ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-4. Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα σωστά για 95’, αλλά σε μια φάση το όνειρο γκρεμίστηκε με τον πιο αυτοκτονικό τρόπο. Μοιραίο λάθος στην άμυνα, ήττα 4-3 στην παράταση και το Champions League πέταξε.

Ματς ακατάλληλο για... καρδιακούς στην Τούμπα και στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Μάλμε. Οι δύο ομάδες είχαν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στην Σουηδία (2-2) και εμφανίστηκαν στον επαναληπτικό αποφασισμένες να αφήσουν στο γήπεδο ψυχή τε και σώματι, κυνηγώντας η μία την ουρά της άλλης. Μόλις μία αλλαγή μέτρησαν αμφότερες στην αρχική σύνθεση. Ο μεν ΠΑΟΚ επιστρατεύοντας Καμαρά στα χαφ και η άλλη τον Ριεκς. 

Ημίχρονο... τρέλας στην Τούμπα με 5 γκολ, με τους δύο «μονομάχους» να κάνουν εναλλάξ δρομολόγιο από την κόλαση στον παράδεισο, πληγώνοντας διαρκώς η μία την άλλη. Ο θάνατός σου, η ζωή μου άλλωστε. Όπως στην Σουηδία, έτσι και στην Τούμπα, η Μάλμε μπήκε δυνατά στο ματς, στην προσπάθειά της να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, να τον εγκλωβίσει στο σπίτι του. Και για περίπου 20 λεπτά το έκανε με απόλυτη επιτυχία. 

Μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, η Μάλμε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του αντιπάλου της και άνοιξε το σκορ. Εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά (!), ο Γιάνσον έβγαλε κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι, ο Νανάσι προσπέρασε τον Σάστρε και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Υπό την ανοχή του Ιταλού ρέφερι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν το ματς στη δύναμη, στο... ξύλο, θέλοντας να παίξουν και με το μυαλό του Δικεφάλου.

Η κλάση του Τάισον όμως μίλησε την κατάλληλη στιγμή. Στο 21', με τον ΠΑΟΚ να είναι ακίνδυνος επιθετικά, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε αυτή τη μία φάση για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ απ' τα αριστερά, η μπάλα πήρε τα τέλεια φάλτσα και κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ του πορτιέρε της Μάλμε. Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε, οργανώθηκε καλύτερα στο παιχνίδι του και στο 28΄κατέγραψε υποψία απειλής με τον Μπράντον Τόμας.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεσοδιάστημα και παρά τα φθηνά λάθη, έδειχναν διάθεση να «κυνηγήσουν» ένα ακόμη γκολ πριν την εκπνοή του ημιχρόνου. Και στο 44΄ο Κουλιεράκης δεν το σκέφτηκε λεπτό, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του και από απόσταση περίπου 35 μέτρων, εξαπέλυσε βολίδα με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας των Σουηδών για το 2-1, σηκώνοντας στο πόδι την Τούμπα, σε μία απίστευτη ματσάρα! 

Η απάντηση της Μάλμε ήταν άμεση, προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, και με τον συνήθη ύποπτο, Νανάσι, στο ίδιο ποδοσφαιρικό μοτίβο ξανά και ξανά, οι Σουηδοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Γέμισμα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο 22χρονος Σουηδός με πλασέ στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι, έγραψε το 2-2, αν και ο Κοτάρσκι έδειχνε να ελέγχει την γωνία του, αλλά από το δεξί χέρι η μπάλα χτύπησε στο αριστερό και κατέληξε στα δίχτυα.

Το α' ημίχρονο όμως είχε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του και ο ΠΑΟΚ έμοιαζε αποφασισμένος. Λίγο πριν οδηγηθούν στην ανάπαυλα, «μίλησε» ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους σε ένα τρελό 45λεπτο. Ο Σέρβος με συρτό σουτ από πλάγια θέση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 3-2, μεταφέροντας ξανά την πίεση στην πλευρά της Μάλμε.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την Μάλμε να έχει την κατοχή και τον ΠΑΟΚ τις «καθαρές» φάσεις, παρά την απώλεια του Τάισον που πέρασε εκτός με ενοχλήσεις για να μπει στην θέση του ο Μουργκ. Στο 58' ο Αυστριακός εκτέλεσε το κόρνερ απ΄ τα αριστερά, ο Κουλιεράκης ξέφυγε από τον αντίπαλό του, έβαλε το πόδι του αλλά ο Ντάλιν απέκρουσε, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στην επίμαχη φάση πάντως, τόσο ο Χανιώτης στόπερ όσο και ο πάγκος διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ωστόσο, δόθηκε συνέχεια στο ματς. 

Δύο λεπτά αργότερα, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων από την Μάλμε, μετά την εξαιρετική κάθετη του Κωνσταντέλια για τον Μουργκ, ωστόσο, ο Αυστριακός αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Από την άλλη, οι Σουηδοί έψαχναν αλλά δεν είχαν να επιδείξουν κάτι μπροστά από την εστία του Κοτάρσκι. Φουλ των αλλαγών από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο 73΄, φρεσκάροντας μεσοεπιθετικά την ομάδα του με την είσοδο των Σβαμπ, Ντεσπόντοφ και Τσάλοβ, στο ντεμπούτο του Ρώσου στα ασπρόμαυρα. Μία ακόμη κίνηση από τον Ρουμάνο με την είσοδο του Βιεϊρίνια στα εξτρέμ, τον Μουργκ στο «δέκα» και τον Ντεσπόντοφ δεξιά, αλλάζοντας πλήρως την επιθετική τριπλέτα του.

Η Μάλμε προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ψάχνοντας το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και το βρήκε με τον πιο απίθανο τρόπο. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στο 90+6', έχοντας προηγουμένως «χτυπήσει» καμπανάκια στον ΠΑΟΚ για τα αχρείαστα φάουλ που της έδιναν οι ασπρόμαυροι λόγω κόπωσης και έλλειψης καθαρού μυαλού. Το τελευταίο λοιπόν έμελλε να το πληρώσει ακριβά ο Δικέφαλος καθώς σε μία εκτέλεση φάουλ απ΄τα αριστερά με γέμισμα στην περιοχή, και με τον Κοτάρσκι να διώχνει τρεις φορές με πόδι και σώμα, από απομάκρυνση του Καμαρά, η μπάλα κόντραρε στον Ζέτερστορμ και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-3.

Σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί η πραγματικότητα αποδείχθηκε ακόμη πιο σκληρή για τον ΠΑΟΚ, όταν στο 99΄ο Κρίστιανσεν βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Κοτάρσκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-4 για τη Μάλμε. Σε μία φάση που ελέγχεται καθώς ξεκινά από φάουλ στην αρχή της, αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Η Μάλμε είχε και την ψυχολογία και τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη άψογα το γεγονός πως είχε στριμώξει για τα καλά τους Θεσσαλονικείς, φέρνοντας τούμπα το μομέντουμ και το σκορ.

Ο Κοτάρσκι αποδείχθηκε κομβικός σε δύο απόπειρες του Αλί να «τελειώσει» οριστικά την υπόθεση πρόκριση στην παράταση ενώ η Μάλμε είχε και δοκάρι στο 108΄με τον Γιόνσεν και στη συνέχεια ο Κρίστιανσεν αστόχησε. Ό,τι κι αν δοκίμασε ο Δικέφαλος, δεν είχε τύχη. Ο επίλογος της υπερπροσπάθειας για τους ασπρόμαυρους είχε γραφτεί νωρίτερα και με άδοξο τρόπο, γνωρίζοντας την ήττα και τον αποκλεισμό με έναν καθαρά... ΠΑΟΚ τρόπο. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Καμαρά, Οζντόεφ (Σβαμπ 72’) , Τάισον (Μουργκ 49’, Τισουντάλι 101’), Κωνσταντέλιας (Βιεϊρίνια 86’), Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 72’), Μπράντον (Τσάλοφ 72’).

Μάλμε: Ντάχιν, Στρίγκερ (Όλσεν 114’), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (Μπολίν 60’), Πένια (Μπεργκ 105’), Γιόνσεν, Νανάσι (Κρίστιανσεν 79’), Τελίν (Ρέσλερ 114’), Μπότχαϊμ (Αλί 88’).

https://www.sdna.gr/podosfairo/1225583_paok-malme-3-4

 

ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-4. Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα σωστά για 95’, αλλά σε μια φάση το όνειρο γκρεμίστηκε με τον πιο αυτοκτονικό τρόπο. Μοιραίο λάθος στην άμυνα, ήττα 4-3 στην παράταση και το Champions League πέταξε. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 14, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.