Ανταποκρίθηκαν στο «πρέπει»! Οι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ Β

Το πρώτο πραγματικό «πρέπει» της ποδοσφαιρικής τους καριέρας κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας τα παιδιά του ΠΑΟΚ Β, προκειμένου να μην μπλέξουν ενεργά στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, την πρώτη χρονιά που οι δεύτερες ομάδες απώλεσαν την «ασυλία» των πρώτων ετών της λειτουργίας τους.

Aν κι έφτασε μια «ανάσα», ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να μην μπει καθόλου στην κουβέντα, χάνοντας στο νήμα μια θέση στα Play Off, για να μπει στη ψυχοφθόρα διαδικασία των Play Out.  Φυσικά, η σωτηρία δεν μπορεί να αποτελεί στόχο η αυτοσκοπό για μια ομάδα που κουβαλά το όνομα του ΠΑΟΚ, όπως το καλό ξεκίνημα των δύο συνεχόμενων νικών, κόντρα σε Αιολικό και Κοζάνη ακολούθησαν ισάριθμες διαδοχικές ήττες, από ΠΟΤ Ηρακλή και Καμπανιακό, που θα μπορούσαν να σπείρουν την αμφιβολία και να λυγίσουν ένα γκρουπ που απαρτίζεται, κυρίως, από νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου κατάφερε να αντεπιτεθεί, και με τρεις πολύτιμες νίκες να τελειώσει οριστικά με την υπόθεση παραμονή, τρεις «στροφές» πριν από το φινάλε, έχοντας πρωταγωνιστές και παιδιά που είχαν μόλις την πρώτη τους επαφή με τον σκληρό κόσμο της Super League 2.

Μεγάλο παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία αποτελούν οι Κωνσταντίνος Γκούμας και Ταξιάρχης Φίλων.

Ο πρώτος είναι μια πολύτιμη μονάδα τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού των «ασπρόμαυρων», και στη Rookie του χρονιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταγράφει, μέχρι τώρα, πέντε γκολ και τρεις ασίστ, σε 24 συμμετοχές.

Όσο για τον Φίλων, ως αμυντικός δεν έχει εξ ορισμού την ευκαιρία για να καταγράψει νούμερα και «μπήκε» στο ροτέισον της ομάδας στα μέσα της σεζόν, για να πάρει από εκείνη την ώρα φανέλα βασικού, καλύπτοντας κυρίως το δεξί άκρο της άμυνας, για να αποτελέσει μια «σταθερά», παρότι πρόλαβε να γράψει 12 συμμετοχές πριν τραυματιστεί.

Αν ψάξουμε αυτούς που τράβηξαν το «κουπί», θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί το όνομα του Αργύρη Δαρέλα. Η δεύτερη του σεζόν στον ΠΑΟΚ Β μπορεί να είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ των ασπρόμαυρων, όσο και ο πρώτος στις ασίστ, με εννέα τέρματα κι επτά τελικές πάσες αντίστοιχα.

Λύσεις προσέφερε και ο, πιο έμπειρος από τους παραπάνω, Χιτσάμ Κανίς, που σε 21 συμμετοχές έφτασε τα πέντε γκολ και τις 4 ασίστ, αλλά και ο Αλεκσάντρ Σαποβάλοφ, που ήρθε το Ιανουάριο στον ΠΑΟΚ Β από την Φλόρα Ταλίν, για να πετύχει πέντε τέρματα σε εννέα συμμετοχές.

https://inpaok.com/820161/antapokrithikan-sto-prepei/

 

Ανταποκρίθηκαν στο «πρέπει»! Οι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ Β Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 05, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.