Ριζικός ανασχηματισμός και μετά εκλογές από Μητσοτάκη: «Καθαρίζει» Αυγενάκη, Βρούτση, Θεοχάρη και αλλάζει 13 ακόμη υπουργούς-υφυπουργούς Μέσα στις επόμενες ημέρες και πριν το τέλος Μαϊου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακατέψει την κυβερνητική «τράπουλα»

Φεύγουν 16 υπουργοί και υφυπουργοί και έρχονται… νέα πρόσωπα από το παρελθόν, με ενδείξεις και για πρόωρες εκλογές
Σε ριζικό ανασχηματισμό προχωράει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του σάιτ μας newsfish.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν μετά τον κορωνοϊό και η  επιστροφή στη μερική κανονικότητα, θα μας βρει με νέους υπουργούς και υφυπουργούς, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι μετά τον ανασχηματισμό δεν αποκλείεται αν όχι μέχρι τον Αύγουστο, αλλά μέσα στον Σεπτέμβριο (σ.σ. ή Οκτώβριο ανάλογα με τις εξελίξεις) να έχουμε και εκλογές, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να «σκοτώσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους, βλέποντας ότι οι φανερές και κυρίως κρυφές δημοσκοπήσεις που έχει στα συρτάρια του, δίνουν ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Ξεκινώντας τα βήματα που θα κάνει ο πρωθυπουργός, πρώτο είναι αυτό του ανασχηματισμού και ήδη έχει καταλήξει σε αρκετές αλλαγές με συγκεκριμένα ονόματα. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι απομένουν μόνο λίγες «πινελιές» για να… ζωγραφίσει το νέο κυβερνητικό σχήμα και το μόνο που απομένει είναι να γίνουν οι διαρροές για να τσεκάρει αντιδράσεις, κυρίως στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Αυτό που αρχικά βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, είναι η διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων και ήδη υπάρχει η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός θέλει να αλλάξει την «κεφαλή» του υπουργείου Παιδείας. Τα ονόματα για την αντικατάσταση της Νίκης Κεραμέως είναι αυτό του νυν υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις (σ.σ. έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν0 με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, η οποία δείχνει αμετακίνητη. Από την άλλη, η Νίκη Κεραμέως ενδεχομένως μεταπηδήσει στο υπουργείο είτε Πολιτισμού, είτε Δικαιοσύνης, ενώ ακούγεται και ως ενδεχόμενο να μεταπηδήσει ως υπουργός ή αναπληρωτής σε Εσωτερικών ή Δικαιοσύνης.

Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος να «καθαρίσει» πολιτικά τον Λευτέρη Αυγενάκη, χρεώνοντάς του την αναμπουμπούλα που επικρατεί στον αθλητισμό και ενδεχομένως να μην του δώσει άλλη κυβερνητική θέση. Για τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού δεν έχει βρεθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- κάποιος που να εμπνέει τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά ίσως δούμε κάποιους από τους Θεσσαλονικείς, Σταύρο Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα, αν και θεωρείται πολύ δύσκολο έως και... απίθανο να μπουν στη συγκεκριμένη θέση.

Για υπουργός Πολιτισμού, παίζει το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος φαίνεται να εγκαταλείπει το υπουργείο Εσωτερικών.


Παράλληλα, είτε αλλάζουν πόστα, είτε μένουν εκτός κυβερνητικής «καρέκλας» οι μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, όπως και ο αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Χωρίς χαρτοφυλάκιο φαίνεται να μένουν οι υφυπουργοί Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γιώργος Ζαββός, Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θώμας, Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

Υπάρχουν, όπως προαναφέραμε, και υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, που θα αλλάξουν πόστο και ίσως κάποιοι εξ αυτών είτε αναβαθμιστούν, είτε υποβαθμιστούν σε θέση.

Επί παραδείγματι, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, φαίνεται ότι προορίζεται για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ αλλαγή θα έχουμε και στο υπουργείο Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια να μεταπηδάει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου στον νευραλγικό  χώρο της υγείας αναμένεται να μεταπηδήσει ο μέχρι τώρα υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, εκτός αν επιλεγεί λόγω συνθηκών, ένας γιατρός και δη λοιμωξιολόγος, όπως ο Ηλίας Μόσιαλος.

Εκτός υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται να μένει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προορίζεται είτε για το υπουργείο Εργασίας, είτε το Δικαιοσύνης, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει ακόμη και στο Εσωτερικών.

Άγνωστη παραμένει η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Στέλιος Πέτσας, πάντως, καλοσκέπτεται το ενδεχόμενο να λάβει θέση αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού, με τη θέση του να αναπληρώνεται από γυναίκα.

Από την άλλη, εννέα υπουργοί και 18 υφυπουργοί δείχνουν αμετακίνητοι και αυτοί φαίνεται να είναι υπουργοί σε σημαντικά πόστα, όπως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Πιερακάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, με «αστερίσκους» για τον Βορίδη, ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει αρκετά τον Μητσοτάκη όσον αφορά την απόδοσή του, αλλά χρειάζεται να κρατηθούν και ισορροπίες εσωκομματικά…

Ενδεχομένως να αναβαθμιστεί ο ήδη αναβαθμισμένος από γενικός γραμματέας σε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αμετακίνητοι εμφανίζονται και οι υφυπουργοί Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας,  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης,  Αντιεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρης Οικονόμου, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου,  Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς, Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος,  Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κοινής Αγροτικής Πολιτικής Κώστας Σκρέκας, Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσο, Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί στη θέση του Στέλιου Πέτσα.

Τα «νέα» πρόσωπα

Από τις εισόδους στην κυβέρνηση που φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» είναι αυτή του πρώην Επιτρόπου στην ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος φαίνεται ότι προορίζεται είτε για τη θέση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, είτε για του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεδομένων των διαύλων επικοινωνίας που διατηρεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν.

Αναφορικά με την διεύρυνση προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στο τραπέζι βρίσκονται -όπως προαναφέραμε- τα ονόματα του Ηλία Μόσιαλου που «παίζει» για το υπουργείο Υγείας και το Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος είναι γνώστης των θεμάτων ενέργειας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου που είχε εκφράσει σχετική επιθυμία και για την πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, φαίνεται ότι και πάλι θα παραμείνει εκτός νυμφώνος. Κι αυτό γιατί αφενός υπάρχουν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και αφετέρου η κεντροαριστερή διεύρυνση. στην παρούσα φάση, δεν χωράει και τρίτο πρόσωπο.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι μπαίνει στην κυβέρνηση στη θέση του Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου που ακούγεται για τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που προορίζεται για κάποια από χηρεύουσες θέσεις στο οικονομικό επιτελείο, ενώ παλεύουν για την είσοδό τους οι «καραμανλικοί» Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θόδωρος Ρουσσόπουλος και Γιώργος Στύλιος, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, καθώς και οι βουλευτές Ζωή Ράπτη, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Κατσαφάδος, Μάξιμος Σενετάκης.
https://www.newsfish.gr/anasximatismos/150118/rizikos-anasximatismos-kai-meta-ekloges-apo-mitsotaki-katharizei-aygenaki-vroutsi-theoxari-kai-allazei-13-akomi-ypourgous-yfypourgous?fbclid=IwAR1zkbQNlvc7Oyfr4gBWHaZ4bUDr8BR2r8DR5XfJkve3SJVcoVHZjbxdPkY
Ριζικός ανασχηματισμός και μετά εκλογές από Μητσοτάκη: «Καθαρίζει» Αυγενάκη, Βρούτση, Θεοχάρη και αλλάζει 13 ακόμη υπουργούς-υφυπουργούς Μέσα στις επόμενες ημέρες και πριν το τέλος Μαϊου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακατέψει την κυβερνητική «τράπουλα» Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 14, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.