Δείτε πως είναι η φυτεία ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOJI BERRY) του egoji.gr στην Αρχαία Κόρινθο, τον Ιούλιο του 2013. Τα φυτά ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOJI BERRY) που βλέπετε στο βίντεο είναι 13 μηνών. Οι καρποί ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOJI BERRY) είναι ώριμοι για συγκομιδή.


Για τις περισσότερες καλλιέργειες Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) που μπορεί κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά, υπάρχουν δύο επιλογές. Η συμβατική καλλιέργεια Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) και η βιολογική καλλιέργεια Γκότζι Μπέρι (Goji Berry).
Η απόφαση είναι καθαρά πολιτική αλλά στην περίπτωση του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι αναγκαστική η βιολογική καλλιέργεια. Ο λόγος είναι ένας και πολύ σημαντικός.
Δεν υπάρχει κανένα χημικό σκεύασμα (φυτοφάρμακο) που να είναι εγκεκριμένο για χρήση στο Γκότζι Μπέρι (Goji Berry). Οποιαδήποτε λοιπόν δραστική ουσία, ακόμα και οι πιο συνηθισμένες και ασφαλείς για άλλα φυτά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, διότι σε έναν έλεγχο για υπολείμματα φυτοφαρμάκων ότι και αν βρεθεί, (όσο μικρό και ασήμαντο για άλλες καλλιέργειες) θα είναι καταστροφικό για την παραγωγή μας.
Βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο για το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry). Ισχύει το ίδιο για πάρα πολλές ακόμα καλλιέργειες όπως, ιπποφαές, αρώνια, μύρτιλο, ροδιά, κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι η Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) παραγωγή μας θα μπορεί να πουληθεί χωρίς κανένα ρίσκο, υποχρεωτικά θα κάνουμεΒΙΟΛΟΓΙΚΗ καλλιέργεια.
genika-stoixeia-gia-tin-kaliergeia-tou-goji-berry-01genika-stoixeia-gia-tin-kaliergeia-tou-goji-berry-02
Το έδαφος στη χώρα μας παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Το ίδιο μεγάλο όμως είναι και το εύρος των εδαφών που το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία.
Τα τρία βασικά στοιχεία σύνθεσης του εδάφους γενικά είναι
  • Η Άργιλος
  • Η Ιλύς
  • Η Άμμος
Ανάλογα με ποιο στοιχείο από αυτά είναι μεγαλύτερο σε ποσοστό, κατατάσσονται αναλόγως και τα εδάφη σε αργιλώδη, αμμώδη, κλπ.
Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) θα αναπτυχθεί πιο γρήγορα και θα δώσει καρπούςγρηγορότερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Σε αυτά δηλαδή που η άμμος είναι σε ποσοστό, πάνω από 20%, σε σχέση με τα άλλα δύο βασικά συστατικά του εδάφους.

Η φύτευση του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) γίνεται σε σειρές με απόσταση από φυτό σε φυτό από 1,20 μέχρι 2,00 μέτρα και η απόσταση από σειρά σε σειρά από 2,50 μέχρι 3,00 μέτρα.
Πολύ γενικά, τα φυτά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) που μπορούμε να καλλιεργούμε ανά στρέμμα είναι από 150 μέχρι 250 φυτά, ανάλογα με τις παραπάνω διαστάσεις που θα επιλέξουμε.
γκότζι μπέρι (goji berry) καλλιέργεια φύτευση 1γκότζι μπέρι (goji berry) καλλιέργεια φύτευση 1
Ένα βαθύ όργωμα του χωραφιού θα κάνει το χώμα αφράτο και θα μας δώσει γρήγορηανάπτυξη του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) αλλά δεν κρίνεται απαραίτητο αν λάβει υπ όψιν του κανείς το κόστος του.  Μπορούμε να ανοίξουμε απλά έναν μεγαλύτερο λάκκο φύτευσης, για να κάνουμε αφράτο το χώμα, για τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της ρίζας του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) στο χωράφι και θα έχουμε αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με ελάχιστο κόστος.
Το πότισμα των φυτών Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) γίνεται με σταλλάκτες, κοντά στον κεντρικό κορμό διότι δεν επιτρέπεται να βρέχονται τα φύλλα του.
Τα ποτίσματα των Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) ξεκινούν νωρίς το καλοκαίρι ανά μία εβδομάδα και όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει μπορεί να χρειαστεί και καθημερινό πότισμα, αργά το απόγευμα, ειδικά τις πολύ θερμές μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου.
Τα παραπάνω έχουν διαπιστωθεί από την καταγραφή της συμπεριφοράς του φυτού Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) σε πραγματικές συνθήκες καλλιέργειας στον πρώτο χρόνο της ζωής του.
Τα παραπάνω στοιχεία για το πότισμα του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), μπορεί να αλλάξουν στο δεύτερο ή τα επόμενα χρόνια, όσο τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) μεγαλώνουν δηλαδή και κάνουν βαθύτερη ρίζα. Μπορεί δηλαδή, να μην χρειάζονται τόσο συχνό πότισμα, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει πρώτα να το διαπιστώσουμε στην πράξη και μετά θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Γενικός κανόνας μας είναι να σας ενημερώνουμε, για όσα έχουμε διαπιστώσει μόνοι μας, από την δική μας καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), και όχι από όσα διαβάζουμε στο internet.
γκότζι μπέρι (goji berry) καλλιεργεια, πότισμα, λίπανση 1γκότζι μπέρι (goji berry) καλλιεργεια, πότισμα, λίπανση 2γκότζι μπέρι (goji berry) καλλιεργεια, πότισμα, λίπανση 2
Λίπανση το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) χρειάζεται ελάχιστη στον πρώτο χρόνο και αυτό εξαρτάται, από το πόσο πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία είναι το χωράφι μας.
Μία με δύο κουταλιές της σούπας, υδατοδιαλυτό λίπασμα 20–20–20 (δηλαδή 20% Άζωτο - 20% Φώσφορος ­– 20% Κάλιο), σε κάθε Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) μόλις αρχίσει η ανθοφορία του, είναι ότι χρειάζεται για τον πρώτο χρόνο.
Τα επόμενα χρόνια γίνονται λιπάνσεις, δύο φορές το χρόνο. Μία βασική λίπανση το χειμώνα και μία με την έναρξη της ανθοφορίας.
Οι ποσότητες ανά φυτό Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) για τα επόμενα χρόνια θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές μας και θα μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα.
Η καρποφορία των Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) ξεκινά τέλος Μαΐου, όταν εμφανίζονται τα πρώτα άνθη, τα οποία μέσα σε 30-35 μέρες θα γίνουν οι πρώτοι ώριμοι καρποί.
Η ανθοφορία του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) ξεκινά ανάλογα με την πρωιμότητα της κάθε περιοχής.
Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) από την στιγμή που αρχίζει η ανθοφορία, θα μας δίνουν συνεχώς άνθη μέχρι το Φθινόπωρο τα οποία θα μας δίνουν συνεχώς καρπούς μέχρι τις αρχές του Χειμώνα.
Η περίοδος συγκομιδής Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) αναλόγως της περιοχής είναι πολύ μεγάλη. Γίνεται συγκομιδή καρπών Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) κάθε δύο ή το πολύ τρεις μέρες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 μήνες.
Οι καρποί Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) συλλέγονται με τα χέρια. Δεν χρειάζεται να φορέσουμε γάντια για να μην οξειδωθούν οι καρποί, όπως λανθασμένα πολλοί αναφέρουν στο internet. Οι καρποί Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) δεν οξειδώνονται από την επαφή των χεριών μας κατά την συγκομιδή.
Γάντια θα φορέσουμε μόνο για την προστασία των χεριών μας, όπως για κάθε άλλη συγκομιδή και όχι για να προστατέψουμε τον καρπό Γκότζι Μπέρι (Goji Berry).
karpoforia-sygomidi-tou-goji-berry-01karpoforia-sygomidi-tou-goji-berry-01γκότζι μπέρι  (goji berry) καρποφορία, συγκομιδή 3γκότζι μπέρι (goji berry) καρποφορία, συγκομιδή 4
Αποξήρανση των καρπών Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τον ήλιο, όπως κάνουμε για πολλούς άλλους καρπούς. Το πλεονέκτημα της αποξήρανσης του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι ότι δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε καρπούςπου δεν μπορούμε να διαθέσουμε νωπούς.
Επίσης οι αποξηραμένοι καρποί Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) έχουν διάρκεια κατανάλωσης ή διάθεση σχεδόν 2 χρόνια με την κατάλληλη επεξεργασία.
Η εκτίμηση είναι ότι οι τιμές παραγωγού για τον αποξηραμένο καρπό Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) από βιολογική καλλιέργεια θα είναι μεταξύ 6 – 12 ευρώ το κιλό αναλόγως την ποιότητα της περιοχής και του μεγέθους του καρπού.
Οι τιμές παραγωγού του νωπού καρπού Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), αναλόγως της συσκευασίας και της αγοράς στόχου, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 12 – 40 ευρώ το κιλό.
γκότζι μπέρι (goji berry) αποξήρανση 1γκότζι μπέρι (goji berry) αποξήρανση 2
Το κεφάλαιο εχθροί ασθένειες του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι μεγάλο και θα συμπληρωθεί μόνο επιγραμματικά.
Αναλόγως της περιοχής πάντως, μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί προσβολές στιςκαλλιέργειες Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) από:

ENTOMA
Αφίδες (Μελίγκρα)
Αλευρώδεις
Λιριόμυζα
Θρίπας
Τετράνυχος
Κολεόπτερα
Ακρίδες
Τετράνυχους

ΜΥΚΗΤΕΣ
Ωίδιο
Αλτερνάρια
Φουζάριο

Για όλα τα παραπάνω προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αποτελεσματικότερη συνταγήβιολογικής αντιμετώπισης των εχθρών του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) ανά περιοχή και τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα σε κάθε παραγωγό που καλλιεργεί φυτά μας.

Δείτε πως είναι η φυτεία ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOJI BERRY) του egoji.gr στην Αρχαία Κόρινθο, τον Ιούλιο του 2013. Τα φυτά ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOJI BERRY) που βλέπετε στο βίντεο είναι 13 μηνών. Οι καρποί ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOJI BERRY) είναι ώριμοι για συγκομιδή. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 20, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.