“Άρχοντας” στον Βόλο, ο ΠΑΟΚ! Ανετο 4-1 και γκολ του… Τσάλοφ, έστω και κατά λάθος…

«Άρχοντας» ο ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό, νίκησε με άνεση 4-1 τον Βόλο, εκμεταλλευόμενος κατά τον καλύτερο τρόπο την αριθμητική υπεροχή του, μετά την αποβολή του Φεράρι, αλλά και την ποιοτικά ανώτερη ομάδα του, κρατώντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Με ένα σοκ ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ, αλλά εξελίχθηκε σε… ψυχρολουσία για τους Βολιώτες, που κέρδισαν πέναλτι στην πρώτη επιθετική τους προσπάθεια, αν και ο Κοτάρσκι έκανε δυο απανωτές σωτήριες αποκρούσεις πριν ο Καμαρά βάλει το πόδι του σε ενέργεια αντιπάλου και ο Τσαγκαράκης σφυρίξει την εσχάτη των ποινών.

Πέναλτι, αλλά εκεί υπήρχε ο Κροάτης κέρβερος του δικεφάλου, που πέφτει στη δεξιά του γωνία και αποκρούει το σουτ του Άλτμαν από τα 11 μέτρα, παγώνοντας τους γηπεδούχους και δίνοντας ψυχολογία στους συμπαίκτες του.

Αφού ξεπέρασε αυτό το σοκ, με ευτυχή κατάληξη, ο ΠΑΟΚ, βγήκε στην επίθεση και έχασε δυο καλές ευκαιρίες, μέχρι να έρθει η φάση του 22΄όταν ο Φεράρι «γκρέμισε» τον Ντεσπόντοφ μέσα στην περιοχή και το πέναλτι αξιοποίησε ο Σβαμπ, πραγματοποιώντας στο 24’, το 0-1.

Ο Βόλος, που μέχρι τώρα στα παιχνίδια πρωταθλήματος έπαιζε 3-5-2, το γύρισε σε 4-4-2 στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν του βγήκε και έτσι, μετά το γκολ που δέχθηκε, ο κόουτς Χοακίν Γκόμεζ, έδωσε εντολή να αλλάξουν πίσω και να βγάλει παίκτη στο κέντρο για να αντεπιτεθεί για την ισοφάριση, με τον Μεντιέτα να παίζει τον ρόλο του ηγέτη στο χώρο του κέντρου.

Λίγα πράγματα όμως, γιατί ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό δίδυμο στο κέντρο, τους Καμαρά, Σβαμπ, με εμπειρία και από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Φεράρι (35’, με δεύτερη κίτρινη), όλα τα σχέδια για γκολ, «γκρεμίστηκαν» και αναγκάσθηκε ο Βόλος να «θυσιάσει» επιθετικό (Ασέχνουν), για να βάλει αμυντικό (Σμέλερς).

Αυτόματα, ο Λουτσέσκου έδωσε εντολή στον Σάστρε να γίνεται χαφ, αφού ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη περισσότερο και έτσι ο δεξιός μπακ, βγήκε αρκετές φορές μπροστά, βγάζοντας σέντρες και δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά χωρίς να έρθει το δεύτερο γκολ, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, το ματς πήρε «φωτιά», όχι μόνο με το 0-2 του ΠΑΟΚ από σουτ του Καμαρά και «μπρικόλα» πάνω στο σώμα του Μουργκ, που χρίστηκε σκόρερ (54’), αλλά και αμέσως μετά (57’), όταν ο Μεντιέτα με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και… δεν τελειώσαμε: Ο Τάισον είχε τον λόγο αμέσως μετά (60’), για να σκοράρει για το 1-3, από πάσα του Τισουντάλι.

Τρία γκολ, μέσα σε 15’ λεπτά, τι καλύτερο ξεκίνημα για το β’ ημίχρονο;

Από κει και πέρα, ο Λουτσέσκου έκανε τις κλασικές αλλαγές του, περίπου στο 65’, έβαλε 4 παίκτες που θα είναι βασικοί την προσεχή Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, με τη Γαλατασαράι, προκειμένου να «ξεσκουριάσουν» από τον πάγκο, αλλά πρόσεχαν να μην χτυπήσουν περισσότερο, αλλά το ματς τελείωσε 1-4, με τον Τσάλοφ να σκοράρει, έστω και… κατά λάθος του Κόβατς, που σούταρε πάνω στον Ρώσο φορ του δικεφάλου, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του και κατέληξε στα δίχτυα.

Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον δικέφαλο του Βορρά να παίρνει μια ακόμη νίκη μέσα στον Βόλο, διατηρώντας την παράδοση και παραμένοντας στην κορυφή της Superleague.

Διαιτητές: Τσαγκαράκης (Σπυρόπουλος, Κορώνας, 4ος Παπαπέτρου, VAR: Κουμπαράκης, Κομισοπούλου)

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μπερνάρντου, Γκλάβτσιτς (71’ Κόμπα), Ασέχνουν (40’ Σμέλερς), Μεντιέτα, Άλτμαν, Κόντε.

ΠΑΟΚ: Koτάρσκι, Μπάμπα (67’ Ότο), Κόλεϊ, Κεντζιόρα, Σάστρε, Καμαρά, Σβαμπ (67’ Μπακαγιόκο), Ντεσπόντοφ, Τάισον (78’ Σορετίρε), Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (67’ Τσάλοφ).

 

“Άρχοντας” στον Βόλο, ο ΠΑΟΚ! Ανετο 4-1 και γκολ του… Τσάλοφ, έστω και κατά λάθος… Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 21, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.