Λίγος ο ΠΑΟΚ στην “σφαγή” του “Γ.Καραϊσκάκης”. Δεν ήταν καλός, αλλά έχει -δικαίως- πολλά παράπονα ο “Δικέφαλος”


 Παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, βρήκε απέναντί κι έναν διαιτητή που έκανε σημαντικά λάθη και ο ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ο “Δικέφαλος” δεν έδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά το ντέρμπι κρίθηκε από τα δύο… δώρα που έκανε ο απαράδεκτος -κι άπειρος- Πορτογάλος, που ορίστηκε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ χάνει έδαφος στη μάχη της κορυφής, έχοντας δώσει κι ένα παιχνίδι λιγότερο από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, σε ένα βράδυ με αρκετή ένταση, παράπονα και διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά διαιτητικά λάθη, που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο.

Οι Πειραιώτες σκόραραν δύο φορές στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν -σωστά- ως οφσάιντ, για να ανοίξουν τελικά το σκορ στο 25′. Ο Πορτογάλος ρέφερι σφύριξε πέναλτι του Κουλιεράκη στον Ναβάρο κι ο Ποντένσε ήταν αυτός που το εκτέλεσε, αλλά ο Κοτάρσκι του είπε “όχι”, για να σκοράρει στην επαναφορά ο Κίνι και να κάνει το 1-0, ενώ ο “Δικέφαλος” βγήκε με προϋποθέσεις στην επίθεση στο φινάλε, αλλά η τελική του επιλογή ήταν κακή, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το πρώτο μέρος όντας μπροστά στο σκορ, σε ένα ημίχρονο όπου έγιναν πολλά λάθη και ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να γίνει ουσιαστικά απειλητικός.

Ενδεκάδα με αλλαγές

Το παιχνίδι στο “Γ. Καραϊσκάκης” ξεκίνησε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινάει στο τέρμα τον Κοτάρσκι και στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Οζντόεφ και Μεϊτέ και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον και Μπράντον.

Πλήρωσε τα λάθη του

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει ψηλά στο ξεκίνημα και στο 10ο λεπτό, βρήκε το γκολ, σε μία φάση όπου ο Ναβάρο ήταν σε θέση οφσάιντ, έχοντας βγει στην πλάτη της “ασπρόμαυρης” άμυνας, με το τέρμα του να ακυρώνεται σωστά, ενώ πέντε λεπτά μετά, ο Ισπανός σκόραρε ξανά, αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Τζολάκης εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ναβάρο βγήκε σε τετ α τετ, για να νικήσει τον Κοτάρσκι, όμως ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δε μέτρησε.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε μεν την κατοχή, αλλά δεν ήταν απειλητικός και έκανε και αρκετά, εύκολα λάθη στα πέριξ της και στο 25′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον Ναβάρο. Μετά από έλεγχο κι από το VAR, ο Πορτογάλος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ποντένσε ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Κοτάρσκι να το βγάζει, αλλά τον Κίνι να σκοράρει στην επαναφορά, προκαλώντας την έκρηξη του Κροάτη. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος, στο 43ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ “άγγιξε” την ισοφάριση, όταν ο Τσικίνιο έχασε την μπάλα, αλλά διόρθωσε το λάθος του, βάζοντας την κόντρα στο σουτ του Ζίβκοβιτς, που είχε καλύτερες επιλογές και δεν λειτούργησε με καθαρό μυαλό.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο προπονητές και στο 50′, οι “ασπρόμαυροι” απείλησαν με δυνατή, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάισον, που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη. Στο 59ο λεπτό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Σαμάτα και Ντεσπόντοφ και δύο λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0, σε μία φάση όπου βγήκε στην κόντρα μετά από επίθεση του ΠΑΟΚ, με τον Ποντένσε να παίζει κάθετα με τον Ζέλσον Μαρτίνς και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λουτσέσκου, όλος ο πάγκος και όλοι οι παίκτες του, φώναξαν έντονα για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης στον Σάστρε που δε δόθηκε ποτέ και ο Μιγκέλ Νογκέιρα ξεκίνησε να μοιράζει κάρτες, με τον Πορτογάλο να δείχνει να χάνει τον έλεγχο και το ντέρμπι να αποκτά πολύ μεγάλη ένταση.

Στο 68ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν με ένα σουτ του Ποντένσε που έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά, δοκίμασε ξανά το πόδι του και η κατάληξη ήταν ίδια, με τον Λουτσέσκου να βάζει στο παιχνίδι και τον Σβαμπ αντί του Μεϊτέ. Η πρώτη, μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς, ήταν στο 78ο λεπτό, με τον Ντεσπόντοφ να εκτελεί το κόρνερ και τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ, την ώρα που ο Ρουμάνος τεχνικός του “Δικεφάλου” έκλεισε τις αλλαγές του με τους Μάρκος Αντόνιο και Όττο. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 84ο λεπτό, όταν ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και ο Κοτάρσκι είχε απάντηση, αλλά στις καθυστερήσεις το παιχνίδι απέκτησε νέο, μεγάλο ενδιαφέρον. Στο 92ο λεπτό, Ρέτσος έκανε λάθος, ο Όττο κέρδισε την μπάλα κι έπαιξε με τον Οζντόεφ κι ο Ρώσος, έδωσε στον Ζίβκοβιτς που έκανε το γύρισμα κι ο Μάρκος Αντόνιο, από κοντά, μείωσε σε 2-1.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (Έσε), Ιμπόρα, Όρτα (Καρβάλιο), Μαρτίνς (Μασούρας), Ποντένσε και Ναβάρο (Ελ Κααμπί)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (Όττο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (Ντεσπόντοφ), Τάισον (Μάρκος Αντόνιο) και Μπράντον (Σαμάτα).

https://www.paok24.com/podosfairo/490685/ligos-o-paok-stin-quot-sfagi-quot-toy-quot-g-karaiskakis-quot/

Λίγος ο ΠΑΟΚ στην “σφαγή” του “Γ.Καραϊσκάκης”. Δεν ήταν καλός, αλλά έχει -δικαίως- πολλά παράπονα ο “Δικέφαλος” Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 21, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.