Κάνουν… «31» μόνοι τους. Πριν καλά ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ξεκίνησε μια ακατανόητη προσπάθεια (στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον), να δυναμιτίσουν το κλίμα. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Διάβασα περίεργα πράγματα για δήθεν πρόθεση του Λουτσέσκου να προκαλέσει τους φιλάθλους της ΑΕΚ, για παρόμοια πρόθεση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, για τους ανθρώπους που συνοδεύουν την αποστολή του Δικεφάλου και (κατ΄ επανάληψη) αναφορές στο περιστατικό του Μάκη Γκαγκάτση με τον Ματίας Αλμέιδα, στο τελευταίο παιχνίδι των δυο ομάδων στην Τούμπα στα play off.

Ένα περιστατικό που προκλήθηκε από τον προπονητή της ΑΕΚ (μετά την ήττα της ομάδας του με 3-2) και χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους σε βάρος του ΠΑΟΚ (ανεπιτυχώς για την κοινή γνώμη), ως άλλοθι για την απώλεια του πρωταθλήματος.

Θεωρώ ότι αυτή η απόπειρα να δυναμιτίσουν το κλίμα πριν από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα στις δυο ομάδες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Δεν εξυπηρετεί την ΑΕΚ σε ποδοσφαιρικό τουλάχιστον επίπεδο. Η «κόντρα» των δυο ομάδων για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, δεν κρίνει απολύτως τίποτα. Σαφώς και πρόκειται για ένα ντέρμπι που δίνει βαθμούς και γόητρο σε όποιον το κερδίσει αλλά σε καμία περίπτωση, δεν κρίνει τίτλο.

Δεν υπάρχει λοιπόν, κανένας λόγος να οξύνονται τα πνεύματα και μάλιστα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος ανθρώπων του οργανισμού του ΠΑΟΚ, πριν από ένα ντέρμπι.

Στην Τούμπα δεν έχουν καμία πρόθεση για αντιπαράθεση εκτός γηπέδου. Δεν μπορούν να αντιληφθούν τι και ποιους εξυπηρετεί η δημιουργία «πολεμικού» κλίματος σε βάρος του ΠΑΟΚ, με περίεργες αναφορές στο παιχνίδι.

Η συγκέντρωση των ασπρόμαυρων είναι στραμμένη στο παιχνίδι και στον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα δεν είναι ούτε για… λαϊκή κατανάλωση. Είμαστε στο 2024 και διαβάζουμε για «ρεβάνς» και άλλες παρόμοιες ανοησίες, σε σχέση με την περσινή απώλεια του τίτλου.

Θωρώ ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν λογικούς ανθρώπους αλλά επειδή δεν είναι όλοι λογικοί, ενδεχομένως κάποιοι να επηρεαστούν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΠΑΟΚ μετά την περιπετειώδη νίκη στη Λιβαδειά και όσα ακολούθησαν, βρίσκει τις ισορροπίες του για τη δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αρχής γεννώμενης από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Δικέφαλος έχει ένα βαρύ πρόγραμμα μέχρι την επόμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Πρόγραμμα που καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία για να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League και παράλληλα να καλύψει το χαμένο έδαφος στο Europa League καθώς οι ήττες από τη Γαλατάσαραί και κυρίως από την Στεάουα, άφησαν τον ΠΑΟΚ χωρίς βαθμούς μετά από δυο αγωνιστικές.

Το θετικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πως παίκτες που αντιμετώπισαν προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα επανέρχονται και θέτουν υποψηφιότητα για μια θέση στην ομάδα στη σειρά των αγώνων που ακολουθεί. Σημαντικότερη από όλες κατά την προσωπική μου άποψη, η επιστροφή του Μπράντον Τόμας που εφόσον κριθεί έτοιμος από την τεχνική ηγεσία (ιατρικά έχει ανάψει το πράσινο φως) να επιστρέψει, θα προσφέρει στην επίθεση του ΠΑΟΚ, τη ζωντάνια που έλειψε και κόστισε στα προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά κόντρα στον Αρη και την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα, σε ένα -θέλω να πιστεύω- ντέρμπι που θα κυριαρχήσει το ποδόσφαιρο και όχι οι… άνεμοι που έσπειραν όσοι επιχείρησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγια ή μικρόφωνα…

https://www.sdna.gr/podosfairo/1245950_kanoyn-31-monoi-toys 
Κάνουν… «31» μόνοι τους. Πριν καλά ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ξεκίνησε μια ακατανόητη προσπάθεια (στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον), να δυναμιτίσουν το κλίμα. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 19, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.