Όταν τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι εμπλεκόμενοι ενδιαφέρονται πιο πολύ για τις εντυπώσεις, παρά για την ουσία. Αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζει το προϊόν προβλήματα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πως είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα προϊόν όταν αυτοί που το αποτελούν βάλλουν συνεχώς εναντίον του; Ας το παραδεχτούμε πως είναι αδύνατον.
Πηγαίνοντας πως Τρίπολη, βλέποντας το κινητό μου πέτυχα τις δηλώσεις Καραπαπά. Τον τίτλο είδα, δεν έδωσα κλικ εννοείται, μη δημιουργήσω και την αίσθηση της εμπορικότητας για τον συγκεκριμένο κύριο.
Φαντάστηκα ότι θα τον πολεμάει η κυβέρνηση, πως όλοι βάλλουν κατά του Ολυμπιακού και πως υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο για την εξαφάνιση αυτού του συλλόγου κόσμημα. Ο τίτλος ήταν ειρωνικός για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κύριο έφτασε τους τίτλους του Άρη.
Η επιλογή της ρητορικής, είναι και ένα στοιχείο του πως προσεγγίζει ένα κλαμπ την καθημερινότητά του. Προφανώς στον Ολυμπιακό θέλουν να αποκρύψουν το γεγονός πως η ομάδα τους όποτε έκαιγε η μπάλα, το σκατό πήγαινε στη κάλτσα. Στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ πήρε τον πιο εύκολο άσο του, στους αγώνες με τη Ντιναμό τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και τους απέκλεισε η Λαμία με ροτέισον στο κύπελλο. Αλλά ο Ολυμπιακός παίζει τη καλύτερη μπάλα, έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων, αλλά βάζουμε και τα δύο επιπλέον του αγώνα με τον ΠΑΟ, έχει τα περισσότερα εισιτήρια και τους τίμησε το youtube.
Ποιες είναι οι προτάσεις του Ολυμπιακού για την βελτίωση του ποδοσφαίρου; Ποια είναι η θέση του για το VAR; Πως βοηθά το εκτόπισμα ενός πραγματικά μεγάλου κλαμπ προς τη σωστή κατεύθυνση; Όταν βρείτε την απάντηση, πείτε του μου και μένα.
Ολοκληρώνεται ο ημιτελικός του ΠΑΟΚ στη Τρίπολη χθες και περνάει στον τελικό. Για μία φάση που σε καθαρό χρόνο είπαμε όλοι φάουλ, ανοίγει πάλι κουβέντα. Το αν είναι ή δεν είναι, το ξέρει ο Τσιλιανίδης και ο Ίνγκασον. Εγώ αντανακλαστικά είδα φάουλ. Πριν σκεφτώ τι έγινε, πως έγινε. Γιατί απλούστατα δεν μπορεί ένας παίκτης που πάει στη μπάλα, ξαφνικά να φεύγει από τη πορεία της και δεν γίνεται επίσης παίκτης που του ακυρώνουν γκολ να μη διαμαρτύρεται και να σπεύδει να σηκώσει τον αντίπαλό του.
Άντε πάλι κουβέντα. Σε αυτή και άνθρωποι που κινούνται γύρω από την ΑΕΚ. Εδώ υπάρχει άλλος κίνδυνος που μάλλον δεν τον κατανοούν. Σε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, παίζουμε έναν τελικό. Μπορούμε και εμείς να ανοίξουμε κουβέντα για το πως κινείται η ΑΕΚ παρασκηνιακά. Να βάλουμε στη κουβέντα τον Γιαννάκη του Θωμά, να βάλουμε στη κουβέντα πως και αυτή δεν πήρε καμία θέση για το VAR αφού βολεύτηκε χωρίς αυτό. Μπορούμε και εμείς να τινάξουμε τον τελικό στον αέρα. Αυτό θέλετε;
Επί της ουσίας ποιον βολεύει αυτή η ένταση; Το ποδόσφαιρο ή τους μικρόκοσμους που παρασιτούν γύρω από αυτό;
Ενοχλεί η στάση του ΠΑΟΚ που θεωρεί πως του έκλεψαν το πρωτάθλημα πέρυσι και πρέπει κάπως να ισορροπήσουμε τα πράγματα; Και τι να πει ο ΠΑΟΚ για το περυσινό δηλαδή; Ότι ο Γκαρθία πήγε να δολοφονηθεί και δικαίως τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ ή ότι ο Κομίνης σωστά άλλαξε απόφαση; Ή πρέπει να το κρατήσουμε μέσα μας γιατί η θέση αυτή ενοχλεί; Δύο μήνες που δεν κοιμόμασταν από τη θλίψη και τα νεύρα, ενδιαφέρθηκε κανένας για εμάς;
Για να τελειώνουμε το παραμυθάκι, το πρωτάθλημα 2017-18 κλάπηκε χυδαία από τον ΠΑΟΚ και αυτό επιβεβαιώνεται από τους 23 πόντους διαφοράς που έχουν οι δύο ομάδες φέτος. Αν η ΑΕΚ είχε μία πραγματική βάση πρωταθλητισμού δεν θα είχε φέτος αυτή την εικόνα. Ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα σε έναν ημιτελικό κυπέλλου που σε καθαρό χρόνο δικαιώνει 100% τον Ευαγγέλου, δεν το αλλάζει αυτό.
Μπορώ να βρω δεκάδες ίδιες φάσεις στον καθένα από τους δύο που φωνάζει, ενώ η Τρίπολη που έβγαλε και ανακοίνωση, μένει στη κατηγορία χάρις σε ένα γκολ που δεν μέτρησε σκανδαλωδώς στα Γιάννενα. Ο ΠΑΣ θα έπρεπε να εκδώσει εγκυκλοπαίδεια στη λογική αυτή.
Για να το κλείσουμε λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κάνει ότι οφείλει ως μεγάλο κλαμπ για να δούμε επιτέλους ποδόσφαιρο. Πιέζει τρία χρόνια για το VAR, η μοναδική μεγάλη ομάδα που το κάνει, πιέζει για τη δημιουργία Β΄ομάδων έτσι ώστε να υπάρχει σωστή μετάβαση από τις ακαδημίες στη πρώτη ομάδα, άρα και εντονότερο το ελληνικό στοιχείο στο πρωτάθλημα, επενδύει πραγματικά φέρνοντας παίκτες υψηλών προδιαγραφών και πάνω απ όλα η ρητορική του δεν είναι τοξική. Επίσης, ο μεγαλομέτοχός του τηρεί τους νόμους και παρά την προσωπική του πικρία για τα όσα διαδραματίστηκαν πέρυσι, είναι έτοιμος να επενδύσει στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου γηπέδου.
Όσο για την επιχειρηματολογία του Καραπαπά και τα πρωταθλήματα του Άρη, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Εμείς ως ΠΑΟΚτσήδες θεωρούμε πως πρωτάθλημα λογίζεται όταν παίζουν όλοι με όλους. Άρα ο Άρης έχει 3 περισσότερα final three από εμάς και εμείς έχουμε 3 περισσότερα κανονικά πρωταθλήματα από αυτόν. Ο Ολυμπιακός έχει 29, ο Παναθηναϊκός 17, η ΑΕΚ 10 και η Λάρισα 1.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, πως δεν μπορούμε να μετράμε για πρωτάθλημα ένα τουρνουά που όταν αναζητάς τις πηγές αναφέρονται σε πιθανές ενδεκάδες 90 χρόνια μετά.
Εσείς μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε, εμείς απλά πιστεύουμε άλλο.
https://www.sdna.gr/podosfairo/kypello-elladas/article/591986/otan-ta-gegonota-milane-apo-mona-toys
Όταν τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους
Reviewed by GEORGE GEOPONOS
on
Απριλίου 26, 2019
Rating: 5
Tags :
Ποδόσφαιρo Paok