Πέντε αγωνιστικές με τη σφραγίδα σοβαρότητας του ΠΑΟΚ. Ο Βασίλης Βέργης γράφει γιατί ξεχωρίζει έως τώρα ο περσινός πρωταθλητής από τους τέσσερις «μεγάλους»

Στον Ολυμπιακό η γκρίνια της «γκέλας» με τον Παναιτωλικό έγινε… κραυγές μετά την καθαρή ήττα από τον Άρη. Κι όποιος μπορεί να διαβάζει «πίσω» από τις γραμμές θα διακρίνει χωρίς δυσκολία ότι ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ άρχισε να μπαίνει στο «κάδρο» της σφοδρής κριτικής. Στη χώρα που ζούμε δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να διαβάσουμε ότι «Ο ‘’μάγος’’ που κατέκτησε το Conference League δεν κάνει για να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο τη σεζόν που κλείνει 100 χρόνια»!

Θυμίζω ότι έρχεται η δύσκολη ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τη Λυών και εν συνεχεία ο εξαιρετικός Ατρόμητος στο Φάληρο προτού πάνε οι ερυθρόλευκοι στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη έχασε τόσο εύκολα από τον Άρη, όσο δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός των γηπεδούχων. Αυτή η προβληματική εικόνα, εκτός από τα αποτελέσματα, αυξάνει την πίεση στο κλαμπ. Κι όταν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στον Ολυμπιακό ξέρουμε συνήθως που καταλήγει το πράγμα. Βήμα βήμα όμως. Να δούμε αν θα βγάλει αντίδραση στη Γαλλία…

Η ΑΕΚ είναι μία «κρύο» και μία «ζέστη». Στη Λεωφόρο… την πάγωσε η Athens Kallithea, μια ομάδα η οποία σε κάθε παιχνίδι κόντρα στους «μεγάλους» επιβεβαιώνει την υπέροχη δουλειά που κάνει ο Μάσιμο Ντονάτι. Δεν είναι φωτοβολίδα η ομάδα του, όπως φαίνεται. Η Ενωση του Αλμέιδα είχε απουσίες, προφανώς τις στοίχισαν, όμως δεν μπορεί να σταθεί εκεί για το γεγονός ότι έπεσε από την κορυφή μετά το 0-0. Δεύτερη «γκέλα» στο πρωτάθλημα, είχε προηγηθεί η ισοπαλία κόντρα στη Λαμία, και το χειρότερο είναι ότι η Ενωση δεν έχει βρει ισορροπία ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα.

Στο πρώτο σκέλος όταν λείπει ο Λιβάι για την ΑΕΚ μεγαλώνει ο πήχης της δυσκολίας. Χθες έψαχναν τον Πιερό από ψηλά, αλλά η καλύτερη δημιουργία ήρθε από δεξιά όταν μπήκε στο ματς ο Φερνάντες. Στην άμυνα όμως η ΑΕΚ πρέπει να ευχαριστεί την τύχη της για το «τσαφ» του Μουτίνιο και τον Στρακόσια για τη σπουδαία απόκρουση στο τετ α τετ με τον Σοϊρί. Νομίζω, τέλος, ότι για το ματς της Λεωφόρου θα υπάρξει πολύ –και δικαιολογημένη- συζήτηση για δύο φάσεις: 1. Τη μη αποβολή με 2η κίτρινη του Πασαλίδη. 2. Τον μη καταλογισμό πέναλτι στο παρατεταμένο τράβηγμα του Πήλιου στον Τζάνι. Θεωρώ ότι και στις δύο περιπτώσεις ο διαιτητής (και ο var στη 2η) έκαναν λάθος.

Για τον Παναθηναϊκό, όπως και για την ΑΕΚ, το κρας τεστ είναι το μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή στην Opap Arena. Αν υπάρξει ηττημένος θα έχει σοβαρό πρόβλημα, κυρίως εσωστρέφειας. Η ομάδα του Αλόνσο άγχωσε τους οπαδούς της και στο ματς με τον Πανσερραϊκό όμως εκτιμώ πως αυτή τη φορά ήταν προετοιμασμένη για «κακοτοπιές» και στο φινάλε πήρε αυτό που δικαιούνταν στο β’ ημίχρονο. Προφανώς τα φώτα πέφτουν πάνω στον Φίλιπ Τζούρισιτς που «καθάρισε» με δύο εξαιρετικά γκολ, όμως θα μου επιτρέψετε να σταθώ στον Ουναϊ. Ο Μαροκινός μπήκε στην 11αδα και έδειξε γιατί δεν πρέπει να ξαναβγεί! Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή δίνει ενέργεια και ένταση, ενώ ταυτόχρονα είναι χαφ που θέλει διαρκώς να προωθεί τη μπάλα.

 Νομίζω ότι γύρω από αυτόν ο Αλόνσο πρέπει να «κουμπώνει» κάθε φορά, ανάλογα με το παιχνίδι, τους υπόλοιπους χαφ καθώς ο Μαροκινός σε αυτό τον Παναθηναϊκό θαρρώ ότι εύκολα θα γίνει αναντικατάστατος. Όπως είναι ο Τετέ στην επίθεσή του, σημείο αναφοράς πλέον και στα γκολ, κάτι που αποτελεί ευλογία για κάθε ομάδα να παίρνει από τα «φτερά» της. Παρά τη νίκη βεβαίως υπάρχει ξανά «ψιλογκρίνια» επειδή το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό κρίθηκε μετά το 80’, όμως νομίζω ότι και το δούλεψε και το άξιζε. Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κληθεί να (απο)δείξει τον πραγματικό βαθμό βελτίωσής του. Και κάτι τελευταίο: όταν είδα τα πρώτα ριπλέι του πέναλτι που αρχικά καταλόγισε ο Ευαγγέλου υπέρ του Βαγιαννίδη… στοιχημάτιζα πως ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού του είχε ρίξει γροθιά στο κεφάλι. Όταν όμως ο Ζαμπαλάς τον κάλεσε στο μόνιτορ, φάνηκε στο «παγωμένο» ριπλέι ότι ο Γκουγκεσασβίλι βρήκε πρώτα τη μπάλα.

Με αυτά και με τούτα που αναφέρω παραπάνω, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει ο καθένας τον τίτλο του κειμένου. Οι πρώτες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουν «βγάλει» προβλήματα για όλους τους διεκδικητές του τίτλου εκτός από τον ΠΑΟΚ. Οι πρωταθλητές όχι μόνο δεν έχουν καταγράψει «γκέλα» (το 0-0 εντός με τον Παναθηναϊκό ήταν προφανώς μέσα στα αποτελέσματα ενός ντέρμπι), αλλά σφραγίζουν με τη σοβαρότητα την έως τώρα πρωτοπορία και μοναξιά τους στην κορυφή. Έχουν στη φαρέτρα ένα πολύ σπουδαίο «διπλό», εκείνο στο Περιστέρι, ενώ και στον Βόλο καθάρισαν τη μπουγάδα σε μια ώρα παιχνιδιού.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ότι συνεχίζει για ακόμα μία σεζόν να δουλεύει με το μοτίβο Λουτσέσκου. Όποιος μπαίνει στο κλαμπ μαθαίνει να δουλεύει στο πλάνο ενός προπονητή που κάθεται χρόνια στον ίδιο πάγκο κι αυτό διευκολύνει πολύ τη χημεία και τη λειτουργία της ομάδας. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη αυτοπεποίθηση που χάρισε στον Δικέφαλο ο περσινός τίτλος. Οπότε το συμπέρασμα των 5 πρώτων αγωνιστικών είναι ότι οι άλλοι τρεις «κυνηγάνε», ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με τον «αυτόματο» σε ασφαλές μονοπάτι. Φανταστείτε να διέθετε και σέντερ φορ των «20 γκολ»… Εκτός κι αν του «βγει» κάποιος τέτοιου βεληνεκούς στο μέλλον! 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1237439_pente-agonistikes-me-ti-sfragida-sobarotitas-toy-paok

Πέντε αγωνιστικές με τη σφραγίδα σοβαρότητας του ΠΑΟΚ. Ο Βασίλης Βέργης γράφει γιατί ξεχωρίζει έως τώρα ο περσινός πρωταθλητής από τους τέσσερις «μεγάλους» Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 23, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.