Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2023. Α Εβδομάδα Νηστειών. Πέμπτη των Παννυχίδων. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός. Ο Άγιος Θεόδοτος ο Επίσκοπος Κυρήνειας Κύπρου ο Ομολογητής και Ιερομάρτυρας. Η Αγία Ευθαλία η Παρθενομάρτυς. Κατά Ματθαίο: Ζητάτε, ερευνάτε, χτυπάτε τη θύρα. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας σε νεοελληνική απόδοση.


 Η μνήμη του Αγίου ιερέως Νικολάου του Πλανά, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τιμάται κατά την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου εάν τύχει εν μέσω Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δια μεταθέσεως εκ της κυριώνυμης ημέρας αυτού (2 Μαρτίου). Εφέτος εορτάζεται Κυριακή 5 Μαρτίου 2022. Σύμφωνα όμως με το Οικουμενικό Πατριαρχείο η μνήμη του τιμάται 2 Μαρτίου σταθερά κάθε έτος.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Ζ'(7) 7-11

Ζητάτε, ερευνάτε, χτυπάτε τη θύρα

«Ζητάτε και θα σας δοθεί, ερευνάτε και θα βρείτε, κρούετε και θα σας ανοιχτεί.
Γιατί καθένας που ζητά λαβαίνει και όποιος ερευνά βρίσκει και σ’ όποιον κρούει θα του ανοιχτεί.
Ή ποιος άνθρωπος είναι από εσάς, που αν του ζητήσει ο γιος του άρτο, μήπως θα του δώσει ένα λίθο;
Ή και αν ζητήσει ψάρι, μήπως θα του δώσει ένα φίδι;
Αν λοιπόν εσείς που είστε κακοί ξέρετε δοσίματα αγαθά να δίνετε στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας σας που είναι στους ουρανούς θα δώσει αγαθά σε όσους του ζητούν!»

2 Μαρτίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεοδότου του Ομολογητού του Επισκόπου Κυρήνειας της Κύπρου και της Αγίας Ευθαλίας της Παρθενομάρτυρος. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή της Αγίας Παρθενομάρτυρος Εύθαλίας.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω τον βίο, τη διακονία, την ομολογία πίστεως και το μαρτύριο του Αγίου Θεοδότου του Επισκόπου Κυρηνείας.

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2023. Α Εβδομάδα Νηστειών. Πέμπτη των Παννυχίδων. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός. Ο Άγιος Θεόδοτος ο Επίσκοπος Κυρήνειας Κύπρου ο Ομολογητής και Ιερομάρτυρας. Η Αγία Ευθαλία η Παρθενομάρτυς. Κατά Ματθαίο: Ζητάτε, ερευνάτε, χτυπάτε τη θύρα. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας σε νεοελληνική απόδοση. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.