Η ποιότητα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και η ευκαιρία για συμπεράσματα Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης

Κλείσαμε αισίως τρία 24ωρα στην εξωτική Πορταριά και παρακολουθούμε κάθε λεπτό της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι η φετινή μπορεί να είναι η πιο μικρή σε διάρκεια προετοιμασία από κάθε άλλη, αλλά είναι πέρα για πέρα η πιο ενδιαφέρουσα για πολλούς και διάφορους λόγους.
Ο Αμπέλ Φερέιρα προσπαθεί με σχεδόν ίδια υλικά με πέρσι να φτιάξει ένα διαφορετικό φαγητό, με έναν σχηματισμό που έδωσε αμυντική ισορροπία, αλλά επιθετικά δεν λειτούργησε. Για αυτό και μέσα από τις προπονήσεις καθημερινά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία και την εκτέλεση φάσεων. Είναι κάτι που έλειψε (και λείπει) από τον ΠΑΟΚ και μπορεί να το βελτιώσει, αφού έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα από το κέντρο και μπροστά. Είναι θέμα ψυχολογίας, χρόνου και αυτοπεποίθησης για να βελτιωθεί η ομάδα σε αυτόν τον τομέα.


Γίνεται καλή και στοχευμένη δουλειά στην προετοιμασία και στα όσα βλέπουμε κάθε μέρα για περίπου τέσσερις ώρες στο γήπεδο πρωί και απόγευμα, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στον ΠΑΟΚ. Όπως την περσινή σεζόν γράφαμε και λέγαμε τα κακώς κείμενα, φέτος δείχνει τουλάχιστον σε πρώτη φάση κάτι να είναι διαφορετικό σε σχέση με την χρονιά που τελείωσε. Αυτό που θα αλλάξει μια και καλή το κλίμα και θα κάνει τους παίκτες να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους και στο πλάνο του Φερέιρα είναι η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ανεξαρτήτως τρόπου και αντιπάλου.

Αύριο είναι το πρώτο τεστ για την ομάδα στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Ατρόμητο που βρίσκεται λίγο μπροστά σε φάση προετοιμασίας. Θα είναι ένα σημαντικό δείγμα προκειμένου η τεχνική ηγεσία να βοηθηθεί και να βγάλει τα συμπεράσματα της, απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα που μετά την επιστροφή Κάναντι είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει… πονοκέφαλο για πολλούς.
Θα δούμε σχεδόν όλα τα παιδιά να αγωνίζονται αύριο, αλλά τα βλέμματα στρέφονται περισσότερο όπως είναι λογικό στον Στέφαν Σβαμπ που είναι το νέο πρόσωπο. Ο Αυστριακός στις προπονήσεις δείχνει ότι πρόκειται για έναν “κανονικό” ποδοσφαιριστή που καταλαβαίνει πολύ καλά τι του ζητάει ο Φερέιρα. Κοντρολαρισμένος, παθιασμένος και με επινοήσεις στον άξονα που απελευθερώνουν το παιχνίδι της ομάδας, ο Σβαμπ βλέπω σύντομα να γίνεται απαραίτητος στο πλάνο του προπονητή αλλά και να γίνεται το πουλέν της εξέδρας.
Υ.Γ : Όλοι μιλάνε – ζητάνε μεταγραφές, αλλά ίσως έτσι μειώνουν και το υπάρχον ρόστερ της ομάδας που αυτό είναι που πρέπει να κάνει την “δουλειά” τουλάχιστον στους δυο πρώτους προκριματικούς γύρους…
Υ.Γ 2 : Υγεία να έχει ο Γιώργος Κούτσιας και με σκληρή δουλειά, βλέπω σύντομα να παίρνει φανέλα βασικού. Δεν θα κωλώσει ο Φερέιρα να τον πετάξει στα δύσκολα!
Υ.Γ 3 : Για το θέμα Βιεϊρίνια, ας μην είστε σίγουροι ότι έχει τελειώσει…
Η ποιότητα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και η ευκαιρία για συμπεράσματα Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 07, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.