Το «χτίσιμο» του νέου κορμού και τα σημεία αναφοράς. Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε την Δευτέρα και όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει το ρόστερ του – μέχρι τον Ιανουάριο – αφού δεν φαίνεται να υπάρχει ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποιον παίκτη από τους ελεύθερους ποδοσφαιριστής που κυκλοφορούν στην αγορά.Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό του Δικεφάλου και στο ποιοι είναι αυτοί στους οποίους θα στηριχθεί στα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά από καλοκαίρι με πωλήσεις, αγορές και… ανατροπές ειδικά σε ότι αφορά την εικόνα του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν ένα διάστημα με σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό τους που προμηνύουν έναν διαφορετικό, ανανεωμένο ηλικιακά και αγωνιστικά ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που φαίνεται να είναι πιο γρήγορη από πέρσι, έχει αλλάξει τρόπο σκέψης και πράξης εντός αγωνιστικού χώρου που θα ψάξει σημεία – αναφοράς σε κάθε γραμμή του. Αυτή η νέα εποχή στο «χτίσιμο» ενός νέου κορμού έχει δώσει κάποια δείγματα καλά στα πρώτα εννέα παιχνίδια της χρονιάς και οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι μπροστά τόσο για τον Λουτσέσκου όσο και για τους παίκτες, ειδικά τους καινούργιους που η απόδοση τους θα κρίνει το που θα βαδίσει ο ΠΑΟΚ φέτος εντός και εκτός συνόρων.

Το SFINA.GR περνάει από… ακτίνες το ρόστερ του ΠΑΟΚ, που είναι ανανεωμένο και θα χρειαστεί να δώσουν όλοι ότι περισσότερο μπορούν προκειμένου να υπάρχει μια καλή εξέλιξη.

Ο ταλαντούχος κύριος… Κοτάρσκι

Στην θέση του τερματοφύλακα, η φετινή σεζόν ή μάλλον και η φετινή σεζόν δείχνει πως θα ανήκει ξεκάθαρα στον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ τον έριξαν πέρσι στα βαθιά, τον εμπιστεύτηκαν, τον στήριξαν και «εισπράττουν» αγωνιστικά από την επένδυσή τους, γνωρίζοντας ήδη πως αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται για αυτόν. Ήταν ένα γεμάτο καλοκαίρι για τον Κοτάρσκι, αφού γράφτηκαν πολλά σε επίπεδο φημών και σεναρίων λόγω της ηλικίας του, της προοπτικής που διαθέτει αλλά και της πρώτης γεμάτης σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Πολλά – αν οχι όλα – θα κριθούν από το πως θα παρουσιαστεί φέτος ο Κροάτης κίπερ που παραμένει στα ασπρόμαυρα, με τους Ζίβκοβιτς και Ταλιχμανίδη να ακολουθούν.

Ποντάρει στην εμπειρία του Εκόνγκ

Η αποχώρηση του Ίνγκι Ίνγκασον σήμανε ένα τέλος εποχής για τον ΠΑΟΚ και η πραγματικότητα είναι πως δεν είναι εύκολο να βρίσκεις κάθε μέρα παίκτες όπως ο Ισλανδός. Ο Δικέφαλος έφερε ως αντικαταστάτη του Ινγκασον, τον Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ. Είναι τουλάχιστον άδικο και πρώιμο να βάλουμε σε σύγκριση τον Ινγκασον με τον Νιγηριανό στόπερ. Ο Δικέφαλος διαθέτει δύο αριστεροπόδαρους (Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης) με τρομερά προσόντα, ωστόσο, ψάχνει και τον παίκτη βαρόμετρο στο κέντρο της άμυνας, ποντάροντας στον Εκόνγκ που είναι ένας παίκτης με σημαντική εμπειρία. Η λογική είχε να κάνει με τις παραστάσεις και το βιογραφικό του αρχηγού της εθνικής Νιγηρίας και ο Λουτσέσκου από την πρώτη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ ο 29χρονος αμυντικός βασίζει πολλά πάνω του.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Νάσμπεργκ είναι πολύ πίσω στις προτιμήσεις του προπονητή του καθώς ακόμη και ο Τόμας Κεντζιόρα φαντάζει ως μία περίπτωση που μπορεί να δώσει λύσεις ως στόπερ, βάσει της πρώτης τουλάχιστον εικόνας του Δικεφάλου.

Με την ποιότητα του Μπάμπα

Σε ότι αφορά τους πλάγιους μπακ που πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι υπεραπαραίτητο να είναι πάνω από το… πολύ καλοί, οι εμφανίσεις του Ράχμαν Μπάμπα στην επιστροφή του στον Δικέφαλο, δεν αφήνουν -για την ώρα- περιθώρια αμφισβήτησης σε ότι αφορά το αριστερό άκρο. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε μία δυνατή λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας, έναν ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ράφα Σοάρες και τα βρήκε στο πρόσωπο του 29χρονου Γκανέζου.

Στα δεξιά δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το ποιος είναι ο βασικός, καθώς ναι μεν ο πρώτος λόγος ανήκε, όπως φάνηκε, στον Κεντζιόρα που επέστρεψε με ένα δανεισμό ωστόσο, έχει επιστρατευθεί και ο Βιεϊρίνια ενώ υπάρχουν και οι Λύρατζης – Σάστρε, αν και ο δεύτερος έχει χάσει πολύτιμο έδαφος καθώς τέθηκε και εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Με ερωτηματικό παραμένει ο «Λύρα» που δεν αποκλείεται να σύντομα να διεκδικήσει θέση.

Upgrade και έμφαση στην μεσαία γραμμή

Ο ΠΑΟΚ φέτος το καλοκαίρι άλλαξε για τα καλά την μεσαία του γραμμή, κάνοντας συνολικά τρεις κινήσεις στον άξονα. Τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, αποκτήθηκαν οι Μάρκος Αντόνιο και Σουαλιό Μεϊτέ, αν και πρόκειται για κινήσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που μπορούν να αποδειχθούν παίκτες – κλειδιά στο πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Λίγο νωρίτερα έφτασε στην Τούμπα και ο Μαγκομέντ Οζντόεφ αλλά θέλει ακόμη χρόνο.

Κάνοντας ένα focus στους παίκτες στον άξονα του ΠΑΟΚ, θα πρέπει κανείς πρωτίστως να μνημονεύσει τους Σβαμπ – Τσιγγάρα δεδομένης της προσφοράς τους σε ένα πολύ δύσκολο και κομβικό διάστημα για τους ασπρόμαυρους. Δύο ποδοσφαιριστές που ξέρεις τι μπορούν να σου δώσουν και πως θα πρέπει να τους διαχειριστείς σε μία δύσκολη και απαιτητική σεζόν, αλλά φαίνεται πως οι Μάρκος Αντόνιο και Μεϊτέ ίσως να είναι το upgrade…

Η υπέρβαση με Ντεσπόντοφ και ο αφηνιασμένος Ζίβκοβιτς

Στην μεσοεπιθετική γραμμή, οι Τάισον και Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ειδικά ο Σέρβος άρχισε την σεζόν αφηνιασμένος με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ στα πρώτα εννέα ματς της σεζόν. Η υπέρβαση έγινε από τον ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοφ, βάζοντας στο ρόστερ του έναν έμπειρο παίκτη, με γεμάτες σεζόν και εκπληκτικά νούμερα. Η προσοχή δεν μπορεί να μην πέσει και φέτος στον Γιάννη Κωνσταντέλια που φέτος περνάει την σεζόν της καθιέρωσης του στον Δικέφαλο. Ο Μουργκ μοιάζει να έχει επιστρατευθεί από τον προπονητή του και φαίνεται πως θα έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στον φετινό ΠΑΟΚ αφού υπάρχουν και τα ματς των ομίλων.

Κομβική η «ενεργοποίηση» του Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ πονάει εδώ και αρκετά χρόνια στην θέση του σέντερ φορ και φέτος άρχισε με ανανέωση του συμβολαίου του Μπράντον Τόμας, ο οποίος «σήκωσε» και το βάρος στην αρχή της σεζόν, ωστόσο, είναι σαφές πως θα πρέπει να μπει άμεσα στην εξίσωση της κουβέντας και ο Άλι Σαμάτα, δεδομένου πως αποκτήθηκε στη λογική του βασικού φορ. Και μπορεί να είναι ο βενιαμίν του ασπρόμαυρου ρόστερ, ωστόσο, είναι σαφές πως ο 17χρονος Τζίμας που απαρτίζει την τριπλέτα των φορ θα πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής φέτος.

https://www.sfina.gr/podosfairo/paok/to-chtisimo-tou-neou-kormou-kai-ta-simeia-anaforas/

 

Το «χτίσιμο» του νέου κορμού και τα σημεία αναφοράς. Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε την Δευτέρα και όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει το ρόστερ του – μέχρι τον Ιανουάριο – αφού δεν φαίνεται να υπάρχει ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποιον παίκτη από τους ελεύθερους ποδοσφαιριστής που κυκλοφορούν στην αγορά.Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 13, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.