Άλλαξε, αλλά έμεινε… αήττητος!

Τα διαφορετικά πρόσωπα και οι σταθερές του νταμπλούχου ΠΑΟΚ
Από τον ΠΑΟΚ που σάρωσε τα… πάντα στο διάβα του και έγραψε μια ολόχρυση σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του αήττητου αήττητου πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με το νταμπλ, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, χωρίς να διαταραχθεί το αδιανόητο αήττητο σερί.
Πρώτο και κύριο, ο προπονητής. Η ξαφνική αποχώρηση του Ράζβαν Λουτσέσκου με προορισμό τη Σαουδική Αραβία έφερε στο κατώφλι της Τούμπας τον Αμπέλ Φερέιρα.
Μετά τον απαραίτητο χρόνο, δημιουργήθηκε ένα νέο σύνολο που παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο, με τα καινούρια πρόσωπα να ενσωματώνονται και να διατηρούν τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού.
Μια από τις αλλαγές μάλιστα, στον αγωνιστικό χώρο, έγινε στην κομβική θέση του τερματοφύλακα. Μετά την τέταρτη αγωνιστική της Super League και το παιχνίδι με τον Άρη, κάτω από τα «ασπρόμαυρα» γκολπόστ είχαμε αλλαγή σκυτάλης, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να παίρνει το «χρίσμα» από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.
Ο Σέρβος πορτιέρο μετά από μια τριετία στην Ξάνθη ήρθε στην Θεσσαλονίκη και τους νταμπλούχους για να παλέψει για μια θέση με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και όταν πήρε την ευκαιρία από τον Αμπέλ Φερέιρα, δεν την άφησε να του ξεφύγει από τα χέρια του.
Μπροστά του είχε μάλιστα δύο παλιότερους αλλά… νέους, μιας και στην χρονιά του νταμπλ, οι Δημήτρης Γιαννούλης και Ίνγκι Ίνγκασον (που ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες) δεν είχαν ρόλο βασικού «γραναζιού».
Ο Δημήτρης Γιαννούλης εξελίχθηκε σε μια… αποκάλυψη για τον φετινό ΠΑΟΚ, έδειξε να «κουμπώνει» άψογα στα θέλω του Αμπέλ Φερέιρα, προσφέροντας τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.
Από την πλευρά του, ο Ίνγκασον είχε μπροστά του το  «αχώριστο» δίδυμο του Χοσέ Κρέσπο με τον Φερνάντο Βαρέλα. Ο τραυματισμός του δεύτερου στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης του έδωσε την ευκαιρία να πάρει θέση στο βασικό σχήμα, με τον Ισλανδό να ανταποκρίνεται, βρίσκοντας άμεσα τα πατήματα του στο κέντρο άμυνας, δίπλα στον «μπαρουτοκαπνισμένο» Ισπανό, ενώ παράλληλα είχε και συνεισφορά στο σκοράρισμα!
Αλλαγή στα πρόσωπα υπήρξε και στην μεσαία γραμμή, αφού την θέση του Κάνιας, που αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση της τριετούς συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, κλήθηκε να πάρει στον νευραλγικό χώρο του άξονα, ο Ντούγκλας Αουγκούστο.
Ο Βραζιλιάνος πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να μεταγραφεί στους νταμπλούχους Ελλάδος και γρήγορα συνέθεσε το κύριο δίδυμο της μεσαίας γραμμής των «ασπρόμαυρων» παρέα με την… εσωτερική μεταγραφή της ομάδας.
Τον Γιόσιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης μετά από ένα κάπως «αθόρυβο» πρώτο εξάμηνο την περσινή σεζόν, φέτος έχει πάρει την μπαγκέτα του «μαέστρου» του ΠΑΟΚ προσφέροντας γκολ, ασίστ και highlights, με τις μαγικές του «κάθετες» πάσες σε κάθε παιχνίδι των «ασπρόμαυρων».
Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του Σέρτζιο Ολιβέιρα, την αποχώρηση του Εβγέν Σάκχοφ και τον σοβαρό τραυματισμό του Μαουρίσιο, ο Κροάτης μέσος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και δύσκολα φαίνεται πως θα φύγει από εκεί.
Μπροστά τους το «κουπί» τραβάνε οι… παλιοί, Δημήτρης Λημνιός, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Αντρέ Βιεϊρίνια και Ομάρ Ελ Καντουρί.
Στην κορυφή της επίθεσης, τα δυο διαφορετικά «πρότζεκτ» του ΠΑΟΚ, ο Κάρολ Σφιντέρσκι που έχει την μια επαφή, και ο συμμετοχικός Τσούμπα Άκπομ, συνθέτουν ένα άκρως ανταγωνιστικό δίδυμο, προσφέροντας στον προπονητή τους λύσεις σχεδόν για κάθε τύπο παιχνιδιού.
https://inpaok.com/624129/allaxe-alla-emine-aittitos/
Άλλαξε, αλλά έμεινε… αήττητος! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Δεκεμβρίου 27, 2019 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.