Ο ΠΑΟΚ, η κορυφή, ο Τζίμας και η διαδικασία. Ο αγώνας με τον ΟΦΗ, οι άμεσες αποφάσεις και η υπόθεση Τζίμα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Πλησιάζει ο Νοέμβρης ο οποίος συνήθως στην εποχή του γαλαζοαίματου προπονητή μας Ράζβαν Λουτσέσκου, είναι η απαρχή όλων των καλών. Ο αγώνας με τον ΟΦΗ είναι ο τελευταίος του Οκτώβρη και αυτός που αν τον αντιμετωπίσει σωστά η ομάδα, θα την διατηρήσει στη κορυφή.

Αυτό που τρομάζει, είναι η εικόνα απέναντι στους Τσέχους την περασμένη Πέμπτη. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει χαλασμένο μυαλό. Πνευματικά ήταν αλλού. Και αυτό είναι κάτι που οφείλει να αλλάξει ο Ράζβαν άμεσα.

Αυτό που με ικανοποιεί στον ΠΑΟΚ είναι πως δεν στέκονται στην αντίδραση και στην μίνι ανατροπή του σκορ, αλλά στα όσα έγιναν για 65 λεπτά πριν από το καλό διάστημα της ομάδας. Υπάρχει ένας ρεαλισμός που σίγουρα είναι στη σωστή βάση. Μόνο με ρεαλισμό μπορείς να αλλάξεις εικόνα.

Προφανώς και για το πως παίζει ο ΠΑΟΚ, υπάρχουν απαντήσεις. Η αναβάθμιση στα χαφ ακούει μόνο στο όνομα του Μαντί Καμαρά, το ροτέισον δεν έχει ακόμη το βάθος που θα έπρεπε σε αποτελεσματικότητα, στα φορ μέχρι στιγμής δεν έχει αντικατασταθεί ο… Σαμάτα.

Στο τελευταίο παιχνίδι εμφανίστηκαν Τισουντάλι και Τσάλοφ, όμως αυτό πρέπει να έχει συνέχεια. Σε παιχνίδι ειδικών συνθηκών με τον αντίπαλο να παίζει με παίκτη λιγότερο, το δείγμα δεν είναι ασφαλές. Άξονας ανισορροπίας, είναι και ο Μπακαγιόκο, ο οποίος όποτε παίζει, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ποιοτικές μεταβάσεις ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση. Χαμένο παιχνίδι με Άρη, κερδίζει Λεβαδειακό όταν βγαίνει, το γυρίζει με Βικτόρια όταν βγαίνει. Η πολυτέλεια της αναμονής δεν υπάρχει πλέον για τον Γάλλο και ήδη υπάρχουν σκέψεις για τον Γενάρη.

Η κουβέντα για Μεϊτέ ουδέποτε έκλεισε και αν είναι να κινηθεί ο ΠΑΟΚ ας το κάνει τώρα. Είναι κάποιες φορές που πρέπει οι αποφάσεις να παίρνονται γρήγορα. Και σε αυτή την περίπτωση, ξέρεις ακριβώς τι θα πάρεις αν και προσωπικά η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε μία τόσο μεγάλη αγορά, δεν μου αρέσει.

Όταν ο ΠΑΟΚ είναι σε φάση προβληματισμού, πάντα προκύπτουν θέματα για να τον ενισχύσουν. Μία στρατηγική του επιλογή του έχει γυρίσει μπούμερανγκ και είναι αυτή της διαχείρισης του Στέφανου Τζίμα.

Ο 18χρονός έχει ήδη 5 γκολ και μία ασίστ στη Β Γερμανίας, σε μόλις 344 λεπτά συμμετοχής. Δηλαδή σκοράρει ανά 68,8 λεπτά συμμετοχής.

Προφανώς μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί τη στρατηγική του ΠΑΟΚ με τον μικρό. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε με τον Πέλκα, τον Κουλούρη, τον Γιαννούλη, τον Κωνσταντέλια. Είναι μία διαδικασία που αναγκάζει τον παίκτη να βγει από την γυάλα ασφαλείας που του παρέχει η ομάδα που τον εκπαίδευσε, που του δίνει ρόλο σε ένα διαφορετικό μοτίβο παιχνιδιού και που στο τέλος της ημέρας τον ανδρώνει ποδοσφαιρικά.

Στη προκειμένη περίπτωση, το διαφορετικό μοτίβο παιχνιδιού, είναι ικανό για να του τονώσει τη ψυχολογία και να τον ανεβάσει πνευματικά. Η Β Γερμανίας, είναι η χαρά του παιχνιδιού, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ζούμε εδώ. Το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του έληξε… 8-3, τέσσερα στα πέντε παιχνίδια βγαίνουν over 2,5, οι άμυνες είναι ψηλά και μάλλον δεν είναι αυτοσκοπός.

Παράλληλα, η ρήτρα που έβαλε ο ΠΑΟΚ τον διασφαλίζει κατά 99% πως ο παίκτης θα επιστρέψει. Τα 20 εκατ. ευρώ, δεν μπορούν να δοθούν από τη Νυρεμβέργη σίγουρα, αλλά και καμία άλλη ομάδα που θα θελήσει τον ποδοσφαιριστή. Για παράδειγμα, ο Χρήστος Τζόλης που έκανε πέρυσι 24 γκολ και 10 ασίστ στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, πουλήθηκε με 10 εκατ. ευρώ στη Μπριζ. Αφήνω το 1% γιατί απλά δεν βλέπω το μέλλον και η αγορά είναι μυστήριο πράγμα.

Το θέμα είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι με τον Τζίμα και όχι αυτό που έκανε το προηγούμενο. Αν θα υπάρχει απόφαση χρησιμοποίησής του ως βασικό. Και για να συμβεί αυτό – που είναι το σωστό – θα πρέπει μέχρι τότε να έχει διαμορφωθεί το έδαφος.

Θυμάμαι μία προετοιμασία που ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει έναν απίθανο ονόματι Καρλάο. Τον περιμέναμε την ημέρα που παίζαμε ένα φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και μας ενημέρωσε ο Παντελής Κωνσταντινίδης πως μας πούλησε για να πάει στη Ξαμάξ. Εκείνη τη μέρα εμφανίστηκε ο Βρύζας κάθετος και μας είπε πως η απόφαση του κλαμπ είναι να στηριχτεί ο Κλάους και τέλος. Ήταν και η αρχική του θέση αλλά με τις πιέσεις και το κλίμα που υπήρχε, παρέκκλινε λίγο.

Τελικά, ο Κλάους έγινε βασικός και κατέγραψε 105 γκολ με τη φανέλα της ομάδας. Και η περίπτωση αυτή μας δίδαξε, πως όταν το κλαμπ είναι αποφασισμένο για κάτι και δεν αμφιταλαντεύεται, στο τέλος δικαιώνεται.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1248281_o-paok-i-koryfi-o-tzimas-kai-i-diadikasia 

Ο ΠΑΟΚ, η κορυφή, ο Τζίμας και η διαδικασία. Ο αγώνας με τον ΟΦΗ, οι άμεσες αποφάσεις και η υπόθεση Τζίμα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.