Πρωινός Τύπος (20/4):Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε γόητρο με την πορεία του στην Ευρώπη

ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ - METROSPORT

Κατά τη λαϊκή έκφραση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ο ΠΑΟΚ ψυχολογικά και αγωνιστικά έχει να αντιμετωπίσει την απογοήτευση του αποκλεισμού με την Μπριζ και συγχρόνως τη μεγάλη δυσκολία που υφίσταται στο αυριανό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που προκρίθηκε. Δυστυχώς ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε σε κανέναν χρονικό σημείο να μπει με αξιώσεις στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα ημιτελικά κόντρα στους Βέλγους. Αντιμετώπισε, κατα τη γνώμη μας, με λάθος τακτική τον αντίπαλο του. Δε γνωρίζουμε αν η γενική... υπερθετική ατμόσφαιρα που επικράτησε πριν από το παιχνίδι, επηρέασε κυρίως το προπονητικό τιμ ή και κάποιους παίκτες. 

Δυστυχώς θεωρήθηκε ότι υπάρχει μια ισορροπία ποιότητας η οποία μάλιστα έγερνε προς το μέρος του ΠΑΟΚ λόγω αρκετών απουσιών των φιλοξενούμενων. Είναι λογικό να παραμείνει η αμφιβολία με το τι θα πετύχαινε η ομάδα αν ακολουθούσε μια αμυντικογενή τακτική. Τελικά επήλθε στο διάβα του Δικεφάλου ο αγωνιστικός γκρεμός, κάτι που γρήγορα επιβάλλεται να μην καταναλώνει μεγάλο μέρος της σκέψης όλων στον Δικέφαλο. Και αυτό γιατί ακολουθεί ένα τρομερά δύσκολο και απρόβλεπτο ματς. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι επειδή ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγάλη πρόκριση, θα κάνει γκέλα στο επόμενο ματς όπως γίνεται συνήθως. Αυτή η λογική είναι απαράδεκτη. Δεν είναι καν «λογική» αφού εμπλέκει στατιστικά στοιχεία που δεν τα έχουμε δει πουθενά και σαφέστατα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Η άποψη μας είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, θα ορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν χάσει ο ΠΑΟΚ θα μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις πιθανότητες διεκδίκησης της πρωτιάς. Η ισοπαλία είναι θετική για τον Δικέφαλο και πολύ αρνητική για τον Ολυμπιακό. Η νίκη του ΠΑΟΚ τον θέτει κατά τη γνώμη μας το πρώτο φαβορί και βγάζει εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό.

 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ - FORZA

Ήταν Ιούλιος και φθάσαμε Απρίλιο! Μια πορεία 8-9 μηνών με 16 καλά ματς και απολογισμό 10 νικών, τριών ισοπαλιών και τριών ηττών! Δεν ήταν άσχημα. Ίσα-ίσα... Η παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο αποτέλεσε προτεραιότητα και ευτυχώς όσα έγιναν το καλοκαίρι από την ίδια την ομάδα τη διασφάλισαν. Ο ΠΑΟΚ έφθασε μέχρι τους οκτώ με σπουδαία αποτελέσματα, κέρδισε δόξα, χρήμα, φήμη, έδωσε υπεραξία στους παίκτες του, κάτι που αποτέλεσε και αποτελεί στόχο από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. 

Σημειώνουμε μάλιστα για να αναδείξουμε πόσο καλή είναι ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ η χρονιά του ΠΑΟΚ, ότι για πρώτη φορά καταφέρνει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα (πολλές εβδομάδες πρώτος) ενώ έπαιρνε προκρίσεις στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε γόητρο μέσα από την πορεία του στην Ευρώπη. Κέρδισε σε αίγλη με το όνομα του που ακούστηκε και πάλι τόσους πολλούς μήνες με τόσες νίκες! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλές θέσεις στο ranking και έτσι θα έχει καλύτερες προοπτικές για την συνέχεια. 

Εννοείται κέρδισε και έσοδα αφού και αυτά είναι απαραίτητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος του χάρηκε και εντός και εκτός έδρας. Όλοι ονειρευτήκαμε το κάτι παραπάνω, αλλά... είμαστε και ρεαλιστές και όταν απέναντι βρέθηκε ένας τόσο καλύτερος αντίπαλος, αποδέχεσαι το αποτέλεσμα και πας παρακάτω κρατώντας θετικά και αρνητικά.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY

Τα φετινά παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που έγιναν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ήταν απολύτως απρόβλεπτα και σε ό,τι είχε να κάνει με την εικόνα των ομάδων και φυσικά ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ κάνει συχνά αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη τελευταία, αλλά ποτέ δεν είχε προηγηθεί 4-0, όπως συνέβη στο φετινό ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός, επίσης, περνάει συχνά-πυκνά με νίκη από την Τούμπα, φέτος όμως έκανε τη μεγαλύτερη -σε σκορ- νίκη του εκεί. Γιατί συνέβησαν αυτά; Εν μέρει διότι και στα δύο παιχνίδια, ο χαμένος υποτίμησε αυτόν που κέρδισε. 

Θα έχουμε κι αύριο ένα παιχνίδι ανάμεσα στους δύο με πολλά γκολ; Μου μοιάζει για διαφορετικούς λόγους δύσκολο. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν προχθές και τα παιχνίδια που έδωσαν ο μεν Ολυμπιακός με τη Φενέρ, ο δε ΠΑΟΚ με την Μπριζ έχουν αφήσει σίγουρα τα σημάδια τους. Ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη για να αποκλείσει τη Φενέρ χρειάστηκε 120 λεπτά. Είναι βέβαιο πως όσοι άρχισαν και τέλειωσαν το παιχνίδι, θα έχουν τα θέματά τους. Ο ΠΑΟΚ δεν κουράστηκε εξίσου στο ματς με την Μπριζ, καθώς δεν είχε και ταξίδι. Αλλά αυτός έχει ένα άλλο πρόβλημα: έχει γνωρίσει έναν αποκλεισμό που μπορεί να έχει δημιουργήσει μια πληγή, καθώς οι προσδοκίες πρόκρισης ήταν τεράστιες. Αν το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η διαχείριση της επιτυχίας, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι πρέπει ν’ αφήσει πίσω σε χρόνο-ρεκόρ ένα αποτέλεσμα οδυνηρό.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1190818_proinos-typos-20/4-o-paok-kerdise-se-goitro-me-tin-poreia-toy-stin-eyropi-ta


Πρωινός Τύπος (20/4):Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε γόητρο με την πορεία του στην Ευρώπη Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 20, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.