Έχασε τα ριμπάουντ, έχασε και το BCL. O ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Πετκιμσπόρ (69-79) και συνεχίζει στο FIBA Europe Cup

Έτσι κι αλλιώς ήταν το αουτσάιντερ, αλλά με το ξεκίνημα του, έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη από τον ακριβότερο και ποιοτικότερο αντίπαλο του. Ωστόσο, αυτός ο ΠΑΟΚ, κόντρα σε αυτήν την Πετκιμσπόρ, με 14 λιγότερα ριμπάουντ (29-43) και με τους Τούρκους, να έχουν ανανεώσει 16 επιθέσεις, ήταν αδύνατο να αντέξει ως το τέλος. Αυτό το στοιχείο, συν το γεγονός ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι ο αντίπαλος, σούταρε πολύ καλά έξω από 6.75 (13/30 τρίποντα), οδήγησαν στην ήττα με 69-79 και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ είδε μπροστά του στο δεύτερο ημίχρονο, τα περισσότερα από τα κενά που έχει στο ρόστερ του, ο Μπάρτλεϊ ήταν καλά κλεισμένος σήμερα (8π. με 3/13 σουτ) και από τη στιγμή που δεν υπάρχει σημείο αναφοράς στη ρακέτα, όσο κι αν πάλεψαν ανά διαστήματα, Ρέινολντς (16π.) και Κατσίβελης (12π.), δεν ήταν αρκετοί. Για τους νικητές ο Γουΐλιαμς έκανε double-double (19π., 10 ριμπ.), Ράσελ και Ράιτ έκαναν μεγάλη ζημιά με 16 και 13 πόντους, αντίστοιχα, ο Όλντριτζ ήρθε από τον πάγκο και πρόσθεσε 11.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στη δεύτερη διοργάνωση της FIBA, το FIBA Europe Cup και φυσικά, έχει την ευκαιρία από αυτήν τη διαδικασία των προκριματικών, να διορθώσει στην πορεία, κάποια δομικά λάθη στο ρόστερ του…

O αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Ρέινολντς, Κατσίβελη, Μπάρτλεϊ, Κρούζερ και Άπσον, με τον αρχηγό του, να μπαίνει με σούπερ εμπνεύσεις, τόσο σε δημιουργία, όσο και με εκτέλεση. Με δικούς του πόντους και ασίστ, ο «Δικέφαλος του Βορρά», προηγήθηκε για πρώτη φορά (9-7) και πήγε μέχρι το 14-7, έπειτα από ένα κάρφωμα του Φόρεστερ, ενώ στην άμυνα, οδηγούσε διαρκώς σε λάθη τους Τούρκους. Με νέο κάρφωμα του Φόρεστερ, έπειτά από κλέψιμο του Ρέινολντς, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 18-9 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (22-12).

Η ομάδα του Καντσελιέρι, συνέχισε το ίδιο καλά και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, πηγαίνοντας μέχρι το 27-14, με τρίποντο του Περσίδη και καλάθι του Ρέινολντς, αλλά στη συνέχεια, προέκυψε πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο στο ριμπάουντ. Κυρίως από δεύτερες επιθέσεις, η Πετκίμ βρήκε ελεύθερα σουτ τριών πόντων και με τέσσερα συνεχόμενα, από Ράσελ, Φαν Μπεκ και Ράιτ, μείωσε σε 30-26. Το ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση του, ψάχνοντας τες κυρίως από μακριά και το πρώτο μέρος, έκλεισε στο 30-29.

Στο δεύτερο μέρος, Ρέινολντς και Κρούζερ ξεκίνησαν με εύστοχα σουτ (37-34), ο Φόρεστερ τελείωσε δύο, αλλά ο Όλντριτζ και τα επιθετικά ριμπάουντ, ήταν εκεί για την Πετκίμ (41-43). Ρέινολντς και Χέντερσον όμως σε εκείνο το σημείο, ευστόχησαν σε τρία σερί τρίποντα, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στο +7 (50-43). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Καντσελιέρι έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν κι άλλο, με τους Ράσελ-Ράιτ να τρέχουν ένα σερί 7-0 για τους Τούρκους. Ο Μπάρτλεϊ με buzzer-beater τρίποντο, διαμόρφωσε το 53-50 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Η Πετκίμ ξεκίνησε στο 4ο δεκάλεπτο, με πέντε πόντους του Ταϊρί από μία φάση, στην οποία ευστόχησε τρίποντο και φάουλ, με τον Κατσίβελη να παίρνει και τεχνική ποινή (53-55). Ο Ρέινολντς έδωσε προσωρινά μια λύση, αλλά οι Τούρκοι είχαν βρει ρυθμό από το τρίποντο και με , Φαν Μπεκ, Ράσελ, Γουΐλιαμς, ξέφυγαν στο +7 (56-63). Με τον Μπάρτλεϊ πολύ άστοχο, ο ΠΑΟΚ έβρισκε κάποια σουτ από Ρέινολντς, Κατσίβελη (63-66), αλλά στην άμυνα, δε μπορούσε να εξασφαλίσει τα ριμπάουντ και με Γουΐλιαμς κι ένα ακόμα τρίποντο του Ράιτ, οι Τούρκοι πήγαν στο 65-72. Ο Κατσίβελης έβαλε δύο βολές, με 1:35 να απομένουν, αλλά ο Γουΐλιαμς τελείωσε εύκολα δύο φάσεις από κοντά, για το 67-76 και ουσιαστικά, το τέλος του αγώνα. Το τελικό σκορ, απλά έγραψε 69-79.

Δεκάλεπτα: 22-12, 30-29, 53-50, 69-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

https://www.paok24.com/mpasket/514668/echase-ta-rimpaoynt-echase-kai-to-bcl/

 

Έχασε τα ριμπάουντ, έχασε και το BCL. O ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Πετκιμσπόρ (69-79) και συνεχίζει στο FIBA Europe Cup Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 21, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.