Το κενό που αμαυρώνει τη δουλειά. Από τα όσα καταλαβαίνουμε, ο ΠΑΟΚ δεν θα αποκτήσει τέταρτο στόπερ. Και αυτό είναι ένα γεγονός που ενοχλεί για διάφορους λόγους. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Το να ανακατεύεις την τράπουλα όταν υπάρχει λόγος, είναι κάτι που δεν ενοχλεί. Το να την ανακατεύεις υπερβολικά μάλιστα, όταν γνωρίζεις πως οι ελλείψεις σου είναι συγκεκριμένες και μάλιστα γνωρίζεις καλά και ποιες θα προκύψουν, δείχνει ανωριμότητα.

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει αύριο την μεταγραφική του ενίσχυση. Κάλυψε όλα τα κενά, εκτός από αυτό που γνώριζε πως θα προκύψει από την ημέρα που ο Τρουστ Έκονγκ αποφάσισε να παίξει τραυματίας ολόκληρο σχεδόν το Κόπα Άφρικα.

Η ηρωική μορφή του Τόμας Κεντζιόρα, θα υπάρχει πάντα στο μυαλό μας για το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας. Με ελάχιστες ανάσες, έφτασε να παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια από τον Γενάρη και έπειτα.

Αν το αναλύσεις λίγο ακόμα, το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλον δεξιό στόπερ πλην του Πολωνού, γίνεται ακόμη χειρότερο όταν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού ούτε αυτός ήταν διαθέσιμος μιας και ανήκε στη Ντιναμό Κιέβου.

Το ακόμη πιο παράλογο για τον ΠΑΟΚ, είναι πως πούλησε τον Κουλιεράκη – το γνώριζε και αυτό καιρό είναι η αλήθεια – και βρήκε καλό αριστερό στόπερ ενώ ήταν το δύσκολο. Και δεν μπόρεσε να βρει δεξί που είναι το – θεωρητικά – πιο εύκολο.

Στο τέλος βέβαια, μπήκε στην εξίσωση και η λέξη Κάλιαρι. Μία ομάδα που ο ΠΑΟΚ έχει αποτύχει επτά φορές σε διαπραγμάτευση. Άλλες γιατί φταίνε αυτοί, άλλες γιατί φταίει ο ίδιος όπως πχ στη περίπτωση Χατζηδιάκου που δεν έπρεπε να ρισκάρει.

Ο ΠΑΟΚ θα βγάλει μισό Σεπτέμβρη, έναν Οκτώβρη, έναν Νοέμβρη και έναν Δεκέμβρη με τρία στόπερ και τον Θυμιάνη. Η κάλυψη του Κεντζιόρα θα είναι ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανσερραϊκού που βαφτίστηκε πέρυσι στόπερ γιατί αυτά που είχαν στις Σέρρες δεν συναντούσαν αντίπαλο ούτε στη χειραψία στην αρχή του αγώνα.

Δεν υπάρχει καμία μομφή για τον Θυμιάνη βέβαια που είμαι σίγουρος πως θα δώσει ότι έχει. Για τον βαθμό ετοιμότητάς του είναι το ερωτηματικό και το πόσο λάθος είναι να μπει από τόσο νωρίς σε μία ακραία πίεση σε μία θέση που την έμαθε πέρυσι στις Σέρρες που είχε δέκα μέτρα στη πλάτη και τώρα πρέπει να την παίξει στον ΠΑΟΚ που θα έχει σαράντα.

Παραπάνω έβαλα τους μήνες, αλλά ξέχασα να βάλω και τον Γενάρη. Γιατί θέλω να πιστεύω όντας αισιόδοξος άνθρωπος, πως ο ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει τον στόπερ που απέκτησε κάπου τον Νοέμβρη. Και αν δεν τον ανακοινώσει, θα τον έχει κλείσει από τότε.

Είναι μερικά πράγματα που μας έχουν στιγματίσει στα μεταγραφικά. Εγώ πχ βλέπω εφιάλτες με εκείνη τη πώληση του Τσούμπα Άκπομ παραμονές των αγώνων με τη Μίντλεσμπρο. Που μπορεί να στέρησε και την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ελπίζω η μη κάλυψη του Κεντζιόρα, να μην αποτελέσει μία μη αναστρέψιμη πληγή μέχρι τον Γενάρη. Σε έναν ΠΑΟΚ ενισχυμένο μεσοεπιθετικά, ενισχυμένο στη μεσαία γραμμή, με ένα ρετουσάρισμα έξυπνο θεωρώ στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Γκόμεζ αντί του Ράφα, με την ύπαρξη ενός τύπου όπως ο Σορετίρε που από το πουθενά γίνεται παράγοντας, καταφέρνει η ομάδα να μείνει χωρίς λύση σε μία θέση σημαντική για την ισορροπία της και να αλλοιώσει την δουλειά που έγινε.

Στο τέλος βέβαια, καλύτερα που δεν πήρε κάποιον μέτριο που θα τον είχε φορτωμένο στη συνέχεια. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, ο Κεντζιόρα είναι μία σταθερά που θα πρέπει να βρει όχι απλά έναν ισότιμο ανταγωνιστή, αλλά έναν καλύτερο.

Η μία περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πάλεψε αλλά δεν του έκατσε, ήταν αυτή του Ομαρί. Ο πρώην παίκτης της Ρεν πήγε τελικά στη Λυόν και χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για έναν ποδοσφαιριστή εξαιρετικά τοπ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με ταχύτητα και ποιότητα στο μπιλντ απ που σπάνια βλέπουμε στην Ελλάδα. Ίσως και ποτέ.

Στην αναμονή για αυτόν, ίσως δίνω και το μοναδικό ελαφρυντικό που τα πάντα κόλλησαν στο τέλος. Όμως μιλάμε για μία θέση που θα έπρεπε να είναι η πρώτη που θα κλείσει.

Τον σταυρό μας τώρα και πάμε παρακάτω…

ΥΓ Κουράστηκα με το ποιος φταίει, γιατί δεν ήρθε ο ένας ή γιατί δεν τον ήθελε ο άλλος. Όλα τα καλά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ, όπως και όλα τα στραβά, έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστές.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1233298_keno-poy-amayronei-ti-doyleia 

Το κενό που αμαυρώνει τη δουλειά. Από τα όσα καταλαβαίνουμε, ο ΠΑΟΚ δεν θα αποκτήσει τέταρτο στόπερ. Και αυτό είναι ένα γεγονός που ενοχλεί για διάφορους λόγους. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 09, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.