Νικητής και θριαμβευτής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι! Ο Δικέφαλος υπέταξε την ΑΕΚ στο Παλατάκι

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ mateco και ΑΕΚ βάφτηκε «ασπρόμαυρο», καθώς ο Δικέφαλος επικράτησε με 87-82 για την 4η αγωνιστική της GBL.

Το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι έκανε εξαιρετική εμφάνιση, παίζοντας με αυτοθυσία και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Ρόκι Κρούζερ πήρε τη δεύτερη νίκη του στο ελληνικό πρωτάθλημα και σκαρφαλώνει στον βαθμολογικό πίνακα. Τα non stop παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη κράτησαν σε εγρήγορση τον Δικέφαλο, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με σπασμένα τα «φρένα».

Για τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισαν οι Κρούζερ (21 π.), Φόρεστερ (15 π.) και Ρέινολντς (14 π.).

Γρήγορος ρυθμός και ελαφρύ προβάδισμα για την ΑΕΚ

O Μάσιμο Καντσελιέρι επέλεξε τους ΡέινολντςΜπάρτλεϊΠερσίδηΚρούζερ και Άπσον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δυναμικά ξεκίνησε το ντέρμπι στην Πυλαία, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει καλάθια από τους Μπάρτλεϊ και Κρούζερ. Η ΑΕΚ ήταν σχεδόν… αλάνθαστη πίσω από τα 6.75 βρίσκοντας τρίποντα από τους Χέιλ και Μπράις, φτάνοντας στο +5 (9-15) μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά με τον Ρέινολντς, αλλά ο Μπράις συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην «ασπρόμαυρη» άμυνα, κρατώντας τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (11-15) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Με το κάρφωμα του Άπσον και το υποδειγματικό τελείωμα του Κατσίβελη, ο ΠΑΟΚ mateco έφερε το ματς στα ίσα (15-15), τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η Ένωση ξέφυγε ξανά με πέντε πόντους (17-22) χάρη σε καλάθια των Γκόλντεν και Χέιλ. Η διαφορά έμεινα μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου με το σκορ να διαμορφώνεται σε 19-24.

«Έβρεξε» τρίποντα στο Παλατάκι

Δύο τρίποντα σε διάστημα δύο λεπτών βρήκε ο Δικέφαλος από τους Χέντερσον και Παπαδάκη, μειώνοντας τη διαφορά σε 25-27, τη στιγμή που ο Πιτσίλκας επινόησε φάουλ για τους φιλοξενούμενους. Αρκετές προσπάθειες με περιφερειακά σουτ πήραν αμφότερες οι ομάδες. Ο Χαμπ μπήκε στην εξίσωση του σκοραρίσματος, ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά στους πέντε (25-30), μετά από 3.5 λεπτά στη δεύτερη περίοδο.

Το γκολ-φάουλ του Φόρεστερ και οι εύστοχες βολές του Περσίδη έφεραν τη διαφορά ξανά στον πόντο (30-31) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Ο Περσίδης πέτυχε ένα εντυπωσιακό τρίποντο στη λήξη της επίθεσης, δίνοντας προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα στους Θεσσαλονικείς (33-31), πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο.

Οι διαδοχικοί πόντοι του Κουζμίνσκας και τα τρίποντα των Χαμπ και Χέιλ έφεραν τους «κιτρινόμαυρους» στο +5 (36-41) 3.5 λεπτά πριν τη συμπλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου, αναγκάζοντας τον κόουτς Καντσελιέρι να ζητήσει τάιμ άουτ. Περίπου δύο λεπτά έμεινε χωρίς καλάθι ο Δικέφαλος, ένα αρνητικό σερί που «έσπασε» ο Κρούζερ με εύστοχες βολές (40-42), περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Κρούζερ πυροβόλησε από μακριά και με το γκολ-φάουλ έδωσε προβάδισμα με δύο πόντους (46-44). Το καλάθι του Χέιλ στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το 48-49 του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» σκόραραν με 65% στο δίποντο και 40% στο τρίποντο, τη στιγμή που η αθηναϊκή ομάδα είχε 50% και 53% αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ μάζεψε 16 ριμπάουντ, ενώ η ΑΕΚ 14, ενώ σχετική ισορροπία υπήρξε στα λάθη με τους γηπεδούχους να έχουν πέντε έναντι τεσσάρων των φιλοξενούμενων.

Έφτασε στο +4 παίζοντας θεαματικό μπάσκετ

Με καλάθι-φάουλ του Χέιλ και γρήγορη «απάντηση» του Κατσίβελη ξεκίνησε η τρίτη περίοδος για το 50-52. ΡέινολντςΚρούζερ και Άπσον έδωσαν προβάδισμα με δύο πόντους (56-54), μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ έψαξε λύσεις με μακρινά σουτ, έχοντας ως ηγέτη τον Μπράις στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Το εντυπωσιακό άλεϊ ουπ του Άπσον έφερε τους Θεσσαλονικείς στο +4 (58-54) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Μπράις και Γκόλντεν μείωσαν για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά ο Δικέφαλος είχε αντίδραση με τον Φόρεστερ σε διαδοχικά καλάθια (62-58), δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της τρίτης περιόδου.

Η ΑΕΚ μείωσε με τρίποντο του Χαμπ, αλλά ο Φόρεστερ κράτησε τη διαφορά τεσσάρων πόντων στο φινάλε του τρίτου μέρους (65-61).

«Θρίλερ» μέχρι το φινάλε

Ο Κουζμίνσκας με διαδοχικούς πόντους μείωσε για την Ένωση, αλλά Ρέινολντς και Κατσίβελης κράτησαν το προβάδισμα (69-68), μετά από 2.5 λεπτά στην τέταρτη περίοδο. Το καλάθι του Άπσον και οι εύστοχες βολές του Μπάρτλεϊ έφεραν τον Δικέφαλο σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι, φτάνοντας στο +5 (73-68).

Ο Λιθουανός φόργουρντ της ΑΕΚ κράτησε την ομάδα του σε απόσταση βολής, αφού σκόραρε ασταμάτητα τόσο με μακρινά σουτ, όσο και από κοντά.

Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν το προβάδισμα στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Φόρεστερ και τον Ρέινολντς να παίζουν με αυτοθυσία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Ρόκι σκόραρε από μακριά (84-76) ξεσηκώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το Παλατάκι. Η βολή του Μπράις και το τρίποντο στον αιφνιδιασμό του Χαμπ, δεν ήταν αρκετά για να ανατρέψουν τη νίκη του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ τελικά επικράτησε με 87-82 επί της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της GBL και πήρε τη δεύτερη νίκη του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, όταν ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί στο Παλατάκι την Λίμπουργκ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 87-82

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδη, Κρούζερ, Άπσον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 19-24
2η: 29-25
3η: 17-12
4η: 22-21

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 48-49, 65-61, 87-82

Οι διαιτητές: Τσαρούχα, Πιτσίλκας, Μαγκλογιάννης.

Τα στατιστικά του ματς:

 

https://inpaok.com/840514/nikitis-kai-thriamveftis-o-paok-sto-nterbi/

 

Νικητής και θριαμβευτής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι! Ο Δικέφαλος υπέταξε την ΑΕΚ στο Παλατάκι Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.