Κι όμως είναι ακόμα εδώ…

Είναι μόδα να κατηγορείς τον ΠΑΟΚ, δεν χάνει κανένας ευκαιρία με το παραμικρό. Υπάρχουν νέοι οχτροί, αλλά ο ένας παραδοσιακός είναι τα φιλαράκια μας στη πόλη.
Καλύτερός μας φίλος ο πρωθυπουργός έγραφαν σε πανό τα Αριανά που δεν χάνουν ευκαιρία για δύο πράγματα. Να προπαγανδίσουν εναντίον μας και να πιστολιάσουν στελέχη τους. Κορυφαίοι του είδους και στα δύο. «Με εντολή Μητσοτάκη λύση στον Άρη» έλεγε το ρεπορτάζ χθες. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
Οι Αριανοί που έχουν κάνει σημαία το ότι ο Ιβάν πλήρωσε μόνο το πρωτογενές κεφάλαιο και όχι τα πανωτόκια – όπως κάνουν όλες οι επιχειρήσεις - ζητάνε από την κυβέρνηση να μη πληρώσουν ούτε το πρωτογενές χρέος απέναντι σε υπαλλήλους τους. Άλλη εταιρία θα πει ο Αριανός, αλλά δεν άλλαξαν και πολλά. Ίδιο σήμα, ίδιο γήπεδο, ίδιος τίτλος σε ασπρόμαυρο φόντο τότε παλιά, ίδιοι βετεράνοι, ίδια τα πάντα αν εξαιρέσουμε κάποιες όχι και τόσο σημαντικές λεπτομέρειες όπως το ένα άρθρο μπροστά στο Άρης.
Βέβαια το πως θα δώσει λύση ο Μητσοτάκης σε νομικό θέμα που αφορά στο αυτοδιοίκητο, είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Ήδη σε ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ είναι έξαλλοι με τον Αυγενάκη αλλά ας μπούνε στην ουρά. Έχουμε προτεραιότητα. Το να πεισμώσει η ΦΙΦΑ εξαιτίας του Αυγενάκη που βρήκε φίλους στον Βορρά τους γείτονές μας και στο τέλος να την πληρώσουν αυτοί εξαιτίας του, δεν είναι και τόσο μακρινό σενάριο.
Οι αρκετές κυβερνητικές παρεμβάσεις βέβαια στο ποδόσφαιρο, γίνονται γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει δυναμική στην ΕΠΟ. Ελπίζω να το έχετε καταλάβει επιτέλους, όπως και το ότι αυτό δεν αρέσει σε καμία ΟΥΕΦΑ και καμία ΦΙΦΑ. Με κεντρικό πρόσωπο τον Αυγενάκη βέβαια, αλλά όχι μόνο αυτόν. Ο συγκεκριμένος απλά ξεπέρασε κάθε όριο.
Από εκείνη τη συνέντευξη που είχε δώσει στο ράδιο του Πουλινάκη το περασμένο καλοκαίρι είχε φανεί τι είναι. Το να λειτουργεί αρχικά εις βάρος του ΠΑΟΚ, με τα κομμένα τηλεοπτικά και μετά με την στημένη επιτροπή, θα έπρεπε να υποψιάσει τους υπόλοιπους που πέταξαν τον αετό γιατί δεν καιγόταν το σπίτι τους. Ήρθε η στιγμή να καεί και το δικό τους λοιπόν. Για λιγότερο σοβαρούς λόγους βέβαια, αλλά άρπαξε λίγο.
Ο Αυγενάκης, είχε δείξει τις προθέσεις του και με πολλά άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, έχοντας δώσει στον Μαυρωτά το ένα δέκατο των αρμοδιοτήτων που είχε δώσει ο Κοντονής στον Ιούλιο Συναδινό που ήταν ο ΓΓΑ επί ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικά ο Μαυρωτάς δεν είναι και Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ρε φίλε εκατό χρόνια διεθνής, έχει φάει τις πισίνες με το κουτάλι, ξέρει πως λειτουργούν οι ομοσπονδίες, δέκα αρμοδιότητες παραπάνω θα έπρεπε να έχει. Όταν όμως ενδιαφέρεσαι μόνο για τη λεζάντα σου και όχι για την ουσία, οι αρμοδιότητες θα είναι πάνω σου όλες. Και ο Μαυρωτάς ευνουχισμένος και εσύ άσχετος να παλεύεις μόνο για την εικόνα σου και τίποτα άλλο.  
Ο Αυγενάκης είναι ο Ολυμπιακός. Ότι απόφαση παίρνει, βολεύει τον Ολυμπιακό και σκοτώνει τους ανταγωνιστές του. Αυτός είναι ο ρόλος του και η κυβέρνηση είναι αδικαιολόγητη που τον αφήνει. Δίνει δικαίωμα να πιστεύουν άπαντες πως ξεπληρώνει γραμμάτια.
Το παραμυθάκι με τον Κυριάκο που θα μας σώσει, στη περίπτωση Αυγενάκη δεν έχει δράκο. Το ότι τον αφήνει να αλωνίζει ακόμη, είναι μέγιστη πληγή για την παράταξή του. Δεν γίνεται να μη το καταλαβαίνει και δεν γίνεται να μη προβλέψει πως στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι να ανοίξει την πόρτα της εξόδου, είναι ακόμα πιο επικίνδυνος. Μπορεί να δούμε διευθύντρια του Παρθενώνα την Τσιλιγγίρη και το Καραϊσκάκη να ονομαστεί Τάκης Τσουκαλάς.
Εκτός από τις τρεις ομάδες, ο Αυγενάκης έχει απέναντί του την ΕΠΟ και την ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ. Και θα πρέπει να εξηγήσω πως αυτό που έχουμε εμείς μαζί του δεν είναι κάτι απλό. Δεν είναι κάτι που θα λήξει όταν φύγει από το συγκεκριμένο Υπουργείο.
Ο Αυγενάκης λοιπόν έστησε μία επιτροπή για να ρίξει τον ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει ρίξει τον ΠΑΟΚ; Αρχικά μιλάμε για τεράστιο πλήγμα στη ψυχολογία ενός κομματιού της χώρας και οικονομικό μαρασμό ενός μεγάλου κομματιού της πόλης που βγάζει χρήματα γύρω από την ομάδα. Το κερασάκι στη τούρτα βέβαια, αυτό που μας έκανε όλους έξαλλους, ήταν η ανακοίνωση της απόφασης την ώρα της σέντρας στο ΠΑΟΚ – Βόλος. Είναι η ενέργεια που μας έδειξε πως δεν μας φοβάται.
Και για να είμαστε σωστοί, αν είχε γίνει κανονική δίκη με τακτικούς δικαστές που θα δίκαζαν και όχι με αυτούς τους λιγόψυχους που ακολούθησαν στις επιτροπές και καταδικαζόμασταν, καλώς να πέφταμε. Όμως δεν συνέβη αυτό και το ξέρετε όλοι, ξέχωρα αν κάνετε τους κινέζους ή βολεύεστε με το αφήγημα πως ο ΠΑΟΚ έχασε δίκες που δεν έγιναν.
Αυτό που έκανε λοιπόν ο Αυγενάκης, δεν είναι κάτι που περνάει ο καιρός και το ξεχνάς. Και αυτός και αυτοί που ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση και δεν ήρθαν σε σύγκρουση, θα είναι υπόλογοι μία ζωή στον Βορρά.
Στα δικά μας τώρα, περιμένουμε να κλείσουμε τεχνικό διευθυντή για να προχωρήσουν οι υποθέσεις. Όσο καθυστερεί αυτός, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα. Τα μέτωπα είναι πολλά και σύνθετα.
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεστές επιλογές ελευθέρων παικτών, μία ξεκάθαρη στόχευση από τον νέο τεχνικό διευθυντή, έξυπνες πωλήσεις που δεν θα πονέσουν και ενίσχυση στο προπονητικό τιμ για να μην εμφανιστούν οι αδυναμίες του παρελθόντος.
Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εποχή Ιβάν είναι ένα και λέγεται τάιμινγκ. Αν ο ΠΑΟΚ δεν βελτιώσει τους χρόνους που κινείται, θα είναι καταδικασμένος σε χρονιές με ζημίες και σε ποδοσφαιρικές αλχημείες.
Από εκεί και πέρα, η ομάδα θα πρέπει να μπει συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της και να μην δώσει δικαιώματα. Καλή η κουβεντούλα με τα δικαστικά, αλλά κούρασε. Ώρα για μπαλίτσα, έστω και αν θα θυμίζει το Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός, τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές. 
https://www.sdna.gr/podosfairo/721691_ki-omos-einai-akoma-edo?fbclid=IwAR35YmBohSxNhKTE1rR4jvjUeAMk1HWjOzS-yFLtAiHKaaMmjd4oLE4jhVc
Κι όμως είναι ακόμα εδώ… Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 17, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.