Η υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ «παίζει» παντού. Η κατάθεση ψυχής των «ασπρόμαυρων» και η αποθέωση Αταμάν σε πρώτο πλάνο

 

Με άκρως κολακευτικά σχόλια μίλησε ο Εργκίν Αταμάν αναφορικά με την υπερπροσπάθεια που κατήγαγε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό κατόπιν λήξης της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Greek Basketball League, με τους συμπατριώτες του στην Τουρκία να απομονώνουν την αποθέωσή του προς το γκρουπ του Μάσιμο Καντσελιέρι, αναγνωρίζοντας την κατάθεση ψυχής του κόντρα σε μία ποιοτικότερη ομάδα.

Θυμηθείτε ένα μέρος των τοποθετήσεων του προπονητή των «πράσινων» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου«Ο ΠΑΟΚ άξιζε να κερδίζει έκανε ένα εξαιρετικό ματςέπαιξε καλύτερα από εμάς. Για τη δική μου ομάδα θα πω ότι στο τέλος μέτρησαν τα σουτ του Γκριγκόνις και η επιθετική παρουσία του Ναν. Οι Ρέινολντς και Μπάρτλεϊ κουράστηκαν στο τέλος. Εκτός από 2-3 παίκτες, η εμφάνιση της ομάδας μας ήταν τραγική. Δεν είναι αποδεκτό να δεχόμαστε 40 πόντους από δύο περιφερειακούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Για εμάς ήταν ένα κακό παιχνίδι, αλλά βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ».

Στα αξιοσημείωτα μάλιστα πως το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι γνώρισε την αποθέωση και από τον Ντίνο Μήτογλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «καταρχάς θέλω να πω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚέπαιξε πάρα πολύ καλά. Ξεκινήσαμε το ματς νωθρά, ο ΠΑΟΚ μείωσε, έβαλε μεγάλα σουτ, ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένος επιθετικά και αμυντικά. Μας ώθησε στα όρια και έπρεπε να βγάλουμε μία ενέργεια. Ο Κέντρικ (σ.σ. Ναν) έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Μας κράτησε στο παιχνίδι. Έγιναν κάποιες αλλαγές και κάποιοι παίκτες βγήκαν μπροστά. Στη συνέχεια βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος και πήραμε τη νίκη».

Στην ουσία ένα τετράλεπτο, από τα τέλη της τρίτης περιόδου μέχρι τις αρχές της τέταρτης, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κάμψει σήμερα την αντίσταση του μαχητικού ΠΑΟΚ στο άδειο PAOK Sports Arena λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων από την περυσινή αγωνιστική περίοδο εξ ου και τα αποθεωτικά σχόλια που λαμβάνει από ΜΜΕ του εξωτερικού και όχι μόνο. Οι «πράσινοι» με επιμέρους 3-16 από το 29’ ως το 33’ ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκηνικό, μετατρέποντας το 70-62 σε 73-78 και κέρδισαν με 96-93.

Κορυφαίος για τους νικητές, οι οποίοι κυριάρχησαν στη ρακέτα (44 ριμπάουντεκ των οποίων 18 επιθετικάμε τους «ασπρόμαυρους» να είναι στα 25), ήταν ο Κέντρικ Ναν (27 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Το έργο του Αμερικανού γκαρντ στήριξε ο Ματίας Λεσόρ (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο). Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Φρανκ Μπάρτλεϊ (20 πόντοι7 ασίστ), Σαβάρ Ρέινολντς (20 πόντοι3 ριμπάουντ5 ασίστ).

https://inpaok.com/838781/i-yperprospatheia-tou-paok-paizei-pantou/


Το… σπάνιο φαινόμενο στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (videos)

Η αναφορά του ΕΣΑΚΕ στους πόντους των δύο ομάδων

Συγκινητική προσπάθεια έκανε το απόγευμα του Σαββάτου (12/10) ο ΠΑΟΚ mateco στο Παλατάκι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο «λύγισε» στο φινάλε της αναμέτρησης, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 93-96.

Το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι έκανε υπερπροσπάθεια, κρατώντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το χθεσινό σκορ θυμίζει αρκετά το Game 2 των Play off στην προημιτελική φάση της περασμένης σεζόν. Τότε, το αποτέλεσμα είχε κριθεί στην παράταση, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 96-99, έχοντας τη βοήθεια και της διαιτησίας στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας.

Σε αμφότερες τις αναμετρήσεις οι δύο ομάδες πέτυχαν 90+ πόντους, κάτι που συμβαίνει σπάνια στις μεταξύ τους «μάχες». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ σε σύνολο 157 παιχνιδιών, μόνο δύο είχαν πάνω από 90 πόντους για κάθε ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή:

«Ο Παναθηναϊκός  πήρε τη νίκη στο PAOK Sports Arena σημειώνοντας 96 πόντους, όμως και ο ΠΑΟΚ mateco έφτασε ψηλά σημειώνοντας 93. Το μεταξύ τους σκορ ήταν πολύ κοντά σε εκείνο του τελευταίου αγώνα τους για τα προημιτελικά των playoffs της περασμένης σεζόν, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν με 99-96.
Έτσι σε διάστημα πέντε μηνών –στις 18 Μαΐου είχε γίνει ο 2ος προημιτελικός των playoffs- «πράσινοι» και «ασπρόμαυροι» έκαναν ότι είχαν καταφέρει συνολικά στα προηγούμενα 60 χρόνια της συνύπαρξης τους στην κατηγορία!

Από την περίοδο 1964-65, όταν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη «μεγάλη» κατηγορία, μέχρι και το παιχνίδι κανονικής περιόδου της περσινής σεζόν, σε σύνολο 157 αγώνων τους, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, μόνο δύο κρίθηκαν με τους δύο αντιπάλους να σημειώνουν από 90 πόντους.

2/157 και… 2/2

Από την περίοδο 1964-65 όταν άρχισαν να γράφουν τη μεταξύ τους ιστορία στην Α’ Εθνική, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έφτασαν στον Φεβρουάριο του 2006 για να δώσουν παιχνίδι στο οποίο σημείωσαν από 90+ πόντους. Ήταν για τη 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2005-06, όταν ο ΠΑΟΚ mateco επικράτησε του Παναθηναϊκού AKTOR με 98-96 (Βασιλειάδης 27, Γκαγκαλούδης 18 – Στσεπάνοβιτς 17, Μπατίστ 16). Ήταν το μοναδικό παιχνίδι τους στη Θεσσαλονίκη που είχε επίδοση 90+ πόντων και για τους δύο. Μέχρι που συναντήθηκαν τον περασμένο Μάιο για τα playoffs και βέβαια σήμερα.

Η δεύτερη και τελευταία μέχρι να φτάσουμε στο πρόσφατο back to back, ήταν σχετικά κοντά στην πρώτη αλλά σε ματς στο ΟΑΚΑ. Για το Πρωτάθλημα της σεζόν 2008-09, ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε τον ΠΑΟΚ mateco στην έδρα του με 107-97 (Γιασικεβίτσιους 22, Νίκολας 15 – Γκρέγκορι 24, Μουλαομέροβιτς 16).

Η διαφορά όμως του σημερινού αγώνα με τους δύο προηγούμενους της Θεσσαλονίκης στους οποίους σημειώθηκαν εκατέρωθεν επιδόσεις 90+ πόντων, είναι ότι είχε διάρκεια 40 λεπτών. Οι άλλοι δύο είχαν κριθεί στην παράταση. Το παιχνίδι της σεζόν 2005-06 είχε σκορ 81-81 στην κανονική διάρκεια του και εκείνο των προημιτελικών της περασμένης σεζόν είχε σκορ 89-89 στο 40’».

https://inpaok.com/838759/to-spanio-fainomeno-pou-emfanistike-sto-paok-panathinaikos-videos/



Διπλό ρεκόρ για ΠΑΟΚ στο ματς με Παναθηναϊκό

Ρέινολντς και Μπάρτλεϊ σε σημαντική

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 93-96 από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση.

Οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με τον Μάσιμο Καντσελιέρι να στήνει ένα εξαιρετικό πλάνο με την κούραση όμως να παίζει τον ρόλο της και τελικά ο Δικέφαλος να ηττάται.

Σημαντικό ρόλο στο να πάει ψηλά το σκορ του ΠΑΟΚ mateco, διαδραμάτισε η παρουσία του Φρανκ Μπάρτλεϊ και του Σαβάρ Ρέινολντς αφού αμφότεροι είχαν από 20 πόντους.

Οι Αμερικανοί έγιναν μόλις το 7ο δίδυμο παικτών του Δικεφάλου στους 101 αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Είχαν προηγηθεί…

1998-99 (2ος ημιτελικός): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 75-89 (Κινγκ και Μπέρι 25)
2002-03: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 73-77 (Κόμματος 21, Σκοτ 20)
2008-09 (2ος προημιτελικός): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 78-82 (Κυρίτσης και Γιόνσεν 23)
2010-11: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 108-61 (Σιμς και Γκρέι 20)
2019-20: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 88-104 (Μπεστ 26, Εγκεκέζε 20)
2023-24 (2ος προημιτελικός): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 96-99 (Φρίντρικσον 25, Πόρτερ 23)

https://inpaok.com/838745/diplo-rekor-gia-paok-sto-mats-me-panathinaiko/


Ρέινολντς: «Έχουμε προοπτικές να κάνουμε κάτι καλό!»

Όσα ανέφερε ο Αμερικανός γκαρντ μετά το τέλος του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 93-96 από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι για την 2η αγωνιστική της GBL.

To δικό του σχόλιο, μετά το φινάλε του αγώνα, έκανε στους εκπροσώπους Τύπου ο Σαβάρ Ρέινολντς, τονίζοντας πως οι λεπτομέρειες μέτρησαν στο τέλος της αναμέτρησης.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η ομάδα έχει προοπτικές να πετύχει πολλά πράγματα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι δεν σκοράρει τρίποντα:

«Θεωρώ ότι είμαι καλός σουτέρ, αλλά ο τρόπος που εξελίχθηκε το σημερινό παιχνίδι δεν με άφησε να πάρω κάποια προσπάθεια. Πήρα προσπάθειες κοντά στο ζωγραφιστό».

Για την προσαρμογή του:

«Είναι καλή η προσαρμογή μου, παρά τα σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει ένα καλό γκρουπ παικτών, που περνάμε καλά μέσα κι έξω από το παρκέ. Έχουμε τις προοπτικές να κάνουμε κάτι καλό φέτος».

Για το τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ:

«Ο Παναθηναϊκός έδειξε γιατί θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Κάναμε λάθη, αλλά το μάθημά μας για σήμερα είναι ότι πρέπει να προσέχουμε τις λεπτομέρειες».

Για την εξέλιξη του αγώνα αν υπήρχε κόσμος:

«Πραγματικά δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Έχω ακούσει πολλά για το παθιασμένο κοινό του ΠΑΟΚ. Είχαμε μια εικόνα από τους φιλάθλους στο Βέλγιο. Ανυπομονώ να δω την ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο με πολύ κόσμο».

Αν θεωρεί ότι πρέπει να ψάξει μια σταθερότητα:

«Σε μια σεζόν που είναι μεγάλη, τέτοια σκαμπανεβάσματα θα έχουμε. Στο προηγούμενο ματς δεν μπήκαν τα σουτ, σήμερα πήγαν καλύτερα. Δούλεψα πολύ όλο το καλοκαίρι και τώρα. Εμπιστεύομαι τη δουλειά και τον εαυτό μου και οι καταστάσεις θα με οδηγήσουν εκεί που πρέπει».

https://inpaok.com/838708/reinolnts-echoume-prooptikes-na-kanoume-kati-kalo/


Η υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ on camera (video)

Οι καλύτερες στιγμές της ματσάρας

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά σε μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό που τελικά επικράτησε με 93-96, αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να παραδεχθεί πως ο Δικέφαλος άξιζε τη νίκη.

Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Φρανκ Μπάρτλεϊ (20 πόντοι, 7 ασίστ), Σαβάρ Ρέινολντς (20 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Ο ΠΑΟΚ δεν έριξε… λευκή πετσέτα στο παιχνίδι γενικότερα, πάλεψε για τη διεκδίκηση της νίκης στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα ο Παναθηναϊκός και με τη βοήθεια των Παπαπέτρου, Γκραντ, Γκριγκόνις, έφτασε στο τελικό 96-93.

https://inpaok.com/838717/i-yperprospatheia-tou-paok-on-camera-video/

Η υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ «παίζει» παντού. Η κατάθεση ψυχής των «ασπρόμαυρων» και η αποθέωση Αταμάν σε πρώτο πλάνο Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 13, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.