Παλικαρίσια εμφάνιση στην Πόλη, ήττα 3-1 για ΠΑΟΚ, στις λεπτομέρειες από την Γαλατασαράι!

Το πάλεψε ο ΠΑΟΚ, παλικαρίσια, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, έμεινα όρθιος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κατάφερε να ισοφαρίσει την Γαλατασαράι, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1 στην πρεμιέρα των αγώνων του στην League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.

Το Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Βασικός στόχος του ΠΑΟΚ στο α’ μέρος, ήταν να αποφύγει κάποιο γκολ από τη Γαλατά, στο ξεκίνημα του αγώνα, γιατί ήταν βέβαιο ότι οι Τούρκοι θα έμπαιναν με… φόρα για να σκοράρουν, κάτι που δεν πέτυχαν στο 20άλεπτο, αν και έχασαν μια σημαντική ευκαιρία στο πρώτο λεπτό με τον Οσιμέν.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του έβγαινε σωστά στις αντεπιθέσεις και σε δυο από αυτές, ο Κωνσταντέλιας ήταν πρωταγωνιστής, αλλά στην πρώτη σούταρε άουτ από καλή θέση και στη δεύτερη (6’ ) και στη δεύτερη, άργησε να πασάρει στον Ζίφκοβιτς που σούταρε πάνω στον γκολκίπερ της τουρκικής ομάδας.

Στην πίεση των Τούρκων, ανέλαβε δράση ο Κοτάρσκι, ο οποίος έκανε δυο σπουδαίες αποκρούσεις, σε σουτ του Σάρα, ενώ σε δυο ακόμη επικίνδυνες στιγμές για τους Τούρκους, στο 42’ με τον Ακγκούν και στο 44’ με τον Οσίμεν, η μπάλα έφυγε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο α’ μέρος όμως, ήρθε για τον ΠΑΟΚ (45+1), με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος έφυγε μόνος με τον αντίπαλο γκολκίπερ, πλάσαρε, αλλά ο Γκιουβέντς απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια.

Κλείνοντας τα πρώτα 45’ λεπτά, εάν επιχειρήσουμε την ανάλυση του α’ μέρους, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε απόλυτα πετυχημένος, γιατί δεν δέχθηκε γκολ, παρά την πίεση της Γαλατά και θα μπορούσε να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις με τον Κωνσταντέλια, που ήταν μέσα σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες της ελληνικής ομάδας.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Όταν δέχεσαι γκολ στο τρίτο λεπτό του β’ μέρους και μάλιστα με αυτογκόλ, τότε σίγουρα ο αντίπαλος παίρνει ψυχολογία, κάτι που συνέβη με το αυτογκόλ του Μπάμπα, από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Οσιμέν, πάνω στα πόδια του Μπάμπα, που μπερδεύεται και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Και εκεί που οι Τούρκοι είχαν πάρει τα πάνω τους, έρχεται ο «ψυχρός» Κωνσταντέλιας και με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραίο συνδυασμό Ζίφκοβιτς – Ότο και γύρισμα του δεξιού μπακ του ΠΑΟΚ, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Γαλατασαράι και αυτό που δεν είχε κάνει άλλες τρεις – τέσσερις φορές ο «Ντέλιας», το έκανε στη φάση του 67’ ισοφαρίζοντας 1-1 για τον ΠΑΟΚ και «παγώνοντας» το «Αλι Σεμί Γεν».

Δεν κράτησε πολύ η χαρά των παικτών του ΠΑΟΚ, που έχασαν άλλη μια ευκαιρία με τον Τάισον, γιατί στο 76’ ο Ακγκούν από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε με δύναμη, έπεσε ο Κοτάρσκι, απέκρουσε προσωρινά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι έγινε το 2-1 για την Γαλατασαράι, σε μια φάση που θα μπορούσε να αποφευχθεί το γκολ για την ελληνική ομάδα.

Οι αλλαγές που έκανε ο Λουτσέσκου, η είσοδος των Τισουντάλι Σβαμπ, Ντεσπόντοφ δεν έφερε κάτι θετικό για τον ΠΑΟΚ, αφού οι Τούρκοι γύρισαν λίγο πίσω και πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους, θέλοντας φυσικά να πάρουν το αποτέλεσμα, κάτι που κατάφεραν με τρίτο γκολ, που πέτυχε ο Ικάρντι στο 90+5 με πλασέ μέσα από την περιοχή, για το 3-1 υπέρ της Γαλατασαράι, αλλά με τον ΠΑΟΚ να φεύγει μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη που έδωσε, σκορπίζοντας αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 86’ σε κεφαλιά του Κόλεϊ, που απέκρουσε σωτήρια ο Σάντσες, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι, κάτι που δεν δόθηκε ούτε από τον Ισπανό διαιτητή, ούτε από το VAR.

Διαιτητής: Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντες.

Γαλατάσαραϊ: Γκιουβέντς, Αϊχάν (84’ Ζιλέρτ), Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα (87’ Μπατσουαγί), Τορέιρα, Γιλμάζ, Ακγκούν (87’ Κουτλού), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι) , Οσιμέν (78’ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ (78’ Σβαμπ), Καμαρά (81’ Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (78’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (70΄Τισουντάλι).

https://www.sfina.gr/palikarisia-emfanisi-stin-poli-itta-3-1-gia-paok-stis-leptomereies-apo-tin-galatasarai/

 

Παλικαρίσια εμφάνιση στην Πόλη, ήττα 3-1 για ΠΑΟΚ, στις λεπτομέρειες από την Γαλατασαράι! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.