Έπεσε με ψηλά το κεφάλι Οι στιγμές ήταν με τους Τούρκους, αλλά ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μπορεί να πετύχει πολλά

Ήξερε από την αρχή πως θα είχε δύσκολο έργο απέναντι στη Γαλατασαράι, στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, ωστόσο, αν μη τι άλλο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-1, αλλά έδωσε μεγάλη μάχη.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι απλά κοίταξαν στα μάτια τους Τούρκους, αλλά είχαν και τις δικές τους καλές στιγμές στο παιχνίδι, βγάζοντας χαρακτήρα και φωνάζοντας “παρών” σε μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Ακόμη κι όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα, μετά το 1-0 και τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό, οι “ασπρόμαυροι” είχαν τα ψυχικά αποθέματα να “απαντήσουν”, ωστόσο, στο τέλος είδαν τους Τούρκους να εκμεταλλεύονται τις δικές τους στγμές, για να πάρουν τη νίκη στην πρεμιέρα.

Η Γαλατά ήταν η ομάδα που είχε για περισσότερη ώρα την κατοχή στα πόδια της, με τον ΠΑΟΚ από τη δική του μεριά να παρουσιάζει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, σε ένα κατάμεστο γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα, κόντρα σε μία ομάδα με απίστευτη ποιότητα. Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι απείλησαν με Όσιμεν και Σάρα, ενώ ο Κοτάρσκι είπε “όχι” και στον Ακγκιούν, με τον “Δικέφαλο” να έχει ως κορυφαία φάση το τετ α τετ του Κωνσταντέλια. Στο δεύτερο -ωστόσο- ήρθαν τα γκολ.

Οι “ασπρόμαυροι” σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και πλήρωσαν τα αμυντικά τους λάθη, με τους Τούρκους να προηγούνται με το αυτογκόλ του Μπάμπα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μέρτενς από τα αριστερά, ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά και ο Γκανέζος βρήκε άθελά του την μπάλα, για να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με το γκολ του Κωνσταντέλια, ωστόσο, η Γαλατασαράι πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 76ο λεπτό, όταν ο Αϊχάν έκανε τη σέντρα και μετά από συνεχόμενες κεφαλιές των Γιλμάζ και Όσιμεν, ο Ακγκούν σούταρε με δύναμη και νίκησε τον Κοτάρσκι.

Στο τέλος, ο Ικάρντι, που μπήκε τελικά ως αλλαγή στο παιχνίδι, έβαλε απλά το… κερασάκι για την ομάδα του, μετά από μπαλιά του Ντεμιρμπάι, κάνοντας άψογο πλασέ στην κίνηση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει μεν την ήττα, αλλά να δείχνει με τη συνολική του εμφάνιση πως μπορεί να πετύχει πολλά στη συνέχεια στη διοργάνωση. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη για τους “ασπρόμαυρους”, που έχουν πλέον μπροστά τους το ντέρμπι με τον Άρη στην Stoiximan Super League, ενώ υπάρχει ανησυχία για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο.

Ενδεκάδα με Κόλεϊ-Καμαρά

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε συγκεκριμένα ερωτηματικά με φόντο την ενδεκάδα και τελικά, ξεκίνησε στο μεγάλο ματς τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Όττο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ και Μπάμπα στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, προτιμήθηκε τελικά ο Καμαρά, δίπλα στον Οζντόεφ και μεσοεπιθετικά ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας και Τσάλοφ.

Είχε απάντηση στην επιθετικότητα των Τούρκων

Αυτό που περίμεναν στον ΠΑΟΚ, ήταν ότι η Γαλατασαράι θα έμπαινε με επιθετικότητα στο ξεκίνημα του αγώνα, εκμεταλλευόμενη και την έδρα της κι αυτό έγινε, με τους Τούρκους να απειλούν με το… καλημέρα, όταν ο Όσιμεν έκανε μία κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 2ο λεπτό.

Η πρώτη απειλή από πλευράς “Δικεφάλου” ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με τον Όττο να κάνει το κλέψιμο και τους Ζίβκοβιτς, Οζντόεφ και Κωνσταντέλια να συνεργάζονται άψογα, για να σουτάρει ο τελευταίος και να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 7′, οι “ασπρόμαυροι” απείλησαν ξανά, όταν ο Μπάμπα έβγαλε άψογη κάθετη στον Κωνσταντέλια κι εκείνος καθυστέρησε, για να φτάσει η μπάλα στον Ζίβκοβιτς και να σουτάρει αυτός από πλάγια θέση πάνω στον τερματοφύλακα, με τον βοηθό να δείχνει λανθασμένα οφσάιντ.

Είχαν και οι δύο τις στιγμές τους

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και στο 10ο λεπτό, η Γαλατασαράι είχε νέα καλή στιγμή, όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα ο Αϊχάν σούταρε δυνατά από δύσκολη γωνία, με τον Κοτάρσκι να αντιδρά σωστά, ενώ στο 25′ ο Καμαρά σούταρε μετά από στρώσιμο του Ζίβκοβιτς, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Γκιουβέντς. Δύο λεπτά μετά, οι Τούρκοι έχασαν διπλή ευκαιρία μετά από λάθος του Όττο, με τον Κοτάρσκι να λέει “όχι” στον Όσιμεν πρώτα και μετά στον Σάρα, που σούταρε δυνατά, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ και να απειλούν ξανά στο 42ο λεπτό.

Ο Αϊχάν έβγαλε μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Ακγκούν πλάσαρε στην κίνηση, για να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Όσιμεν έκανε μία κεφαλιά και ήταν άστοχος, με το πρώτο μέρος να κλείνει με το μεγάλο τετ α τετ του Κωνσταντέλια, που βγήκε απέναντι από τον Γκιουβέντς, αλλά είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του βάζει… stop!

Το πάλεψε μέχρι το τέλος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τη Γαλατασαράι να απειλεί με το… καλημέρα, όταν ο Γιλμάζ πάτησε περιοχή μετά από βαθιά μπαλιά του Μπαρτακσί, αλλά ο Μπάμπα τον πίεσε σωστά και ο Κοτάρσκι απέκρουσε σε κόρνερ, για να βρουν οι Τούρκοι το γκολ με τον πιο απροσδόκητο τρόπο, καθώς μετά την εκτέλεση ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στα πόδια του Μπάμπα, για να καταλήξει στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ξεπεράσει το σοκ και να βρει τις απαντήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο 62′, ο Κωνσταντέλιας βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά δε βρήκε τον Τσάλοφ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Κοτάρσκι είπε εντυπωσιακό “όχι” σε εξ επαφής προβολή του Όσιμεν.

Στο 67′ -ωστόσο- ήρθε το πολυπόθητο γκολ! Ο Ζίβκοβιτς έπαιξα έξυπνα με τον Όττο, που πάτησε περιοχή από τα δεξιά κι εκείνος γύρισε με τον Γκιουβέντς να διώχνει μεν, αλλά να σημαδεύει τον Κωνσταντέλια, που πήρε το… ριμπάουντ και ισοφάρισε από κοντά σε 1-1. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τις αλλαγές του, περνώντας αρχικά στο ματς τον Τισουντάλι, ωστόσο, στο 76′ οι γηπεδούχοι βρήκαν το 2-1 μετά από φάση διαρκείας. Ο Αϊχάν έκανε τη σέντρα και μετά από συνεχόμενες κεφαλιές των Γιλμάζ και Όσιμεν, ο Ακγκούν σούταρε με δύναμη και νίκησε τον Κοτάρσκι, με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στη “μάχη” και τους Ντεσπόντοφ και Σβαμπ, ενώ ο αντίπαλος προπονητής επιστράτευσε τον… Ικάρντι.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους και στο 86′, ο ΠΑΟΚ απείλησε μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ, όταν ο Κόλεϊ έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει εστία, ενώ στις καθυστερήσεις ο Όττο σούταρε δυνατά, όμως ο Γκιουβέντς είχε απάντηση. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ντεμιρμπάι έπαιξε με τον Ικάρντι κι αυτός, κάνοντας άψογο πλασέ στην κίνηση, διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της βραδιάς.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Γαλατασαράι: Γκιουβέντς, Τζέικομπς, Μπαρντακτσί, Σάντσες, Αϊχάν (Γέλερτ), Σάρα, Τορέιρα, Μέρτενς (Ντεμιρμπάι), Ακγκιούν (Γκουτλού), Γιλμάζ (Μπατσουαγί) και Όσιμεν (Ικάρντι)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Καμαρά (Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ) και Τσάλοφ (Τισουντάλι).

https://www.paok24.com/podosfairo/515385/epese-me-psila-to-kefali/

 

Έπεσε με ψηλά το κεφάλι Οι στιγμές ήταν με τους Τούρκους, αλλά ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μπορεί να πετύχει πολλά Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.