιακά με διπλή επέμβαση το εξ επαφής τελείωμα του Οσιμέν.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν επιτέλους ουσία στο 67’. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και σέντρα του Ότο, ο Κωνσταντέλιας με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-1.

Η Γαλατά απάντησε σχετικά γρήγορα. Στο 76’, μετά από φάση διαρκείας εντός περιοχής, ο Ακγκούν με δυνατό σουτ από κοντινή θέση έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του με την είσοδο των Τισουντάλι, Σβαμπ, Μπακαγιόκο και Ντεσπόντοφ για το τελευταίο κομμάτι του ματς. Ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα, πίεσε τη Γαλατά και βρήκε φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση, όπως το σουτ του Ότο στο 92’, αλλά ο Ικάρντι ήταν αυτός που έγραψε στο 95’ με σουτ το τελικό 3-1.

Γκολ: Μπάμπα 48’ (αυτογκόλ), Ακγκούν 76’ (σουτ), Ικάρντι 95’ (σουτ) / Κωνσταντέλιας 67’ (σουτ)
Κίτρινες: Αϊχάν 55’ / Οζντόεφ 28’
Γαλατάσαράι: Γκιουνάι, Αϊχάν (Γιέλερ 84’), Σάντσες, Μπαρνακτσί, Τζέικομπς, Τορέιρα, Σάρα, Γιλμάζ (Μπατσουαγί 88’), Μέρτενς (Ντεμιρμπάι 78’), Ακγκούν (Κουτλού 88’), Οσιμέν (Ικάρντι 78’).
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Καμαρά (Μπακαγιόκο 81’), Οζντόεφ (Σβαμπ 76’), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 76’), Τάισον, Τσάλοφ (Τισουντάλι 70’).
Διαιτητής: Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντες (Ισπανία)
Βοηθοί: Χοσέ Ναράνχο, Ντιέγκο Σαντσες Ρόχο (Ισπανία)
Γήπεδο: Rams Park
Θεατές: 50.000

 

Έπεσε ηρωικά ο ΠΑΟΚ στην Πόλη. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πάλεψαν αλλά έχασαν με 3-1 από την Γαλατάσαράι Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 25, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.