Η ομάδα να μην λυγίσει αλλά και η διοίκηση του ΠΑΟΚ το ρόλο της Με επιστολή του στη Metrosport ο Στέλιος Γρηγοριάδης παίρνει θέση για τον επικοινωνιακό πόλεμο του Ολυμπιακού και τη στάση του ΠΑΟΚ


Αγαπητή Metrosport,

Αρκετά ασχοληθήκαμε με τις ανοησίες του Ολυμπιακού. Τσαντιστήκαμε, μετά γελάσαμε, τελικά, όμως, η τοξικότητα έμεινε. Πολύ μεγάλη αξία δώσαμε στους Καραπαπάδες. Κι άλλη τόση στους “επιτρόπους” της πλάκας, που παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και αποφεύγουν να τους βάλουν στη θέση τους.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δικαιωθούν οι σαχλές καταγγελίες του Ολυμπιακού. Ούτε στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, ούτε στον Αυγενάκη, ούτε στη συνείδηση του Ελληνα φιλάθλου. Δεν είναι αυτό που πρέπει να φοβάται ο ΠΑΟΚ, ο μεγάλος και μοναδικός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ ένα μόνο έχει να φοβάται. Τον κακό εαυτό του. Και πρέπει να οπλιστεί για να τον αντιμετωπίσει. Να φροντίσει να μην του δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, σε κανένα επίπεδο. Ούτε στο αγωνιστικό, ούτε σε όσα εξωαγωνιστικά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ομάδα.

Οι κινήσεις που θα γίνουν στη μεταγραφική περίοδο είναι κομβικής σημασίας. Το να λέει ο προπονητής “δεν θέλω παίκτες”, ή “θέλω παίκτες με τα τάδε συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά” και η διοίκηση να φέρνει, στο ξεκούδουνο, έναν Χατσερίντι, είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Οι επιθυμίες του Φερέιρα πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστές. Κι αν τυχόν όντως δεν θέλει ούτε έναν παίκτη (πράγμα που, προσωπικά, δεν πιστεύω διότι ούτε άσχετο τον θεωρώ, ούτε… τυφλός πιστεύω ότι είναι) τότε, ναι, ας μην πάρει κανέναν η οικογένεια Σαββίδη. Αλλά το πιο κομβικό είναι να μη φύγει κανένας, πράγμα που επίσης δηλώνει δημοσίως ότι θέλει ο Πορτογάλος. Κανένας, φυσικά, από αυτούς που δεν περισσεύουν εννοεί κι αυτή η θέση του, θυμηθείτε, είναι απολύτως ταυτόσημη με τη θέση που έπαιρνε πριν από κάθε μεταγραφική περίοδο και ο Λουτσέσκου.

Αν, τελικά, αποκτηθεί κάποιος παίκτης, πρέπει να είναι “τεφαρίκι”. Να έρθει, να παίξει αμέσως και να κάνει μια κάποια διαφορά. Κι από την άλλη, να μην πειραχτεί ο βασικός κορμός της ομάδας, για να μη χαλάσει η ομοιογένειά της. Είδε και έπαθε ο Φερέιρα να βρει “χημεία”. Θα είναι ασυγχώρητη πολυτέλεια αν υποχρεωθεί να αρχίσει πάλι από την αρχή, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Θα μου πείτε αυτά είναι αυτονόητα. Σύμφωνοι, αλλά πολλές φορές, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, τα αυτονόητα αγνοήθηκαν. Κι αυτό είχε οδυνηρές συνέπειες.

Εξωαγωνιστικά, θα δοθεί σκληρή μάχη και ο επίσημος ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Τυπική δικαίωση δεν πρόκειται να γνωρίσουν τα “τερτίπια” των ερυθρόλευκων, αλλά ο θόρυβος που ξεσήκωσαν είναι πιθανό να επηρεάσει τους Ελληνες διαιτητές. Η φάμπρικα με τις μηνύσεις είναι ένας ισχυρός μοχλός εκφοβισμού. Είναι ανθρώπινο να επηρεαστούν κάποιοι Αλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς δεν διακρίνονται για την ισχυρή προσωπικότητά τους. Το αντίθετο συμβαίνει. Εξ ου, ως ένα μεγάλο βαθμό και η παροιμιώδης ανικανότητά τους. Εκείνη που τους οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις ακόμη και όταν συμβουλεύονται το VAR. Συνεπώς, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους και για την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά στη διαιτησία. Θα είναι κρίμα να χαθεί ο τίτλος ή να χαθούν οι τίτλοι με “τρύπημα” μέσω της διαιτησίας. Ποτέ άλλοτε δεν πρέπει να βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΟΚ Κομίνηδες και Ποντίκηδες. Κι αν στα ντέρμπι υπάρχει η σιγουριά της ανιδιοτέλειας και την ανεπηρέαστης λειτουργίας των ξένων διαιτητών, ας μην ξεχνάμε ότι χοντρές ζημιές με “στησίματα” μέσω Ελλήνων διαιτητών μπορούν κάλλιστα να γίνουν σε αγώνες με ασθενέστερους αντιπάλους.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, τη μάχη τη δίνουν η ομάδα, ο κόσμος, αλλά και η διοίκηση μαζί. Και όλοι πρέπει να ανταποκριθούν άριστα στον ρόλο τους. Ο κόσμος έχει την απαίτηση η ομάδα να μη λυγίσει, οι παίκτες και ο προπονητής έχουν την απαίτηση ο κόσμος να μην πάψει ούτε για μια στιγμή να συμπαρίσταται, αλλά ομάδα και κόσμος έχουν την αυτονόητη απαίτηση από τη διοίκηση να σταθεί και εκείνη στο ύψος των περιστάσεων που διαμορφώνονται από την τοξικότητα που ξεβράζει τα Πασαλιμάνι.

Στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίζουν. Ετσι δείχνει ο καθρέπτης των γηπέδων. Αυτό λέει και η κοινή λογική. Αλλά για να δικαιωθούν και ο καθρέπτης και η λογική απαραίτητη προυπόθεση είναι ο οργανισμός ΠΑΟΚ να εξακολουθήσει να λειτουργεί με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια.

ΥΓ. Το νταμπλ του 2020 θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί θα αποτελεί μια αποστομωτική απάντηση στις αθλιότητες των κακομαθημένων νταβατζήδων...
http://www.metrosport.gr/article/omada-na-min-ligisi-alla-ke-diikisi-tou-paok-to-rolo-tis?fbclid=IwAR1ZGipMdPKJHqr2lWwEbLa7AKBZacy7Uc05S0XZH1NfoX9m6x-gpEtztBY
Η ομάδα να μην λυγίσει αλλά και η διοίκηση του ΠΑΟΚ το ρόλο της Με επιστολή του στη Metrosport ο Στέλιος Γρηγοριάδης παίρνει θέση για τον επικοινωνιακό πόλεμο του Ολυμπιακού και τη στάση του ΠΑΟΚ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.