ΠΑΟΚ: Νέα «τακτική» με αποτελέσματα

Σε ένα ιδανικό σενάριο, στο μυαλό των ανθρώπων του Δικεφάλου, θα μιλούσαμε για έναν ΠΑΟΚ προσωπικοτήτων που «παντρεύει» άψογα τα νιάτα, το νέο «αίμα». Η διετία του Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι του ΠΑΟΚ συνθέτει και την πιο πετυχημένη ομάδα -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στην ιστορία του συλλόγου.
Μια ομάδα έμπειρη σε όλες τις γραμμές της, με παίκτες - βαρόμετρο που «κουβαλούσαν» υψηλές παραστάσεις και γεμάτο βιογραφικό κάτι που αποτυπωνόταν πλήρως στην παρέα των Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Μάτος, Μαουρίσιο. Η πίεση του πρωταθλητισμού δεν άφηνε περιθώρια για... δοκιμές. Για πίστωση χρόνου σε ποδοσφαιριστές που δεν θα μπορούσαν με το... καλημέρα να ανταποκριθούν σε μια «μάχη» που κάθε λάθος ενδεχομένως να κόστιζε ακριβά.
Και πάλι, όμως, η απόφαση είχε ληφθεί. Να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Μέσα από προσεκτικές κινήσεις -κυρίως ηλικιακά- που θα συνδυάζουν αθλητικά χαρακτηριστικά και προοπτική εξέλιξης. 
Από τον 22χρονο -τότε- Τσούμπα Άκπομ στον Κάρολ Σφιντέρσκι και από τον 26χρονο Ίνγκασον στον Ροντρίγκο, στην απόφαση επιστροφής του Λάζαρου Λάμπρου, στη στήριξη των δικών σου Γιαννούλη - Λημνιό σε συνδυασμό με ένα non stop σαφάρι προκειμένου να αποκτηθεί ότι πιο ελπιδοφόρο κυκλοφορεί σε 19άρηδες και 20άρηδες (Μιχάι, Μελιόπουλος) ή και ακόμη πιο μικρών ηλικιακά.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο μέσος όρος ηλικίας του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2017-2018 ήταν στην ηλικία των 29.4 ενώ τις δύο επόμενες σεζόν έπεσε αισθητά. Για την ακρίβεια, η πρώτη προσπάθεια των ανθρώπων του Δικεφάλου απέδωσε τη σεζόν 2018-19, αγγίζοντας μέσο όρο 27.6 ενώ φέτος είναι ακόμη πιο κάτω και συγκεκριμένα στην ηλικία των 26.2.
Φυσικά, η εν λόγω τακτική του ΠΑΟΚ «κουμπώνει» απόλυτα και στην επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα δεδομένου πως είναι είναι ένας προπονητής που αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, ανεβάζοντας τη μεταπωλητική αξία μέσα από τις εμφανίσεις τους με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. 
Ο νέος ρόλος του Γιαννούλη στο φετινό πλάνο ανάπτυξης του Φερέιρα, η ελευθερία κινήσεων αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη που Πορτογάλου στον Κατερινιώτη μπακ έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές του, αποτελώντας το «τέλειο» παράδειγμα για τους Θεσσαλονικείς. Από κοντά και η περίπτωση του Λημνιού και φυσικά των Σφιντέρσκι - Άκπομ ακόμη και του Ίνγκασον που επιβεβαιώνει απόλυτα κάτω από ποιο σκεπτικό αποκτήθηκε...
Φυσικά, η τακτική για το μέσο όρο ηλικίας του Δικεφάλου δεν θα μπορούσε να αποτελεί μια... αυθαίρετη κουβέντα στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Γίνεται πάντα σε συνάρτηση με τις προσωπικότητες και την εμπειρία που χαρακτηρίζει το γκρουπ. Προσεκτικά και μεθοδικά. Και υπό το πρίσμα θα κινηθούν και μελλοντικά...
https://www.sdna.gr/podosfairo/673901_paok-nea-taktiki-me-apotelesmata?fbclid=IwAR1CN4XWEnWkXWk8QxMvY4fWL8UKqy89qlshEjxSCSwAu49lsy21-mQ-ntE
ΠΑΟΚ: Νέα «τακτική» με αποτελέσματα Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Δεκεμβρίου 26, 2019 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.