Δεν συζητάμε, λοιπόν, ούτε αν είναι πετυχημένη η μεταγραφή του ούτε καν αν είναι value for money να φέρει τέτοιον παίκτη, με αυτές τις παραστάσεις, σε αυτή την ηλικία στην Ελλάδα, με μόλις 3 εκατ. ευρώ - Eίναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι η χρηματιστηριακή του αξία όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη ήταν στα 4,5 εκατ. ευρώ και μετά από τη σεζόν που διεύθυνση έχει φτάσει στα 7 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά εναντίον του Παναθηναϊκού, για μια ακόμα φορά φέτος, δεν ήταν καλός. Με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται διάφοροι τι συμβαίνει με την περίπτωσή του. Αλλά πολλές φορές η απάντηση είναι μπροστά μας και δεν την βλέπουμε!

Το πρόβλημα για τον Βούλγαρο άσο είναι ότι τρελαίνεται όταν δεν βρίσκεται στο βασικό σχήμα! Κι εδώ που τα λέμε δεν υπάρχουν και πολλοί λόγοι για να κάθεται στον πάγκο όταν είναι υγιής: Σαφώς ο Κωνσταντέλιας πρέπει να παίζει (για πολλούς λόγους), σαφώς και ο Ζίβκοβιτς είναι παίκτης που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, όπως και ο Τάισον, αλλά δεν γίνεται να μην υπάρχει χώρος στην 11άδα για τον Ντεσπόντοφ.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Ντεσπόντοφ στην καριέρα του, ήδη, έχει βγάλει πολλά λεφτά και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παίζει για το κέφι του σε υψηλό επίπεδο - Ούτε για να κάνει άλλη μεταγραφή ούτε για να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Θέλει να παίζει γιατί θεωρεί (δικαίως!) ότι το αξίζει και η θέση του δεν είναι στον πάγκο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Ο Ντεσπόντοφ, όπως μάθαμε από το περιβάλλον του, θεωρεί ότι η θέση του δεν είναι αριστερά που τον βάζει ο Λουτσέσκου, αλλά δεξιά! Αν είναι κατσούφης όταν δεν παίζει, αυτό πολλαπλασιάζεται όταν τον βάζει σε λάθος θέση - Δηλαδή στα αριστερά της επίθεσης! Ο Βούλγαρος αισθάνεται κουτσός από εκείνη την πλευρά, δεν μπορεί να πιάσει το 100% και όταν έχεις έναν τέτοιο παίκτη το ζήτημα είναι ακριβώς να τον έχεις ευχαριστημένο και να αντλείς από εκείνον το 100%! Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Κιρίλ να παίζει είτε ως δεξιός επιθετικός είτε πιο παρωθημένος ως ψευτοεννιάρι.

Ίσως για αυτό να ακούγεται έντονα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές (για την ακρίβεια λέγεται ανοιχτά ότι είναι τσακωμένοι), αν και το καλύτερο για τον σύλλογο θα ήταν Λουτσέσκου και Ντεσπόντοφ να είναι μια γροθιά. Στο τέλος τής γραφής ο 27χρονος άσος έχει πολύ καλό όνομα στη Serie A, είναι σε άριστη ηλικία και με τη φανέλα του Δικέφαλου έκανε step up στην καριέρα του σε σχέση με τη Λουντογκόρετς. Είναι απίθανο, δηλαδή, αν πιάσει ξανά το 100% της φόρμας του και πραγματοποιήσει σεζόν όπως η περσινή, να προκύψει πρόταση με καλά λεφτά για την παραχώρησή του;