Η τετράδα του ΠΑΟΚ που σίγησε και μπορεί να τον ξεκλειδώσει

Τα playoffs της Stoiximan Super League μπαίνουν στην τελική ευθεία και οι διεκδικητές του τίτλου παίζουν τα ρέστα τους λίγο πριν το φινάλε της σεζόν. O ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ (28/4, 19:30, Live Metropolis 95.5 - Metrosport.gr) καλείται να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα, ενώ το ίδιο καλούνται να κάνουν και τα πρώτα "βιολιά" της ομάδας, που έχουν σιγήσει.

Ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την γκέλα στη Λαμία, βρίσκεται στα σχοινιά, βλέποντας την απόσταση από την κορυφή να μεγαλώνει, ενώ πλέον η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν περνάει μόνο από τα δικά του χέρια.

Την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές που αποτελέσουν μπροστάρηδες της ομάδας σε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν έχουν σιγήσει τους τελευταίους μήνες, μένοντας μακριά τα στάνταρ που είχαν συνηθίσει άπαντες εντός και εκτός ομάδας.

Ντεσπόντοφ έχει σιγήσει εδώ και έναν μήνα

Ο πρώτος σκόρερ των "ασπρόμαυρων", Κίριλ Ντεσπόντοφ, μπορεί να χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής (όπως ήταν λογικό) στη αρχή της σεζόν, αλλά μόλις βρήκε ρυθμός δικαίωσε την επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του.

Ο Βούλγαρος επιθετικός σε 29 συμμετοχές (18 ως βασικός) στο πρωτάθλημα μετράει 10 γκολ και 7 ασίστ, αποτελώντας Νο1 κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες. Το τελευταίο μήνα όμως η απόδοση του 27χρονου έχει σημειώσει πτώση. 

Η τελευταία φορά που ο Ντεσπόντοφ σκόραρε ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 31 Μαρτίου. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει τρόπο να στείλει τη μπάλα στην αντίπαλη εστία, έχοντας μείνει σχεδόν ένα μήνα μακριά από τα γκολ. 

Κεφάλαιο Τόμας Μουργκ

Ο Αυστριακός σίγουρα ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς αποτελούσε σταθερά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο πρώτο μισό της σεζόν. Οι επιδόσεις του όμως, όσον αφορά το σκοράρισμα, τους τελευταίους μήνες έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση.

Ο Τόμας Μουργκ είναι ο δεύτερος σκόρερ του "δικεφάλου" στην Stoiximan Super League με 8 τέρματα σε 28 αγώνες (24 ως βασικός), ενώ έχει μοιράσει 4 ασίστ. Για να βρούμε όμως το τελευταίο παιχνίδι που σκόραρε πρέπει να γυρίσουμε στις 21 Ιανουαρίου και στο παιχνίδι με τον Βόλο. Από τότε έχει αγωνιστεί σε 13 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, μετρώντας μόνο μια ασίστ. 

Έχει μείνει μακριά από το γκολ

Επόμενος, στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του ΠΑΟΚ, είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος σε 25 παιχνίδια (16 ως βασικός) στην Stoiximan Super League μετράει 7 τέρματα και 5 ασίστ. Παρότι η απόδοσή του δεν είναι πτωτική το τελευταίο διάστημα η αποχή του από το σκοράρισμα έχει στοιχίσει στον ΠΑΟΚ.

Μπορεί κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 υπέρ του "δικεφάλου", αλλά στο πρωτάθλημα πρέπει να ανατρέξουμε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, στις 25 Φεβρουαρίου, για να δούμε το όνομά στον πίνακα των σκόρερ. 

Η ξεχωριστή περίπτωση του Κωνσταντέλια

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι αδιαμφησβήτητα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ την τελευταία διετία και σίγουρα η περίπτωση του δεν είναι η ίδια με τους υπόλοιπους. Τη φετινή σεζόν ο νεαρός άσος έκανε το step up που χρειάζονταν, προσθέτοντας νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, βάζοντας στο ρεπερτόριο του και το γκολ. Την περσινή σεζόν σε 30 αγώνες στο πρωτάθλημα σημείωσε μόλις δύο γκολ. Φέτος όμως σε ίδιο αριθμό αγώνων στην Stoiximan Super League έχει πετύχει 7 τέρματα. 

Βέβαια, αυτό που παρατηρούν όλοι είναι η "κοιλιά" που έχει η απόδοσή του τους τελευταίους δύο μήνες. Ο "Ντέλιας" από τις 28 Φεβρουαρίου και τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό δεν έχει βρει δίχτυα, μένοντας δύο μήνες μακριά από το γκολ. Στις έξι αναμετρήσεις που ακολούθησαν από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ο Κωνσταντέλιας έχει μόλις μια ασίστ.

Η ανάκαμψη των τεσσάρων

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την αρχή της σεζόν είχε βασιστεί πάνω στην τετράδα παικτών που αναφέραμε, αν καταφέρουν στο φινάλε της σεζόν να επιστρέψουν στα στάνταρ τους, τότε μπορούν να ξεκλειδώσουν τον ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

https://www.metrosport.gr/i-tetrada-toy-paok-poy-sigise-kai-mporei-na-ton-xekleidosei-959363

 

Η τετράδα του ΠΑΟΚ που σίγησε και μπορεί να τον ξεκλειδώσει Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 27, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.