Πότε να μαζέψω τα σταφύλια, πότε είναι η σωστή στιγμή του τρύγου και τι πρέπει να προσέξω ?



 
Πότε να μαζέψω τα σταφύλια ? 
Πότε  είναι η σωστή στιγμή του τρύγου ?
Φτιάχνω καλό κρασί, τι πρέπει να  προσέξω ?

ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓOΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΣΗ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ 

1.Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ(ΤΟ ΒΑΡΟΣ)ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΥΓΗΘΟΥΝ

2.Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ(Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΣΑΚΧΑΡΑ)ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΜΠΩΜΕ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ,ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ.

Η"ΠΟΣΟΤΗΤΑ"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΙΟΤΗΤΑ".

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ"ΠΟΙΟΤΗΤΑ"ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ,ΣΩΣΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ,ΤΟΣΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΘΜΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΜΕΤΑΞΥ 12 ΚΑΙ 13 ΒΑΘΜΩΝ ΜΠΩΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 7 ΒΑΘΜΩΝ ΣΕ ΤΡΥΓΙΚΟ ΟΞΥ.ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΟΞΕΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΙΟ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ(ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΥΠΕΡΩΡΙΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΟΥΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ)

ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ ΜΕ ΓΡΑΔΟΜΕΤΡΗΣΗ

  ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΡΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ(ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ)ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ,ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΓΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΟΥΡΩΝ ΡΩΓΩΝ.ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΡΩΓΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ.ΤΗΣ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ Σ'ΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΓΡΑΔΑΡΟΥΜΕ.Μ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ ΜΑΣ.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ(ΜΟΥΣΤΟΛΗ Ν:1 ΚΑΙ Ν:2 ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΗ)ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ:ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ.Η ΜΕΝ ΜΟΥΣΤΟΛΗ Ν:1 ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΝΕΙ ΤΗΣ ΜΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΜΑΓΙΑ,ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΟΕΙΔΗ Ν'ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΡΩΤΗ.Η ΜΑΓΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ 16 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙ 20 Η 22 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΓΙΕΣ.Η ΔΕ ΜΟΥΣΤΟΛΗ Ν:2 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.

ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ Θ'ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ Ο ΜΟΥΣΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ;

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ 5 ΜΕΧΡΙ 10 ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΡΕΣ(ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΤΙΛΙΩΝ ΜΟΥΣΤΟΛΗ Ν:1 ΚΑΙ Ν:2 ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ)ΜΗΝ Τ'ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΥΦΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΑΝΝΙΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ.ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΟΙΝΟΚΥΑΝΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΩ ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΕΚΛΕΡ.Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΣΠΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ,ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΗΣ ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΟΙΝΟΛΗ(1/100).ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΟΥΔΙΕΣ

Ο ΜΟΥΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ:ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ! ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΚΟΡΔΙΛΑ! ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΛΑ! ΠΡΟΣΌΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΟΙΝΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΩΣΤΕΤΗΝ ΠΡΙΝ ΤΡΥΓΗΣΕΤΕ.ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΟΨΙΜΑ ΘΕΙΑΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΥΔΡΟΘΕΙΟΥ(ΚΛΟΥΒΙΟΥ ΑΥΓΟΥ)
ΑΝ ΚΑΙΤΕ ΘΕΙΑΦΙ(ΘΕΙΑΦΟΚΕΡΙ)ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΣ ΘΕΙΑΦΟΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΤΗΣ SESOL ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΖΟΥΝ

ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ

ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΜΟΥΣΤΟ ΝΑ ΖΥΜΩΘΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ 7 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ 7 ΕΩΣ 8 ΚΙΛΑ ΑΝΑ 100 ΚΙΛΑ ΜΟΥΣΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΠΟΤΟΠΟΙΊΑΣ.ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΖΥΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΛΥΚΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ Η ΛΑΣΤΙΧΙΕΝΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΜΕ ΧΩΝΙ.ΑΝ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 18 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΠΩΜΕ.Ο ΜΟΥΣΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΖΑΧΑΡΟ ΔΕΝ ΒΡΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΙ'ΑΝ ΒΡΑΣΕΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟ.


ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΦΡΑΓΚΩΝ 13 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πότε να μαζέψω τα σταφύλια, πότε είναι η σωστή στιγμή του τρύγου και τι πρέπει να προσέξω ? Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 20, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.