ΠΑΟΚ: Χάνεις 3-1 και είσαι ικανοποιημένος; Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη για το πώς έχασε ο ΠΑΟΚ και τι ακριβώς πρέπει να κρατήσει από τα θετικά και τα αρνητικά της βραδιάς.

Ρεαλισμός! Πάνω από όλα σε κάθε εκτίμηση και άποψη, σε κάθε ανάλυση, εννοείται και σε κάθε blog εδώ στο Gazzetta. Ρεαλισμός και προσπάθεια να μη δημιουργούνται εντυπώσεις στα καλά, αλλά και στα δύσκολα…

Κατ αρχάς για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Πόλη, θεωρώ ότι και πριν την αναμέτρηση, κάπως έτσι περιμέναμε το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι. Δηλαδή: Αυτή την εικόνα των πολλών φάσεων, ένα τέτοιο σκορ με αρκετά γκολ, την μεγάλη ποιότητα των Τούρκων, αλλά και την εμφάνιση των περσινών πρωταθλητών Ελλάδας και πρωτοπόρων της φετινής λίγκας. Οκ! Δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι που δεν αναμέναμε σε μία μεγάλη, διδακτική αλλά και δύσκολη ποδοσφαιρική βραδιά για το σύνολο του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από μία ανώτερη ομάδα. «Αν το έβαζε ο Ντέλιας…», «αν δεν τα έχανε ο Μπάμπα στο αυτογκόλ», «αν ο Ντέλιας έβρισκε συμπαίκτη στο τρεις εναντίον ενός…» και να χαμε να λέγαμε. Οι Τούρκοι πόσα…. «αν» πρέπει να αναφέρουν για τον χθεσινό αγώνα που έφθασαν τις 25 τελικές και ο Κοτάρσκι ήταν και πάλι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ;

Ρεαλισμός λοιπόν και όχι… ωραία-λαικίστικα σχόλια για να ικανοποιήσουμε αυτιά και μάτια. Έτσι πιστεύω…

Δεδομένο πρώτο: Οι Τούρκοι είναι καλύτεροι, είναι ομάδα Τσάμπιονς Ληγκ, το επιβεβαίωσαν και δίκαια κέρδισαν.

Δεδομένο δεύτερο: Ο ΠΑΟΚ απέδειξε και σε αυτό το επίπεδο πόσο έχει βελτιωθεί αγωνιστικά, τακτικά και σε νοοτροπία, αφού κατά διαστήματα στάθηκε επάξια και ανταγωνιστικά κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, μέσα στη φανατισμένη έδρα του.

Δεδομένο τρίτο: Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα ΜΟΝΟ αν οι επιθετικοί του ήταν απόλυτα αποτελεσματικοί και οι αμυντικοί του σχεδόν αλάνθαστοι. Αντ αυτού οι Τάισον- Ζίβκοβιτς ήταν μέτριοι, ο Τσάλοφ κακός και ο Ντέλιας μάλλον αναποτελεσματικός, αφού έβαλε το γκολ, αλλά σε πολλές άλλες περιπτώσεις και σε αυτό το ματς δεν κατάφερε να πάρει σωστή τελική απόφαση. Δεν του βγήκαν και πάλι πολλές ενέργειες.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ξεκίνησε καλά και προσεκτικά όπως ήθελε, οι γηπεδούχοι μετά το 20’ πίεσαν με αρκετές πλαγιοκοπήσεις και πολλές μπάλες στην περιοχή του ΠΑΟΚ, κέρδισαν δεύτερες, αλλά στο 45’ ο Κωνσταντέλιας έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία! Τι θα συνέβαινε ΑΝ ο ΠΑΟΚ προηγούνταν; Ποιος ξέρει… Με 0-1 μπορεί μετέπειτα ο Οσιμέν να έφθανε τις 12 τελικές, γιατί χθες έκανε μόλις… εφτά.

Τι θα γινόταν αν ο Μπάμπα έδιωχνε σωστά στο 48’ ; Μπορεί και να συνέχιζε η πίεση των Τούρκων… Ποτέ δεν ξέρεις.

Σε κάθε περίπτωση και σ’ αυτό που είδαμε, ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 έβγαλε τη νοοτροπία αλλά και την ικανότητα της ομάδας που μπορεί να κάνει το παιχνίδι της ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες! Ε ναι! Αυτό είναι κέρδος, είναι κάτι που επιβεβαιώσαμε αφού το διαπιστώσαμε και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Μεγάλη υπόθεση αρκεί να έχει διάρκεια. Και γιατί να μην έχει;

Ο ΠΑΟΚ όμως έχασε αφού δέχθηκε και τρία γκολ και έτσι χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για βαθμούς στο δρόμο των οκτώ αγώνων. Ε… προφανώς δεν εκπλήσσει και κανέναν μία ήττα από τέτοιο αντίπαλο, κάτι που λίγο-πολύ ισχύει για το Μάντσεστερ και την Ισπανία για τον αγώνα με τη Σοσιεδάδ.

«Θα ήθελα τη Γαλατά να την αντιμετωπίσουμε στην Τούμπα…» είπε ο Λουτσέσκου, αλλά δε νομίζω ότι το πίστευε και τόσο πολύ. Καλύτερα στην Τούμπα με Στεάουα, Σλάβια, Πλζεν και Φερεντσβάρος και έξω τους πιο «μεγάλους» και δυνατούς. Ο τι κερδίσει έξω… καλό θα είναι με το «πρέπει» της Λετονίας που επίσης καλά… «κάθισε» εκτός έδρας για τον ΠΑΟΚ. Έτσι νομίζω…

Τελικά ο Δικέφαλος έκανε καλή προσπάθεια, αλλά έχασε φυσιολογικά από πολύ ποιοτική ομάδα που είναι και σε φουλ φόρμα. Από την άλλη οι… αφιλότιμοι είχαν βασικό το θωρηκτό Οσιμέν και έφεραν από τον πάγκο Ικάρντι-Μπατσουαγί! Παρεμπιπτόντως και όπως έλεγαν οι Τούρκοι χθες, η Γαλατά μαζί με την Τσέλσι έχουν στήσει πολύ καλό σκηνικό για να καταλήξει άμεσα και από αυτόν τον χειμώνα ο Όσιμεν στους Άγγλους! Financial Fair Play και… να χαμε να λέγαμε. Η κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο!

* Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και να ξεχάσουμε ότι μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και σε αυτό το δύσκολο ματς, οι επιθετικοί του Δικεφάλου ήταν κακοί. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε στους διακριθέντες τους αμυντικούς με κορυφαίο τον Κόλεϊ (διαφωνώ ότι ο Όττο ήταν κακός) τα χαφ πήγαν καλά στον άξονα και φυσικά τον Κοτάρσκι που συνεχίζει να κάνει άλματα προόδου στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, όχι μόνο με όσα βγάζει κάτω από την εστία, αλλά από τη συνολική προσωπικότητά του που έχει το ελεύθερο να αποφασίζει τι θα παίξει η ομάδα στην ανάπτυξή της. Ο Κροάτης είναι για πολύ-πολύ μεγάλα πράγματα!

* Κλείνοντας, καλό είναι να αποτιμήσουμε την ήττα όπως ακριβώς πρέπει. Να θυμηθούμε ότι από το καλοκαίρι περιμένουμε αυτές τις δύσκολες βραδιές με τις ήττες σε αντίθεση με το όμιλο του Κόνφερενς. Ικανοποίηση δεν μπορεί να υπάρχει από καμία ήττα γιατί αυτό θα φέρει συνήθεια, αλλά να κρατήσουμε όσα πρέπει και όπως πρέπει από τα θετικά της εμφάνισης που οφείλουν να βοηθήσουν στη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τώρα θα φανεί πώς είναι να χάνεις και να γυρίζεις στην Ελλάδα για να συνεχίζεις τον πρωταθλητισμό.

Κάπως έτσι μην ξεχνάμε τα «πρέπει» που τώρα υπάρχουν και είναι μεγαλύτερα για το ΠΑΟΚ-Άρης και το ΠΑΟΚ-Στεάουα.

*Τι ωραίο να έχεις τον Ικάρντι στην ομάδα σου κι αυτός να έχει δεθεί τόσο πολύ όπως έδειξε στο φινάλε με τους απίστευτους πανηγυρισμούς του!

*Επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη ένα πράγμα θα κρατήσω πιο έντονα από κάθε άλλη φορά. Το χάος! Απόλυτο χάος στους δρόμους που τους επηρεάζει όλη τη ζωή. Το συνήθισαν όμως. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφθασε στο γήπεδο πέντε λεπτά πριν τη σέντρα λόγω του απίστευτου χάους στο δρόμο (2,5 ώρες τα εφτά χλμ) και κανείς δεν ασχολήθηκε. Φαντάζεστε σε ένα ΠΑΟΚ-Γαλατά να ήταν αντίστροφο το πρόβλημα;

Από εκεί και πέρα και πάνω από όλα καλή επιστροφή στους ΠΑΟΚτσήδες που έκαναν το… τάμα να φωνάξουν-ουρλιάξουν μέσα στην Πόλη για την καψούρα τους την πιο μεγάλη.

 

ΠΑΟΚ: Χάνεις 3-1 και είσαι ικανοποιημένος; Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη για το πώς έχασε ο ΠΑΟΚ και τι ακριβώς πρέπει να κρατήσει από τα θετικά και τα αρνητικά της βραδιάς. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.