ΠΑΟΚ: Αν «πετάει» με τον ΟΦΗ...Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνεχίζει να ψάχνει τι έγινε το ΠΑΟΚ-Πλζεν και σχολιάζει την εικόνα, αλλά και την πνευματική αντιμετώπιση των αγώνων του Δικεφάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους μας. Χρόνια πολλά και στη Θεσσαλονίκη. Αγίου Δημητρίου και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη είναι πρωτοπόροι. Που και πότε τα έχετε δει αυτά; Άντε και τα Χριστούγεννα και… βλέπουμε.

Την Πέμπτη έγινε κάτι πολύ παράξενο στην Τούμπα. Γι αυτό ακόμη είμαστε σε μία φάση αναζήτησης των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την εντελώς άψυχη, άνευρη και απρόσμενα κακή και ράθυμη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο μεγάλο διάστημα του αγώνα με την Πλζεν. Τι σχέση μπορεί να έχει με τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος…

Έγραψα την Τρίτη μετά το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και πριν το ΠΑΟΚ-Πλζεν: «Δεν κρύβω μία ανησυχία μου μήπως η δυσκολία του Europa League σε συνδυασμό με τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη, οδηγήσει σε καταστάσεις του 2019 που η καλή πορεία στο πρωτάθλημα δεν συνδυάστηκε και με τα του… εξωτερικού». Τότε ο ΠΑΟΚ σα να τα παράτησε στην Ευρώπη. Όχι;

Τα 70 λεπτά του αγώνα με την Πλζεν δεν έχουν καμία δικαιολογία! Αυτό το άνευρο πράγμα, δεν μπορεί να ήταν αποτέλεσμα μίας επιλογής, ή μόνο της κακής αμυντικής συμπεριφοράς, ή κακών συνεργασιών στην επίθεση. Δεν υπάρχει ένας «φταίχτης» επειδή βλέπω αυτή την ανάγκη να πέσουν όλα -για παράδειγμα- στον έτσι και αλλιώς ανεπαρκή (μέχρι τώρα) Μπακαγιόκο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός και ο πιο πιθανός λόγος είχε να κάνει με την πνευματική προετοιμασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Η ομάδα ήταν αλλού. Όλοι οι παίκτες δεν αντιδρούσαν σε τίποτα. Τέσσερα μόλις φάουλ; Καμία κίτρινη; Κανείς από τους βασικούς να μην ξυπνάει; Ήταν και το γήπεδο στο πρώτο διάστημα λίγο υποτονικό.

 

Ισχύει και το ότι κάποιοι βασικοί έπαιξαν με την ΑΕΚ και δεν μπορούσαν να αγωνιστούν κόντρα στους Τσέχους. Ο Μπάμπα δεν γινόταν. Έπρεπε να παίξει ο Μπακαγιόκο που δεν είχε καθόλου ρυθμό, μπας και κάποια στιγμή τον βρει. Έξω ο φορμαρισμένος Οζντόεφ. Μπήκε και ο Μπράντον μετά από εβδομάδες, στα αριστερά ο Όττο μετά από πολύ καιρό με τον Τάισον να μην τον αισθάνεται οικείο. Παρόντες, από την άλλη ήταν Τάισον-Ντέλιας-Ζίβκοβιτς. Άρα και η ενδεκάδα είχε σταθερές. Τόσο κακή προσπάθεια όμως δεν δικαιολογείται. Δηλαδή φθάνω στο σημείο να σκέφτομαι κάτι ακραίο: Αν γι αυτό το ματς τους επιβάλλονταν πρόστιμο, θα υπήρχε μια λογική.Ήταν απίστευτη η εικόνα των άνευρων παικτών που δεν αντιδρούσαν σε τίποτα.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ

Τι να ευχηθούμε τώρα; Τι να υποθέσουμε; Είναι αγωνιστικό το θέμα; Είναι ζήτημα νοοτροπίας; Μήπως είναι πνευματικό και θέμα κινήτρου για τα ευρωπαϊκά ματς; Καλό θα είναι αυτό; Κακό θα είναι; Αλήθεια είναι ότι υποσυνείδητα ο Οργανισμός είναι πολύ πιο πιεστικός και σκληρός για τα ελληνικά ματς, παρά για τα ευρωπαϊκά. Αυτό έβλεπα, αυτό διαισθανόμουν και το έγραψα όταν το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ πήρε… μεγαλύτερη διάρκεια από όσο έπρεπε.

Είναι αρκετά τα σημάδια που δείχνουν μία μεγαλύτερη αγωνία για τα ελληνικά ματς παρά τα ευρωπαϊκά. Τι άλλο να σκεφτώ μετά από μία τόσο μα τόσο κακή και άψυχη εμφάνιση σε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αν τώρα την Κυριακή ο ΠΑΟΚ εμφανιστεί συγκεντρωμένος και κάνει το σοβαρό του παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, θα φανούν πολλά. Αν το ξανακάνει και με τη Λαμία, ακόμη περισσότερα. Θα πει κανείς άλλο… Πλζεν και άλλο ΟΦΗ. Ισχύει, αλλά συγκεκριμένες αδυναμίες φαίνονται και μπορείς να διακρίνεις διαφορές. Με τους Τσέχους ο ΠΑΟΚ δεν είχε τακτικό ζήτημα. Όλα μα όλα ήταν στο μυαλό. Και το μυαλό αρχικά δεν ήταν εκεί…

Θα φανεί! Χρειάζεται διάρκεια για να βγουν οριστικά και ασφαλή συμπεράσματα και μακάρι ο ΠΑΟΚ να ισορροπήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πιστεύω πάντως ότι από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ θα είναι το ίδιο σοβαρός με ΟΦΗ και Λαμία, όπως φυσικά και με τη Γιουνάιτεντ! Ενδιάμεσα έχει και το Αιγάλεω για το κύπελλο. Όταν η εικόνα και το κίνητρο θα είναι για όλα τα ματς το ίδιο, τότε θα είναι όλοι απόλυτα επιτυχημένοι.

* Θεωρώ ότι για κάποιους λόγους που αφορούν κυρίως τον προπονητή, ο Ολυμπιακός αντιδρά αντίστροφα, δείχνοντας πιο χαλαρός στην Ελλάδα. Θα δούμε… Ο Παναθηναϊκός είναι μπερδεμένος είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Από την άλλη, αναρωτιέμαι; Είναι πολλοί εκείνοι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μπορούν και βγάζουν σταθερότητα και πρωτάθλημα και Ευρώπη, ειδικά τώρα στους πρώτους μήνες;

* Έδινε 1.20 ότι αυτό το διάστημα θα προέκυπτε θέμα ενδιαφέροντος από κάποια ομάδα ή Ομοσπονδία για τον Λουτσέσκου!

* Για εμένα υγεία στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό, προκύπτει και από τα γεμάτα γήπεδα. Όταν το γήπεδο έχει πολύ κόσμο και γεμίζει, υπάρχει και όραμα. Στο μπάσκετ είναι λίγο αλλιώς τα πράγματα έτσι όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από εκεί και πέρα πάντως πιστεύω ότι σήμερα το απόγευμα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα έχει πάρα πολύ κόσμο.

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2384106/paok-petaei-me-ton-ofi

 

ΠΑΟΚ: Αν «πετάει» με τον ΟΦΗ...Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνεχίζει να ψάχνει τι έγινε το ΠΑΟΚ-Πλζεν και σχολιάζει την εικόνα, αλλά και την πνευματική αντιμετώπιση των αγώνων του Δικεφάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.