ΠΑΟΚ: Η ευρωπαϊκή συνέχεια και τα δεδομένα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο League Phase του Europa League, υποδεχόμενος την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα, σώζοντας την ισοπαλία στο τέλος με το γκολ του Μπάμπα Ράχμαν που ήταν και η πρώτη μετά από δύο σερί ήττες από Γαλατά και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Δικέφαλος βρισκεται στην 30η θέση, έχοντας πάρει μόλις έναν βαθμό και θα χρειαστεί ένα εντυπωσιακό ντεμαραζ από εδώ και πέρα στα ευρωπαϊκά ματς για να φτάσει σε θέση πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μόλις τρεις ομάδες από τις 36 του Europa League έχουν πετύχει το απόλυτο, έχοντας το 3/3 και αυτές είναι οι Λάτσιο, Τότεναμ και Άντερλεχτ πράγμα που αποδεικνύει και την δυσκολία αυτού του νέου φορμάτ.

Οι πρωταθλητές συγκαταλέγονται στις εννέα συνολικά ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμη τρίποντο στους ομίλους, έχοντας από κάτω τους έξι συλλόγους και χρειάζεται να προσπεράσουν άλλες τόσες για να ανέβουν κατηγορία και να έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε διπλούς νοκ-άουτ αγώνες με έπαθλο 8 εισιτήρια για την φάση των «16».

Ξεκινώντας από αυτά που είναι ήδη γνωστά για τους ασπρόμαυρους, το ευρωπαϊκό ταξίδι των ομίλων άρχισε με μία εξαιρετικά δύσκολη πίστα, αυτή της Γαλατασαράι.

Προφανώς και ήταν ένας αγώνας… εκτός προϋπολογισμού για τον ΠΑΟΚ δεδομένου ότι είχε απέναντί του μία ομάδα αστέρων και παρά την τιτάνια προσπάθεια, ηττήθηκε στην Πόλη. Απεναντίας, ο Δικέφαλος έχασε ένα παιχνίδι που θεωρητικά υπολόγιζε, αυτό κόντρα στην Στεάουα στο σπίτι του. Αυτή η «γκέλα» με τους Ρουμάνους περιπλέκει τα πράγματα για τον Δικέφαλο και δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να βρει αυτήν την γκέλα ολκής μπροστά του. Αυτή η γκέλα δείχνει ακόμα μεγαλύτερη αν δει κανείς πως η ρουμανική ομάδα έχασε με το βαρύ 4-0 στην Σκωτία από τους Ρέιντζερς.

Το ματς της 3ης αγωνιστικής, και πάλι στο γήπεδο της Τούμπας, απέκτησε χαρακτήρα must win για τους Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν να χάνουν με κάτω τα χέρια για 70 περίπου λεπτά, ωστόσο, έσωσαν την παρτίδα και το βαθμό.

Ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι ανοιχτός αλλά χρειάζεται σαφέστατη βελτίωση στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια, με τον να εχει έχουν τρία εκτός έδρας και δυο εντός.

Αυτό που ακολουθει είναι το ιστορικό ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», σε μία θεωρητική πολύ δύσκολη αναμέτρηση, την πιο δυσκολη από όλες όσες, βάσει του προγράμματος.

Τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ είναι στο Μάνστεστερ και στο Σαν Σεμπαστιάν και τα must win στην Τούμπα με Φερεντσβάρος, Σλάβια Πράγας και στην Ρίγα.

Μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής, σαφώς και έχει διαμορφωθεί μία πρώτη εικόνα για τα πεπραγμένα όλων των ομάδων, ωστόσο, οι ισορροπίες είναι ακόμη λεπτές στον βαθμολογικό πίνακα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως επί του παρόντος, ο ΠΑΟΚ είναι σε απόσταση μίας νίκης από την 16η θέση και είναι βέβαιο πως πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα στις επόμενες αγωνιστικές. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου κρατά σε πρώτη φάση τη διάθεση να παλέψει μέχρι τέλους, να μην παρατήσει ένα ματς που έμοιαζε χαμένο από χέρι και ποιος ξέρει πόσο πολύτιμος μπορεί να αποδειχθεί αυτός ο πρώτος του βαθμός.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα στην Ευρώπη:

7/11 Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ – ΠΑΟΚ (22:00)

28/11 Ρίγα – ΠΑΟΚ (19:45)

12/12 ΠΑΟΚ – Φερεντσβάρος (19:45)

23/01 ΠΑΟΚ – Σλάβια Πράγας (22:00)

30/01 Ρεάλ Σοσιεδάδ – ΠΑΟΚ (22:00)

https://www.sfina.gr/paok-h-europaiki-sunecheia-kai-ta-dedomena-gia-tin-prokrisi-stin-epomeni-fasi/

 

ΠΑΟΚ: Η ευρωπαϊκή συνέχεια και τα δεδομένα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 25, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.