Το φως της άγριας νιότης

Σε ένα μομέντουμ που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε ή απλά δεν έπειθε και το κάθε παιχνίδι των playoffs φάνταζε σαν σταγόνα... μαρτυρίου που ξεχείλιζε το ποτήρι υπομονής της φετινής σεζόν, βροντοφώναξε «παρών» στο Γ. Καραϊσκάκης. Με το μαχαίρι στα δόντια, με μάτι που... γυάλιζε, πήρε αυτό που δικαιούταν ακόμη και στο 90'. Το άφησε να εννοηθεί ο Μάτος αρκετές ώρες πριν τη σέντρα της αναμέτρησης: «έχω καλό προαίσθημα για απόψε», το... επιβεβαίωσε επίσημα ο οργανισμός του Δικεφάλου μέσα από το match report: «Τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στα σκοινιά δεν πρέπει να τον φοβάται κανείς φίλος του και να τον τρέμουν οι εχθροί του».
Δύο ημέρες μετά τη δικαίωση του Δικεφάλου στο CAS, ήταν λες και κάτι χρωστούσαν στον Ολυμπιακό. Το αήττητο των «ερυθρόλευκων» δεν βρισκόταν στα χέρια κάποιας επιτροπής αλλά στου ΠΑΟΚ. Και αυτός ο ΠΑΟΚ είχε θυμό μέσα του. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στον πανηγυρισμό του Ενέα Μιχάι. Το απόλυτο ξέσπασμα! 
Ενός νεαρού ποδοσφαιριστή που δεν γαλουχήθηκε στα ασπρόμαυρα... φυτώρια, βίωσε φέτος -όπως ο ίδιος ανέφερε στις δηλώσεις του- τη δυσκολότερη σεζόν της καριέρας του, με συμμετοχές με το σταγονόμετρο, όντας φευγάτος το Γενάρη αλλά με την υποσημείωση να μείνει και να περιμένει την ευκαιρία του μετά τον τραυματισμό του Κρέσπο.
Η ερώτηση για το «ξέσπασμά» του στο 90' , δείχνοντας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το έμβλημα με το Δικέφαλο στο στήθος, διαφώτισε ακόμη περισσότερο εκείνους που αδυνατούν να ερμηνεύσουν τη ψυχοσύνθεση του ΠΑΟΚ. «Θέλω να πω κάτι, αν και δεν είναι ο ρόλος μου αυτός», ο Μιχάι απασφάλισε για δεύτερη φορά: «Η αλήθεια είναι ότι τον ΠΑΟΚ δεν τον σέβονται. Για να βελτιώσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει το παιχνίδι να παίζεται μέσα στο γήπεδο, όχι στα δικαστήρια. Άλλοι είναι πρωταγωνιστές, όχι οι δικαστές».
Λένε πως το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους... Αλίμονο -λοιπόν- σε εκείνον που επιχειρεί να τους το καταστρέψει! Από κοντά και οι άλλοι πιτσιρικάδες που φαντάζουν - αποκάλυψη για τον ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν. Ο αριστεροπόδαρος Γιάννης Μιχαηλίδης που μπαίνει μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο στο κάδρο του Δικεφάλου. Και το δικό του «ξεπέταγμα» κρύβει ιστορίες. Αυτή τη φορά δεν έχουν θυμό αλλά κλάματα, από αυτά που σε πεισμώνουν, σε εξελίσσουν και αποτελούν τη βάση για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Από την ΑΕΚ στον ΟΦΗ και από το πέναλτι στο εκπληκτικό γκολ φάουλ, μερικές ημέρες δρόμος.
Η τριπλέτα της «άγριας» ομορφιάς που έχουν τα νιάτα του ΠΑΟΚ συμπληρώνεται από τον Χρήστο Τζόλη. Ετών 18. Ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, παρθενικό γκολ στον αγώνα με τον ΟΦΗ και πρώτη φορά φανέλα βασικού στον ημιτελικό με τους Πειραιώτες με εμφάνιση για... highlights! Ή αν προτιμάτε, θράσος, μπόλικο! Γνήσιο «τέκνο» του Πάμπλο Γκαρσία, όπως έσπευσαν αρκετοί να σχολιάσουν, ακούγοντας με τι αυτοπεποίθηση μιλούσε για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.
Και αυτή είναι μόνο η αρχή... Καμία χρονιά, όσο κακή κι αν είναι, δεν μπορεί παρά να σου αφήσει κάτι. Και η «κληρονομιά» του ΠΑΟΚ, όποια ταμπέλα κι αν κουβαλάει, θα είναι πάντα βαριά! 
Το φως της άγριας νιότης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 14, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.