Τέσσερις αγωνιστικές, τέσσερα ερωτηματικά. Δημήτρης Μπούζας

Το… «είναι νωρίς ακόμη» για εύλογα και στέρεα προγνωστικά, ασφαλώς ισχύει. Ωστόσο δεν σε εμποδίζει να προσεγγίσεις με ιδιαίτερη προσοχή κάποια «πρόδρομα μηνύματα», που εκπέμπονται από τη μέχρι σήμερα πορεία των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Επιλέγοντας λοιπόν την «τετράδα» του ρετιρέ, οδηγείσαι όχι εκ του ασφαλούς βέβαια, γιατί στο ποδόσφαιρο οι εκπλήξεις και τα απρόβλεπτα καραδοκούν και εμφανίζονται τακτικά και εκεί που δεν το περιμένεις, σε κάποιες πρώτες σκέψεις, που αφορούν τους υποψήφιους διεκδικητές του τίτλου. Είναι αλήθεια πως στην προσπάθεια μας δυσκολευτήκαμε να καταλήξουμε σε τεκμηριωμένες αποδείξεις. Περιοριστήκαμε σε κάποιες ενδείξεις (όχι αποχρώσες) οι οποίες συγκλίνουν χαρακτηριστικά και συμπτωματικά σε αντίστοιχα ερωτηματικά και για τους τέσσερις του ρετιρέ.

Ξεκινώντας από τους Αθηνοπειραιώτες, βάζουμε πρώτη στη σειρά την ομάδα του λιμανιού, την οποία σημειωτέον οι γκουρού του στοιχήματος την θεωρούν και πρώτο φαβορί του φετινού πρωταθλήματος. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές οι ερυθρόλευκοι συγκέντρωσαν δέκα βαθμούς, με τους τέσσερις εξ αυτών να θεωρούνται και να είναι προϊόν διαιτητικής χορηγίας. Πέραν αυτού, η εικόνα και η λειτουργία της ομάδας του Μεντιλίμπαρ δεν έπεισε κανέναν πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από την περσινή. Το κενό που άφησαν πίσω τους ο Φορτούνης και ο Ποντένσε φαντάζει μεγάλο και ως εκ τούτου και δυσαναπλήρωτο. Στο ερωτηματικό λοιπόν που προκύπτει στη συγκριμένη περίπτωση, απάντηση δίνει από μόνη της η «μπούκα» του προέδρου, ο οποίος μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ξεμπρόστιασε όλους τους μάγους που κουβάλησε ο ίδιος στο λιμάνι.

Περνώντας στην ΑΕΚ, θέλεις - δεν θέλεις σταματάς στον Αλμέιδα και στα κολλήματα του. Το βαθύ και ποιοτικό ρόστερ που διέθετε η ΑΕΚ ακόμη και από την περσινή σεζόν άρχισε να αποδομείται προς το τέλος της και να παρουσιάζει μεγάλες και αρνητικές αποκλίσεις. Το Ενωσίτικο ρεπορτάζ χρεώνει την κατάσταση στην διαχείριση του Αργεντίνου κόουτς, ο οποίος το αποδόμησε με τις ιδιορρυθμίες του, υποχρεώνοντας το νέο αφεντικό για να διορθώσει την κατάσταση, να ξεκινήσει μία σειρά νέων μεταγραφών ώστε να προλάβει το «τρένο». Το οποίο ασφαλώς και θα το έχανε, αν ο φιλότιμος Φωτιάς δεν έριχνε το δικό του σωσίβιο με τον Βόλο. Το ερώτημα; Θα βρει άκρη με τον εαυτό του ο Αλμέιδα;

Ο τρίτος του ΠΟΚ Παναθηναϊκός που γλίτωσε στο «τσακ» το τελειωτικό χτύπημα στην Τούμπα, παρουσιάζει την εικόνα μιας ομάδας χωρίς αρχή και τέλος. Με τον κόουτς να πελαγοδρομεί επί μονίμου βάσεως (πλην ελαχίστων περιπτώσεων), αν και διαθέτει ένα ρόστερ απίστευτα έμπειρο, ποιοτικό και… ακριβοπληρωμένο. Όπως τουλάχιστον φάνηκε μέχρι σήμερα ο Αλόνσο δυσκολεύεται να βρει την αρχή στο κουβάρι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, με τον εκπληκτικό Ντραγκόφσκι να δίνει το φιλί της ζωής και να διατηρεί τις όποιες ελπίδες υπάρχουν. Το ερωτηματικό επί του προκειμένου είναι εάν θα συνεχιστεί αυτή η τρεκλίζουσα αγωνιστική συμπεριφορά των πρασίνων.

Αφήσαμε τελευταίους τους Πρωταθλητές, από τη στιγμή που παρουσιάζουν την πιο ευκρινή (αλλά και σύνθετη) εικόνα. Η ευκρίνεια αποτυπώθηκε και στα τέσσερα παιχνίδια με τα καλά της και με τις όποιες αδυναμίες της. Το σύνθετη συνοδεύει την προσπάθεια που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται, προκειμένου να μπολιαστούν με επιτυχία οι κατά γενική ομολογία εξαιρετικές μεταγραφές που πέρασαν καθυστερημένα το κατώφλι της Τούμπας. 

Ο Λουτσέσκου προφανώς έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή. Το ρόστερ ασφαλώς και ενισχύθηκε. Όμως παίκτες υψηλού επιπέδου όπως επί παραδείγματι ο Λόβρεν (φωτο) θα καθυστερήσουν αρκετά για να μπουν στον διμέτωπο (Ελλάδα και Ευρώπη) πόλεμο. Σε αυτό το σημείο λοιπόν μπαίνει το ερώτημα για τους Πρωταθλητές. Για τους οποίους οι στοιχηματζήδες έχουν διαφορετική γνώμη ως προς το αν είναι φαβορί ή όχι. Το ότι πέρυσι έσπασαν τα μούτρα τους οι τελευταίοι, δεν αποκλείει την πιθανότητα να πάθουν τα ίδια και φέτος.

https://www.metrosport.gr/33-1726591901-ekffujqhq3-1043934

 

Τέσσερις αγωνιστικές, τέσσερα ερωτηματικά. Δημήτρης Μπούζας Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 18, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.