Το δίκιο των διαιτητών και η αποθέωση της οικογένειας Σαββίδη για το μπάσκετ

Πέρυσι τον Μάιο, αν γυρίσετε λίγο πίσω τα άρθρα μου, είχα γράψει πως το μπάσκετ του ΠΑΟΚ και του Άρη θα υποβιβαστούν. Το γιατί είναι απλό. Πρώτον η Θεσσαλονίκη δεν έχει χρήματα, δεύτερον το προϊόν συνολικά είναι σαθρό και τρίτον οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν το παραγοντικό δυναμικό που θα τους έδινε τη δυνατότητα έστω για μία κομψή διαχείριση και ένα καλό όνομα στην αγορά.
Σήμερα, ο Ιβάν Σαββίδης μετά από προτροπή του Γιώργη, αποφάσισε να στηρίξει το τμήμα και να πληρώσει τρεις κανονικούς μπασκεμπολίστες, γιατί κάποιοι από αυτούς που έχουμε σίγουρα δεν είναι.
Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως την οικογένεια Σαββίδη πρώτον γιατί αν όντως γίνουνε τρεις καλές επιλογές – που με 15 χιλιάρικα τον μήνα δύσκολο να μη γίνουν – θα σωθεί η ομάδα και δεύτερον, γιατί ως κάτοχος διαρκείας άλλα τρία παιχνίδια να δω τον Λιούις να παίζει στον ΠΑΟΚ θα μπω φυλακή. Και είμαι πολύ κοντά στον πάγκο για να αποφύγω την χοντράδα.
Η ευτυχία του να έχουμε τον Ιβάν στον σύλλογο, εννοείται πως παρουσιάζει και την γύμνια του ίδιου του συλλόγου. Ουσιαστικά ένα τμήμα άφησε στα χέρια μας και το διαλύσαμε. Στον ΠΑΟΚ της εποχής του Ιβάν, καλό θα ήταν να μάθουμε να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Από τον Θανάση Κατσαρή και τον Μπάνε που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό που συμβαίνει, μέχρι και τον απλό οπαδό που θεωρεί πως το Παλατάκι είναι μακριά.
Ας σωθούμε φέτος και ας παρουσιάσει ένα σύγχρονο μυαλό ένα πλάνο εσόδων στον Ιβάν. Δε νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα στη ΠΑΕ να βάλει ένα καπέλο 10% στα διαρκείας για να πάει στο μπάσκετ, ούτε να έχει πρόβλημα κανείς αν το πακέτο του ΠΑΟΚ TV πάει από τα 70 ευρώ στα 100 αν συμπεριληφθεί το μπάσκετ.
Επίσης, δε νομίζω να είναι πρόβλημα για την ΚΑΕ να προκηρύξει την ανάθεση της ανεύρεσης χορηγιών σε μία εταιρία που είναι δουλειά της χωρίς να μπλέκεται στα πόδια της, μιας και ο τρόπος που πουλούσε μέχρι τώρα, δεν ήταν και πολύ τεχνοκρατικός.
Και αφού γίνουν αυτά και εξασφαλιστούν κάποια νούμερα, δε νομίζω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα μαγαζί που θα έχει μία καλή βάση, να μη μπορεί να πουληθεί.
Αυτά για το μπάσκετ και πάμε στο καυτό θέμα των ημερών. Στην αποχή των διαιτητών.
Σε αυτή τη χώρα επιτέλους, θα πρέπει να μάθουμε να μην καταδικάζουμε κόσμο χωρίς να φιλτράρουμε το τι πραγματικά συμβαίνει. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις και τους αφορισμούς.
Πρώτα απ' όλα, είμαι από τους ανθρώπους που δεν έχω δείξει πολλές φορές συμπάθεια σε διαιτητές, πολλές φορές πάνω στον εκνευρισμό μου. Είναι η αυτοκριτική που έγραψα παραπάνω. Με έχει πιάσει σήμερα.
Οι διαιτητές λοιπόν αποφάσισαν αποχή από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Έχουν δίκιο ή άδικο; Να λειτουργήσω με γνώμονα τι συμφέρει την ομάδα μου σήμερα ή να κοιτάξω το γενικό καλό;
Εννοείται πως τον ΠΑΟΚ τον συμφέρει να γίνει κανονικά το πρωτάθλημα. Έχει πάρει κεφάλι, πάει σε μία έδρα που αν περάσει και από εκεί γίνεται το απόλυτο φαβορί, ο αντίπαλος αναμένεται να ενισχυθεί με έξυπνες αγορές που δεν κοστίζουν, άρα με συμφέρει να γίνει το Σάββατο το παιχνίδι και όχι πιο μετά. Λάθος.
Αυτό που πραγματικά με συμφέρει είναι να λειτουργήσουν οι θεσμοί όπως πρέπει. Και ο λόγος που κάνουν αποχή οι διαιτητές, είναι γιατί δεν λειτουργούν οι θεσμοί.
Ας μπούμε λίγο στη θέση ενός Έλληνα διαιτητή. Εδώ και έναν χρόνο περιμένει να μάθει νέα από την υπόθεση Τζήλου. Βλέπει τον εκπρόσωπο της Πολιτείας κ. Αυγενάκη, να αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Σαν να μην έχει συμβεί ποτέ. Μετά την επίθεση στο σπίτι του Ευαγγέλου, βλέπει μία θλιβερή επιστολή του ανθρώπου της ΟΥΕΦΑ που θα έπρεπε να τους στηρίζει, να αναφέρεται τυπικά στην επίθεση στο σπίτι του διαιτητή και να τον κρεμάει για μία φάση που δεν θα μπορούσε να ήταν ποτέ σίγουρος χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ.
Ο διαιτητής λοιπόν σου λέει πως από τη μία η Πολιτεία κάνει τον Κινέζο, από την άλλη η ΟΥΕΦΑ με στοχοποιεί χωρίς να φταίω, άρα πρέπει να ξαναγνωριστούμε.
Το χωρίς να φταίω για να μη παρεξηγηθώ, έχει να κάνει με το γεγονός πως η ελληνική ποδοσφαιρικά άμπαλη προηγούμενη κυβέρνηση, αγόρασε VAR χωρίς γραμμή. Και επειδή όλοι είμαστε αετομάτηδες και τα βλέπουμε όλα καλύτερα, εγώ ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πώς μέτρησε το γκολ του Ράμος με την Μπριζ και πώς δεν μέτρησε χθες το γκολ του Πούκι απέναντι στη Τότεναμ.
Με λίγα λόγια λοιπόν, ο Χούμπελ απαίτησε από τον μέσο Έλληνα διαιτητή, να έχει τρισδιάστατη όραση λες και είναι ο Φλας Γκόρντον.
Εγώ αν ήμουν διαιτητής, ούτε ραντεβού δε θα έκανα. Θα είχα πέντε αιτήματα που θα βοηθούσαν το παιχνίδι και όταν αυτά αγοραζόντουσαν θα επέστρεφα. Γραμμή, goal line technology, πέντε πλάνα παραπάνω, δικαιοσύνη και αυστηρές ποινές σε ομάδες που εμπλέκονται σε επιθέσεις και πάμε παρακάτω.
Τι να συζητήσω με ένα θεσμικό όργανο που παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στη πλάτη μου; Θα επιδίωκα μόνο την ουσία. Και ξέρω – ως διαιτητής – πως δεν μπορούν να βρούνε τόσους ξένους για να με αντικαταστήσουν.
Αυτή είναι η κατάσταση και πραγματικά ελπίζω να μη κάνουν πίσω.
Σε άλλα νέα, σήμερα είδαμε πρωτοσέλιδο σε αθλητική εφημερίδα για την υπογεννητικότητα. Είναι η εφημερίδα που έγραψε τις προάλλες κάποιος χίπστερ που το παίζει διευθυντής, πως ο ΠΑΟΚ δεν εκφράζεται από τους Κόλκες.
Εκτός του ότι μου φάνηκε σαν πληρωμένη καταχώρηση, ο σκοταδισμός των ηλιθίων βρίσκεται παντού. Καλώς ήρθατε στην εποχή της καύσης της μάγισσας.
Αποθεώθηκαν από την συντηρητική πλευρά του κοινοβουλίου, που ξέχασε διακριτικά πως για την υπογεννητικότητα ευθύνονται κυρίως οι πολιτικές τους και κάπου εκεί μου μπήκε ξανά η ιδέα για την πληρωμένη καταχώρηση. Όπως εκείνη που έβγαλε πρωταθλητή χειμώνα τον Ολυμπιακό πριν χειμωνιάσει. Δεν λέω πως ήταν πληρωμένη, δεν το ξέρω. Λέω απλά πώς μου φάνηκε.
Και για να απαντήσω στην επίθεση που δέχτηκα, ποτέ ένας Ολυμπιακός δεν μπορεί να κατανοήσει τι εκφράζει και τι δεν εκφράζει τον ΠΑΟΚ.
Υπάρχουν διαφορές στη νοοτροπία που θα μπορούσε κάποιος να γνωρίζει αν είχε μελετήσει τον απέναντί του. Και εννοείται πως δεν υπάρχει ένας δημοσιογράφος που να εκφράζει έναν ολόκληρο οργανισμό. Μπορεί να καλύπτει μία μικρή ή μία μεγάλη τάση του. Μέχρι εκεί.
https://www.sdna.gr/podosfairo/675128_dikio-ton-diaititon-kai-i-apotheosi-tis-oikogeneias-sabbidi-gia-mpasket?fbclid=IwAR3uugWaAA3JNaeClwEZJfZ8forgVagKtnO2huq6ScQd3odV3knjDi2PFUw
Το δίκιο των διαιτητών και η αποθέωση της οικογένειας Σαββίδη για το μπάσκετ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.