ΠΑΟΚ: Εντατικά μαθήματα στον Τόμας Κεντζιόρα

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης 

Το πένθος για την απώλεια δεκάδων νέων ανθρώπων στο φονικό δυστύχημα των Τεμπών κυριαρχεί στην επικαιρότητα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως χάθηκαν τόσοι συνάνθρωποι μας, από εγκληματικά λάθη και παραλείψεις. Η κοινωνία προσπαθεί να… σταθεί στα πόδια της, μετά το οδυνηρό χτύπημα που ισοπέδωσε δεκάδες οικογένειες σε όλη την επικράτεια.


Μέσα σε αυτό το πολύ δύσκολο κλίμα που επικρατεί και την δεύτερη ημέρα του εθνικού πένθους, πραγματοποιήθηκε και ένα μέρος της προετοιμασίας των παικτών του ΠΑΟΚ για το επικείμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ιωνικό, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Η απώλεια βαθμών στα Ιωάννινα και με την καθοριστική συμβολή των διαιτητών από το VAR, δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Αισθάνονται προδομένοι και δικαιολογημένα από διαιτητές που αντί να έχουν ως πρώτο μέλημα να διαφυλάξουν την ισονομία, αυτοί κάνουν ότι περνά από τα….μάτια τους, για να ευνοηθούν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ.

Ο δείκτης ετοιμότητας της ομάδας, είναι αυτός που έχει σημασία για τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του. Σε πρώτη φάση, αυτό που προέχει, είναι πως θα ανταποκριθεί ο Πολωνός αμυντικός Τόμας Κεντζιόρα στα καθήκοντά του, το βράδυ της Κυριακής. Προορίζεται για να καλύψει ως βασικός, το δεξί άκρο της άμυνας. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ιωνικό, θα απουσιάσει από την αποστολή του ΠΑΟΚ ο Σάστρε, καθώς είναι τιμωρημένος και ως εκ τούτου, θα εκτίσει την μία αγωνιστική της ποινής του. Στο δεξί άκρο της άμυνας, μοναδικός διαθέσιμος είναι ο νεοαποκτηθείς, Τόμας Κεντζιόρα. Ο Λύρατζης δεν έχει επιστρέψει ακόμη σε κανονικούς ρυθμούς, το ίδιο συμβαίνει και με τον Βιεϊρίνια, κατά συνέπεια, ο Πολωνός αποτελεί την μοναδική επιλογή.

Αποκτήθηκε βεβαίως για να προσφέρει, κυρίως λόγω της εμπειρίας που διαθέτει και των συστάσεων που τον συνόδευσαν από τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Ο Κεντζιόρα είχε παίξει για λίγα λεπτά στην αναμέτρηση της Τρίπολης (λίγο πριν το τέλος), δεν έδειξε άμεση προσαρμογή στον ρόλο του, κάτι το λογικό εν μέρει, όμως εκεί στην Τρίπολη, συντελέστηκε η μεγάλη κλοπή των δύο βαθμών από τους VAR.

Ο Κεντζιόρα από την ημέρα που ήρθε στην Τούμπα, άκουσε με προσοχή όσα του μετέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε πως η απόκτησή του, ανακοινώθηκε στις 29 Ιανουαρίου, με την μορφή δανεισμού για έξι μήνες. Τη φετινή σεζόν, εκτός από τα λίγα λεπτά συμμετοχής με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, είχε παίξει στην Ουκρανία σε 18 αγώνες, σε πρωτάθλημα, προκριματικά Champions League και ομίλους Europa League.

Ο Κεντζιόρα καλείται να αναδείξει την εμπειρία του και κυρίως να βοηθήσει με τα προσόντα που έχει, σε ένα κομβικό σημείο. Είναι βέβαιο, πως θα χρειαστεί να προσφέρει στην ομάδα και στα επόμενα παιχνίδια. Θυμίζουμε πως μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και στο αριστερό. Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, τον έχουν προϊδεάσει και αυτό που μένει να δούμε, είναι πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί μετά από ένα μήνα πλέον, ως βασικός, σε ένα πονηρό παιχνίδι.

https://www.metrosport.gr/paok-entatika-mathimata-ston-tomas-kentziora-730005

 

ΠΑΟΚ: Εντατικά μαθήματα στον Τόμας Κεντζιόρα Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.