“Στον ΠΑΟΚ χτίζεις νοοτροπία νικητή, αυτά κρατάω από τον Λουτσέσκου”. Ο Αργύρης Δαρέλας μιλάει για όλα στο PAOK24

Άφησε για πρώτη φορά το σπίτι του, την οικογένεια και ενδεχομένως και την ασφάλειά του για να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ το 2019. Ακολούθησαν μοναδικές στιγμές και σκληρή δουλειά στα τμήματα υποδομής, κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Κ17, ήταν βασικό στέλεχος σε Κ19 και ΠΑΟΚ Β’ και φέτος, έφτασε η στιγμή για το δικό του big step.

Ο Αργύρης Δαρέλας έκλεισε το κεφάλαιο, ΠΑΟΚ και ετοίμασε βαλίτσες για την Ολλανδία, με την Ναϊμέγκεν να τον κάνει δικό της και πριν από μερικές ημέρες, πραγματοποίησε και το επίσημο ντεμπούτο του στην πρεμιέρα της Eredivisie κόντρα στη Τβέντε.

Ο Έλληνας μέσος, μιλάει στο PAOK24 για αυτό το νέο βήμα, για όσα βιώσε στον “Δικέφαλο” όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για το δικό του μέλλον…

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ ήταν μία μεγάλη εμπειρία για εμένα. Και μόνο που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το επόμενο βήμα, από την πόλη μου να πάω σε ένα κλαμπ όπως αυτό που δουλεύει τόσο καλά, ήταν πολύ σημαντικό. Μεγάλη ευκαιρία και μεγάλη εμπειρία… Χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκα και κατάφερα να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για να κάνω και το επόμενο βήμα“, ήταν αρχικά τα λόγια του και στη συνέχεια μιλάει και για το πώς αισθάνθηκε ο ίδιος όταν “κλείδωσε” η μετακόμιση στην Ολλανδία:

Τα συναισθήματα ήταν περίεργα στην αρχή… Ήταν αυτό που ήθελα. Ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα για την καριέρα μου και να δω αν είμαι ικανός να παίξω σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο, αλλά υπήρχε και ένα περίεργο συναίσθημα, γιατί έφυγα από την ομάδα που ήμουν για 5-6 χρόνια. Είχα κάνει φίλους, είχα δεθεί, ήταν ωραίο γιατί γίνεται καλή δουλειά. Ήταν η δική μου σταθερά“.

Η μετάβαση, η πρώτη ομάδα και ο Λουτσέσκου

Οι διαφορές είναι μεγάλες στη μετάβαση από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα, στο ανδρικό επίπεδο. Σίγουρα η δημιουργία της Β’ ομάδας έχει βοηθήσει, γιατί είναι ένα σκαλοπάτι που σε βοηθάει να είσαι λίγο πιο έτοιμος για όταν πας να παίξεις ανδρικό, κανονικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σαν τις άλλες ομάδες που έχουν Β’ ομάδες. Εμπιστεύεται τα δικά του παιδιά, από τις ακαδημίες του και τα βάζει μέσα για να αποδείξει ο καθένας ότι μπορεί και θέλει να παίξει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ή αν δεν γίνει αυτό να πάει κάπου αλλού, για να παίξει σε ένα καλό αντίστοιχα επίπεδο.

Στον ΠΑΟΚ μας μαθαίνουν από μικρούς ότι πρέπει να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Να κερδίζουμε, να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Όλο αυτό σου δημιουργεί νοοτροπία νικητή και μπαίνεις σε κάθε παιχνίδι και είτε παίξεις καλά, είτε δεν παίξεις καλά εκείνη την ημέρα, μόνο που έχεις στο μυαλό σου ότι σήμερα πρέπει να κερδίσεις, στο τέλος κερδίζεις. Έτσι σιγά-σιγά χτίζεται η νοοτροπία που υπάρχει στην πρώτη ομάδα, από τις ακαδημίες μπαίνουν οι βάσεις και όταν φτάνεις στην πρώτη ομάδα ξέρεις ότι είσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο, με πολλές απαιτήσεις και πρέπει σε κάθε αγώνα να κερδίζεις. Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι και την πίεση“, εξηγεί, μιλώντας για τη μετάβαση στην πρώτη ομάδα, από τα τμήματα υποδομής.

Όσο για την πρώτη ομάδα και το γεγονός ότι συμμετείχε φέτος στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας; Όπως λέει, ήταν κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτόν: “Το ότι πήγα στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, ήταν μεγάλη βοήθεια για εμένα. Σίγουρα γίνεται πολύ καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ Β’ και στα τμήματα υποδομής, αλλά η πρώτη ομάδα, είναι πρώτη ομάδα. Το επίπεδο είναι πιο υψηλό, οι παίκτες πιο καλοί, οι προπονήσεις πιο έντονες. Αυτό με βοήθησε πολύ να αισθανθώ και να νιώσω τον διαφορετικό ρυθμό, ότι πρέπει να παίζεις και να κινείσαι πιο γρήγορα, τα μαρκαρίσματά σου να είναι πιο έντονα. Το γεγονός ότι πήγα στην προετοιμασία μίας ομάδας που ήταν πρωταθλήτρια πέρυσι, ήταν ένα ακόμη παραπάνω κίνητρο για να πάω εκεί και να ξεπεράσω τον εαυτό μου, να τα δώσω όλα.

Αυτό που κρατάω από τον Λουτσέσκου, είναι η νοοτροπία του νικητή και η λογική πως σε ό,τι κάνεις πρέπει να κερδίζεις, είτε αυτό είναι τελειώματα στην προπόνηση, είτε ένας αγώνας πρωταθλήματος, Κυπέλλου ή στην Ευρώπη. Ό,τι κάνεις πρέπει να κερδίζεις”.

Το “αντίο” στον ΠΑΟΚ και το επόμενο βήμα

Το 2019 ήρθα από την πόλη μου, από την ομάδα του χωριού μου και ο ΠΑΟΚ με βοήθησε να χτίσω το προφίλ μου σαν ποδοσφαιριστής και σαν χαρακτήρας. Από τη μέρα που μπήκα σε αυτό το κλαμπ, έγινα πιο σκληρός, έμαθα να διαχειρίζομαι καταστάσεις όπως είναι το να παίζεις ή να μην παίζεις, το να θέλεις να κερδίζεις συνέχεια… Μετά από αυτά τα 5 χρόνια, βγαίνω άλλος Αργύρης. Πιο έτοιμος ποδοσφαιριστής, πιο σκληρός χαρακτήρας.

Στην Ολλανδία είναι όλοι πολύ φιλικοί και βοηθούν τους νέους παίκτες στην ομάδα. Από τους συμπαίκτες, μέχρι τους προπονητές, όλοι… Ήταν τρομερή η ατμόσφαιρα στο πρώτο παιχνίδι, ήταν και εντός έδρας κι έκανα το ντεμπούτο μου μπροστά σε 12.500 κόσμο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα! Εκείνη τη στιγμή απλά μπήκα στο γήπεδο και είπα τι γίνεται τώρα… Μία εβδομάδα πριν έκανα προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ Β’ και τώρα παίζω Eredivisie”, σημειώνει, μιλώντας για την εμπειρία της Ολλανδίας και συνεχίζει:

Το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία είναι πιο άμεσο, υπάρχουν πιο πολλές μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Ο ρυθμός είναι πιο αυξημένος. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε περισσότερο μία αμυντική τακτική θεωρώ κι εδώ, πρεσάρουμε ψηλά και υπάρχει αυτή η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και η νοοτροπία του να σκοράρεις όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Στόχος μου είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και με τον καιρό να ανεβαίνω επίπεδο, για να φτάσω στο σημείο να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ να φτάσω, βήμα-βήμα”.

Υπάρχει ιδανική “συνταγή” για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα; Έχει απάντηση και γι’ αυτό: “Δε θεωρώ πως υπάρχει κάποιο μαγικό συστατικό για την επιτυχία. Θεωρώ πως ο καθένας έχει το δρόμο του και τη δική του πορεία κι ανάλογα με αυτό θα βρει το δρόμο του. Όλοι είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, έχουμε διαφορετικά στοιχεία σαν παίκτες. Τον καθένα τον βοηθάει και κάτι διαφορετικό. Για μένα πιστεύω ότι στο στιλ παιχνιδιού μου θα με βοηθήσει περισσότερο το γεγονός ότι ήρθα στην Ολλανδία, επειδή είμαι ένας επιθετικογενής παίκτης. Μπορεί για έναν αμυντικογενή παίκτη να είναι καλύτερα κάπου διαφορετικά“.

https://www.paok24.com/podosfairo/507830/quot-ston-paok-chtizeis-nootropia-nikiti-ayta-kratao-apo-ton-loytseskoy-quot/

 

“Στον ΠΑΟΚ χτίζεις νοοτροπία νικητή, αυτά κρατάω από τον Λουτσέσκου”. Ο Αργύρης Δαρέλας μιλάει για όλα στο PAOK24 Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 13, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.