Πολλές οι αιτίες για τη νέα ήττα του ΠΑΟΚ, μία η βασική, ας αφήσουμε όμως να «μιλήσει» και η Τούμπα. Κώστας Πετρωτός

Αρκετά κατώτερος του αναμενομένου παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη κρίσιμο ντέρμπι στα πλέι οφ και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Προφανώς μιλάμε για μία μάχη που χάθηκε, όχι για τον πόλεμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα που μπορεί κανείς να εξάγει από αυτό το παιχνίδι, κυρίως στο τι έφταιξε και έχασε το ματς ο Δικέφαλος:

-Με δεδομένο ότι οι δύο φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού καθορίζονται από κρίσιμες αποφάσεις του διαιτητή Νογκέιρα, είναι σαφές ότι ο Πορτογάλος ρέφερι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του ματς. Είναι εμφανές ότι υπάρχει φάουλ του Ρίτσαρντς πάνω στον Σάστρε πριν το 2-0 (σε αυτή την φάση μάλλον φέρει μεγαλύτερη ευθύνη ο δεύτερος βοηθός και κυρίως ο VAR που είχε την δυνατότητα του ριπλέι και απορώ τι είδε), ενώ στην φάση του πέναλτι από το οποίο προήλθε το 1-0, είναι ξεκάθαρα στην κρίση του διαιτητή να αποφασίσει και το γεγονός ότι είδε παράβαση στην προσπάθεια του Κουλιεράκη και όχι ένα από τα πολλά κρατήματα που γίνονται στην διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να ερμηνευτεί ως διάθεση να παίξει έδρα. Αυτό πρέπει να προβληματίσει την διοίκηση του ΠΑΟΚ που τηρεί ως τώρα το πιο χαμηλό προφίλ από όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές τίτλου στο θέμα της διαιτησίας.

ADVERTISEMENT

-Ωστόσο, δεν γίνεται να τα φορτώσουμε όλα στην διαιτησία. Πριν την φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ναβάρο, ο Ισπανός επιθετικός έχει φύγει άλλες δύο φορές στην πλάτη του Κουλιεράκη και του Μπάμπα σαν να προειδοποιούσε με ποιον τρόπο θα δεχόταν την σοβαρή απειλή ο ΠΑΟΚ. Και τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Το γιατί ο Ναβάρο έβγαινε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και δεν επιχειρήθηκε μία διόρθωση στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε ότι υπό κανονικές συνθήκες το ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με κάθετες πάσες προς την άμυνα του ΠΑΟΚ θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της ομάδας του, στην παρούσα χρονική στιγμή, όμως, υπήρχε μεγάλη πνευματική κόπωση, ειδικά στο δίδυμο Κουλιεράκη-Κεντζιόρα που παίζουν ασταμάτητα και αυτό οδήγησε σε κακές αποφάσεις και αντιδράσεις. Εδώ μπαίνει και η ευθύνη του 55χρονου κόουτς που ενώ έβλεπε την κόπωση αυτή δεν επιχείρησε να αλλάξει κάτι, ενδεχομένως να παίξει λίγο πιο συντηρητικά, με τις γραμμές πιο πίσω προκειμένου να βρει ένα αντίδοτο στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

-Το άλλο σημείο που πρέπει να βάλει σε σκέψη τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι ότι ενώ για άλλες ομάδες αυτή την περίοδο το ροτέσιον «ανοίγει» για τον Δικέφαλο μοιάζει να έχει «κλείσει». Παίκτες όπως ο Τσιγγάρας, ο Ράφα Σοάρες και ο Τζίμας δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής με την ίδια συχνότητα που συνέβαινε κάποιες εβδομάδες πριν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές να παίζουν ασταμάτητα, όπως ο Μεϊτέ ή ο Μπάμπα που χθες έβγαλε πολύ εκνευρισμό.

Η μεγάλη διαφορά είναι στο βάθος του ρόστερ

Υπάρχει, όμως, μία παράμετρος που ξεπερνά σε αξία όλες όσες αναφέραμε πιο πάνω. Αυτή είναι το βάθος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ σε σχέση με τους αντιπάλους του. Χθες, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τρεις μόλις ίδιους παίκτες στην ενδεκάδα (Τζολάκης, Τσικίνιο και Ποντένσε) σε σχέση με τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Δικέφαλος είχε μόλις τρεις διαφορετικούς σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Μπριζ στην Τούμπα. Ο Σάστρε έπαιξε αντί του Ότο, ο Οζντόεφ αντί του Μεϊτέ και ο Αντρίγια αντί του Ντεσπόντοφ.

Με απλά λόγια, ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στην δεύτερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού (που δεν είχε καθόλου ομοιογένεια) και σωστά αναρωτήθηκε ο Λουτσέσκου αν ένας παίκτης όπως ο Ιμπόρα μπορεί να θεωρείται δεύτερη επιλογή. Η αλήθεια όμως είναι ότι από την χθεσινή ενδεκάδα του Ολυμπιακού, πέντε παίκτες είχαν αποκτηθεί τον Ιανουάριο (Αμπεϊ, Ορτα, Τσικίνιο, Μαρτίνς και Ναβάρο) και μαζί με τον Κάρμο ήταν οι έξι μεταγραφές στη χειμερινή περίοδο για την ομάδα του Πειραιά, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε μόλις μία το ίδιο διάστημα, τον Γιόνι Ότο.

Όλος ο οργανισμός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (διοίκηση και προπονητικό τιμ) γνώριζε ότι η ομάδα είναι μέσα σε τρεις στόχους, γνώριζε ότι στο ελληνικό Πρωτάθλημα υπάρχουν πλέι οφ με συνεχόμενα ματς και μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών ντέρμπι και ότι υπήρχαν χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ (δεξιός στόπερ, ένας γρήγορος μέσος και ένας φορ), αλλά δεν προνόησε να πάρει και άλλους παίκτες.

Η ώρα της Τούμπας πλησιάζει, ας δούμε τι μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ

Για την ώρα, όμως, δεν πρέπει να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση γιατί ο ΠΑΟΚ παραμένει ακόμη εντός μάχης τίτλου. Και εφόσον, νικήσει όπως όλα δείχνουν την Λαμία και δεν έχει διάθεση για μία «αυτοκτονία» που δεν θα έχει προηγούμενο, θα παίξει τα ρέστα του στην Τούμπα. Στο «σπίτι» του υποδέχεται και τους τρεις αντιπάλους του για τον τίτλο και θα έχει την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να είναι αυτός το αφεντικό για την μάχη του τίτλου, χωρίς να ξεχνάμε και τον δεύτερο αγώνα με τον Αρη, από τον οποίο ήδη έχει γνωρίσει την μεγαλύτερη πληγή του στα φετινά πλέι οφ.

Υ.Γ. Ειλικρινά από χθες το βράδυ προσπαθώ να μπω στο μυαλό του Μάρκος Αντόνιο και να εξηγήσω γιατί γέλαγε τόσο πολύ και πανηγύριζε επί αρκετά δευτερόλεπτα μετά το γκολ που σημείωσε, ενώ ο ΠΑΟΚ καιγόταν να κερδίσει πολύτιμο χρόνο για να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να ισοφαρίσει στο ματς.

https://www.metrosport.gr/polles-oi-aities-gia-tin-nea-itta-toy-paok-mia-i-vasiki-as-afisoyme-omos-na-milisei-kai-i-toympa-955833

 

Πολλές οι αιτίες για τη νέα ήττα του ΠΑΟΚ, μία η βασική, ας αφήσουμε όμως να «μιλήσει» και η Τούμπα. Κώστας Πετρωτός Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 22, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.