Τα αποδυτήρια είναι άβατο. Τελεία και παύλα. Η κίνηση των παικτών του ΠΑΟΚ να «ορμήσουν» αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του Μάριου Ηλιόπουλου φωνάζει ακριβώς αυτό, ότι ξεπεράστηκαν για τους μοναδικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου οι κόκκινες γραμμές.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που έχει ζήσει τα πάντα. Στην Ελλάδα ειδικά όπου ισχυρότατες και υπερβολικά δυνατές προσωπικότητες ενεπλάκησαν και συνεχίζουν να εμπλέκονται με αυτό, ακόμη περισσότερο. Πάντα όποιος πήγαινε στα αποδυτήρια για οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ το να δώσει τα συγχαρητήρια στην ομάδα του μετά από νίκη, δεν το… διαφήμιζε κιόλας. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς.

Προφανώς και ο Μάριος Ηλιόπουλος αγαπά παθολογικά την ΑΕΚ, την ομάδα του πάνω απ΄όλα. Θεμιτό και αποδεκτό. Και προφανώς η έλευσή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο τυγχάνει της προβολής που αξίζει στον ιδιοκτήτη ενός club του Big4 και φυσικά έχει σε κάποιες περιπτώσεις την επιείκεια ενός «νέου» ανθρώπου στο ποδόσφαιρο.
 
Αντιμετωπίστηκαν διάφορα ως χιουμοριστικά, ακούστηκαν προτροπές στον κόσμο για το πώς να βρίζει και χειροκροτήθηκε στις υποδείξεις του αναφορικά με τα υβριστικά συνθήματα που αφορούν μητέρες. Όμως ίσως όλο αυτό, να του έκανε κακό στο τέλος της ημέρας. Γιατί θεώρησε πως κάθε του πράξη και κίνηση θα έχει αυτή την ανταπόκριση. Ακόμη και οι εντελώς λάθος πρακτικές.
 
Το να κατέβει στα αποδυτήρια αντιπάλου για να κάνει… υποδείξεις σε προπονητή αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν ξεπερνιέται στο ποδόσφαιρο. Το έκανε όμως. Και δεν είναι άλλοθι το πόσο νέος είναι στο χώρο. Ακόμη κι αν δεν του άρεσε η συμπεριφορά του Λουτσέσκου, πηγαίνει στα άκρα μια κατάσταση. Γιατί εκείνη την ώρα, προσβάλει το άβατο για κάθε κλαμπ. Και μάλιστα για να κάνει υποδείξεις που ανήκουν σε άλλες εποχές και όχι σε παράγοντες. Το περίφημο «αυτά δεν περνάνε εδώ». Τόσο παλιό και τόσο άσχημο όσο το να ακούς «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».

Εξ ου και ακαριαία, αντανακλαστικά, σηκώθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, απλώνοντας πέπλο προστασίας στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο το πρόσωπο. Είναι ο θεσμός. Είναι το άβατο. Άνθρωποι που εργάζονται στην ομάδα και δεν έχουν δικαίωμα να παραβούν το άβατο! Να περάσουν την πόρτα των αποδυτηρίων. Ο χώρος αυτός ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε λίγους. Σε συγκεκριμένους. 

Και σίγουρα δεν χρειάζεται καμία... διαφήμιση αυτή η πράξη. Μη δίνοντας σημασία ή μη γνωρίζοντας, πως δεν απευθύνεται σε… ανθρώπους που απλά θα χαμογελάσουν με την κίνηση και θα συνεχίσουν την βραδιά τους. Απευθύνεται σε ανθρώπους που ανέκαθεν το ποδόσφαιρο το βλέπουν «πόλεμο» και τον αντίπαλο «εχθρό». Ειδικά τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος πλέον και εντολές στους παίκτες του να δώσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, θεωρείται απρεπής χειρονομία. 

Ζήτημα εκνευρισμού της στιγμής δεν τίθεται, καθώς η ομάδα της ΑΕΚ νίκησε. «Τάισε» όμως και εκείνους που έφτασαν στο σημείο να κινηθούν για να την «πέσουν» στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Και το χειρότερο είναι πως το έκαναν. Σε ένα ποδόσφαιρο όπου κατά γενική ομολογία, οι εντάσεις πλέον είναι λίγες, η κατάσταση έγινε θλιβερή.  Δε χρειάζεται στα πάντα να γίνεται… θόρυβος. Δεν είναι κάθε στιγμή και κάθε κίνηση για χειροκρότημα. Δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όρια που ξεπερνιούνται. Ο Μάριος Ηλιόπουλος έκανε κακό στην ίδια την ομάδα του, όσο κι αν αισθάνθηκε πως… κέρδισε πόντους γιατί «υπερασπίστηκε» την ΑΕΚ.

Σε ένα χώρο όπου οι δημοσιογράφοι χρειάστηκε να δείξουμε τις διαπιστεύσεις μας, να δικαιολογήσουμε γιατί βρισκόμαστε εκεί και γιατί βγήκαμε από το πάρκινγκ και όχι από άλλη έξοδο για να αποχωρήσουμε, πως δικαιολογείται ότι βρέθηκαν κάποιοι που κουνούσαν μπλούζες, έκαναν χειρονομίες και ήταν «πατεράδες» με τα παιδιά τους. Για την ιστορία, τα βίντεο μιλούν από μόνα τους για το ποιοι ήταν εκεί! Και εμείς εκεί ήμασταν. Και είναι όλα καταγεγραμμένα. Όπως αντίστοιχα και η προσπάθεια ορισμένων να μην τραβήξουμε, βάζοντας τα χέρια τους μπροστά. Αλλά για τη συντομία της κουβέντας, κανείς «πατέρας» δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται εκεί, να προκαλεί αντιπάλους με διαφόρων ειδών χειρονομίες και μετά να αθωώνεται.
 
Όπως απαιτούμε απ’ τον κόσμο να μην βρίζει μανάδες, να μην κάνει επεισόδια κτλ, ας απαιτήσουμε κι απ’ τους παράγοντές μας να μην διαφημίζουν ντροπιαστικές συμπεριφορές και να μη δικαιολογούν τα πάντα. Και φυσικά και από τους δημοσιογράφους, απ΄όλους εμάς να είναι στην καρδιά των γεγονότων και να καταγράφουν μόνο την αλήθεια.

Ειδικά σε ένα ποδόσφαιρο που με τόση αγωνιστική ένταση, έχει καταφέρει να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ήρεμο, σε τι ακριβώς αποσκοπούσε αυτή η κίνηση του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ; Αυτόματα – για αρχή – δεν επιτρέπεται να διαμαρτύρονται, να κινούνται, να κοιτάζουν τις αντίπαλες εξέδρες από εδώ και πέρα.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα μπορούν οι αντίπαλοι πρόεδροι να πάνε να κάνουν υποδείξεις στον Αλμέιδα και σε όποιον άλλον το επιθυμούν. Θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο και θα το δικαιολογούσε επικοινωνιακά η ΠΑΕ ΑΕΚ; Προφανώς και όχι.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1265948_ta-apodytiria-einai-abato-teleia-kai-payla 

Τα αποδυτήρια είναι άβατο. Τελεία και παύλα. Η κίνηση των παικτών του ΠΑΟΚ να «ορμήσουν» αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του Μάριου Ηλιόπουλου φωνάζει ακριβώς αυτό, ότι ξεπεράστηκαν για τους μοναδικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου οι κόκκινες γραμμές. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Δεκεμβρίου 19, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.