Ανάπτυξη ή εγκατάλειψη; Θα προκύψουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή, θα αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όλα αυτά σε μία εντελώς ανεκμετάλλευτη έκταση.



Έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες μία μεγάλη κουβέντα σχετικά με το εάν ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει στην ανέγερση του νέου του γηπέδου αλλά και σύγχρονου προπονητικού κέντρου, εμπορικού καταστήματος και θεματικών πάρκων στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.
Παρ’ ότι η συζήτηση βρίσκεται ακόμη σε διερευνητικό επίπεδο, με τον Ιβάν Σαββίδη να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τους διαθέσιμους χώρους, παρατηρούμε μία πρωτοφανή αντίδραση. από τους φορείς του Δήμου Παύλου Μελά αλλά και διαφόρων άλλων φορέων της περιοχής.
Οι συγκεκριμένοι φορείς αναλύουν  και επιμένουν πως θα είναι μεγάλη  η ζημιά(!) για την περιοχή, σε περίπτωση που τελικά ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο.
ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΙΒΑΝ
Το πρότζεκτ του Ιβάν Σαββίδη προβλέπει τη δαπάνη 170 εκατ. € για τη δημιουργία ενός γηπέδου «στολιδιού» για ολόκληρη τη χώρα χωρητικότητας 30-35.000 θεατών με αντίστοιχες θέσεις πάρκινγκ σε ευρωπαϊκά πρότυπα, σύγχρονου προπονητικού κέντρου με 10 γήπεδα, ξενώνες για τους αθλητές και λοιπά κτήρια διαφόρων παροχών, εμπορικού κέντρου και θεματικών πάρκων.
Η μακέτα για το νέο γήπεδο αλλά και το προπονητικό κέντρο είχε παρουσιαστεί παλαιότερα αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
gipedo
proponitiko
ΜΙΑ ΑΧΑΝΗΣ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΕΚΤΑΣΗ
Όσοι είναι υπέρ αυτής της επένδυσης τονίζουν πως θα προκύψουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή, θα αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όλα αυτά σε μία εντελώς ανεκμετάλλευτη έκταση.
Αυτή τη στιγμή τα περίπου 700 στρέμματα, αποτελούν έναν χώρο γεμάτο εγκαταλελειμμένα κτήρια . Εδώ και πολλά χρόνια αιωρείται το ζήτημα δημιουργίας ενός μεγάλου πάρκου, όμως τα 13 χρόνια που είναι ανενεργός ο χώρος δεν έχει προχωρήσει καμία τέτοια ενέργεια με αποτέλεσμα να πρόκειται για έναν εντελώς αναξιοποίητο μέρος. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, αποτελεί εστία μόλυνσης και κακόφημο γενικά μέρος, στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Άλλωστε μιλάμε για ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο που συχνά παραβιάζεται ενώ υπάρχουν αρκετές φθορές και στα κτίρια του.
Η συζήτηση δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά είναι τεράστια και σε επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο και έχει να κάνει φυσικά με την αξιοποίηση αυτών των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων όπως του Καρατάσιου. Οι χώροι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των περιοχών ,τόσο με τη μορφή συμπλήρωσης των ελλείψεων σε κοινωνική υποδομή, κοινόχρηστο πράσινο και υπερτοπικής σημασίας ρήσεις , αλλά φυσικά και με την ανάπτυξη ποιότητας εγκαταστάσεων, με δυνατότητες οικονομικής απόδοσης. Και εδώ είναι που έρχεται η τεράστια ευκαιρία. με την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη.
Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου και οι συνεργάτες του, εξέτασαν τη συγκεκριμένη τοποθεσία για να στεγάσουν ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα, έλαβαν υπόψιν τους το ιδανικό της τοποθεσίας, αφού πρόκειται για σημείο πολύ κοντά στον περιφερειακό και άμεσα προσβάσιμο από την ανατολική και τη δυτική Μακεδονία. Επίσης την μεγάλη έκταση που καλύπτει τις ανάγκες για ένα τόσο μεγάλο έργο αλλά και τον «ασπρόμαυρο» κόσμου που ζει στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης και αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η ίσως ιστορική αυτή ευκαιρία(έστω και θεωρητική προς το παρόν) να αλλάξει το ρου της ιστορίας και του ΠΑΟΚ αλλά και των γύρω περιοχών του στρατοπέδου Καρατάσιου φαίνεται πως απορρίπτεται εν τη γενέσει της από τους ανθρώπους του Δήμου Παύλου Μελά, που έδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά σε αυτή την περίπτωση, πράγμα πρωτόγνωρο είναι η αλήθεια.
Σε συνεδρίαση που έγινε στο Δήμο Παύλου Μελά την Τρίτη 16/3 από τους 41 συμβούλους του δήμου, έδωσαν το παρών οι 38 και από αυτούς οι 36 κατέληξαν σε ένα κοινό ψήφισμα, με το οποίο τονίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι αντίθετο σε κάθε μορφή ανέγερσης κτηρίων στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι ανάλογες θέσεις εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αλλά και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως οι τοπικοί φορείς δεν θέτουν ορισμένους όρους, ώστε να εξασφαλίσουν το όφελος της περιοχής με ανάλογη κατανομή σε χώρους πρασίνου, κάτι που θεωρείται ευνόητο πως συμβαίνει σε σύγχρονα έργα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και πόσο μάλλον σε αθλητικό κέντρο και ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά τουλάχιστον για την ώρα το απορρίπτουν εντελώς.
http://inpaok.com/299687/ανάπτυξη-ή-εγκατάλειψη;/
Ανάπτυξη ή εγκατάλειψη; Θα προκύψουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή, θα αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όλα αυτά σε μία εντελώς ανεκμετάλλευτη έκταση. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 21, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.