Η «ακτινογραφία» του Κουλιεράκη: «Αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στο στόχαστρο μελέτης των ευρωπαϊκών ΜΜΕ - Η συνεχής εξέλιξη του 19χρονου αριστεροπόδαρου αμυντικού και η καθιέρωσή του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο του Τotal Football Analysis.

Το όνομα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη βρίσκεται μεταξύ των αριστεροπόδαρων κεντρικών αμυντικών που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, με τα ΜΜΕ του εξωτερικού να αναλύουν τον τρόπο παιχνιδιού του, την προοπτική που παρουσιάζει ο 19χρονος του ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας πως αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά στο στυλ παιχνιδιού του Κουλιεράκη;

Διαβάστε παρακάτω τα όσα αναφέρει το Τotal Football Analysis:

«Ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν φέτος στην Ευρώπη είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κουλιεράκης είναι βασικός στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, παίζοντας το 76% των λεπτών της ομάδας του στο ελληνικό πρωτάθλημα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Κουλιεράκης είναι ένας παίκτης που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην κατοχή με την τάση να πηγαίνει τη μπάλα προς την επίθεση όταν την έχει στα πόδια και είναι ο παίκτης που έχει παίξει -επίσης- τις περισσότερες μακρινές πάσες (8,76 ανά 90 λεπτά) από οποιονδήποτε παίκτη στη λίστα μας, αναδεικνύοντας αυτόν τον σημαντικό τομέα του παιχνιδιού του που φαίνεται ότι κάνει τη διαφορά μόλις στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας.

Ο Κουλιεράκης έχει παρόμοιο στυλ με τον Ντάντε (σ.σ. 39χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός με πολύ μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη σε Μπάγερν και Γκλάντμπαχ κυρίως, πλέον παίζει στην Νις ως αρχηγός) στο πώς του αρέσει να μεταφέρει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή κατά τη φάση της έναρξης των επιθέσεων. Στον ΠΑΟΚ έχει δείξει πως βλέπει γήπεδο και μπορεί να δώσει τόσο σε κοντινές όσο και σε μακρινές αποστάσεις τη μπάλα. Δίνει μεγάλο βάρος στις πάσες, γενικά έχει την ικανότητα να αλλάζει παιχνίδι για να φέρει γρήγορα την ομάδα του σε πιο πλεονεκτική θέση, εκμεταλλεύομενος έναν συμπαίκτη του στο διάστημα στην αντίθετη πτέρυγα. Όπως ο Ντάντε, παίζει πολύ την μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έτσι και ο Κουλιεράκης με τον ΠΑΟΚ, παίζει αυτές τις πάσες στην απέναντι πλευρά που μετατοπίζουν την αντίπαλη άμυνα. 

Δεν είναι μόνο οι αλλαγές παιχνιδιού στην αντίθετη πλευρά που πρέπει να γνωρίζει κανείς όταν γίνεται κουβέντα για το παιχνίδι του Κουλιεράκη. Ωστόσο αυτές οι μπαλιές από την μια πλευρά στην άλλη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του που δεν το συναντάει συχνά κανεις σε έναν 19χρονο αμυντικό. Σίγουρα για έναν έφηβο, ο Κουλιεράκης αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στη μπάλα, επιδεικνύοντας μεγάλη σιγουρά στο παιχνίδι, παίζοντας ως αριστερό σέντερ μπακ.

Σε ό,τι αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα, του αρέσει να μένει ψηλά γιατί είναι ένας γρήγορος αμυντικός και μπορεί να προλάβει τις κινήσεις στην πλάτη του. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του αρέσκονται στο να κάνουν άμυνα ψηλά και να μην είναι παθητικοί στο παιχνίδι. 

Είναι κάτι σύνηθες να βλέπουμε τον Έλληνα διεθνή να βγαίνει ψηλά από την άμυνα για να κλείσει τους παίκτες, αλλά βαδίζει στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο κλείσιμο των παικτών και στην υπέρβαση του κλεψίματος, διασφαλίζοντας ότι παραμένει υπεύθυνος για την εμπλοκή του ανάμεσα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Ο 19χρονος είναι καλός στο να συγχρονίζει τις κινήσεις του και έχει επιδείξει πολύ σταθερή ικανότητα στο να χρησιμοποιεί το σώμα του κόντρα στους επιθετικούς για να τους βγάλει από την ισορροπία τους ή απλώς να τους εμποδίσει να ντριμπλάρουν, αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν. 

Φυσικά, μερικές φορές, βλέπουμε τον Κουλιεράκη να έρχεται πολύ κοντά σε έναν επιθετικό χωρίς να κάνει ένα μαρκάρισμα που μπορεί να του κοστίσει τη θέση του αλλά ο νεαρός αμυντικός αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις αρκετά καλά...

Φυσικά, μερικές φορές, βλέπουμε τον Κουλιεράκη να έρχεται πολύ κοντά σε έναν επιθετικό χωρίς να κάνει ένα μαρκάρισμα που μπορεί να του κοστίσει τη θέση του αλλά ο νεαρός αμυντικός αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις αρκετά καλά...

Ο Κουλιεράκης αποτιμάται στα 2 εκ. ευρώ από την ιστοσελίδα “transfermarkt και είναι ο νεότερος παίκτης στη λίστα μας. Πιστεύουμε ότι το στυλ παιχνιδιού του θα ταίριαζε καλά στη Nις, αλλά εκτιμούμε επίσης ότι οι νεαροί παίκτες πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις κινήσεις που κάνουν και το πότε τις κάνουν. Ωστόσο, αισθανόμαστε ότι ο Κουλιεράκης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, οπότε ίσως η “Allianz Riviera” να είναι το επόμενο σπίτι του».

 https://www.sdna.gr/podosfairo/1060196_i-aktinografia-toy-koylieraki-apopneei-psyhraimia-kai-aytopepoithisi

 

Η «ακτινογραφία» του Κουλιεράκη: «Αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στο στόχαστρο μελέτης των ευρωπαϊκών ΜΜΕ - Η συνεχής εξέλιξη του 19χρονου αριστεροπόδαρου αμυντικού και η καθιέρωσή του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο του Τotal Football Analysis. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.