Ο Κουλιεράκης στη λίστα ταλαντούχων, αριστερών στόπερ: «Αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση»

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αποτελεί βασική λύση στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, με τον νεαρό στόπερ των «ασπρόμαυρων» να απασχολεί και τα ευρωπαϊκά μέσα λόγω της γρήγορης εξέλιξης του και της σταθεροποίησης του στο βασικό πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου, με το totalfootballanalysis.com, να τον συμπεριλαμβάνει μεταξύ των κορυφαίων αριστεροπόδαρων κεντρικών αμυντικών συγκρίνοντας τον με τον Ντάντε που αγωνιζόταν στην Μπάγερν.

Αρχικά το δημοσίευμα αναφέρει: «Τελευταίος παίκτης στη λίστα μας είναι ο 19χρονος σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κουλιεράκης είναι βασικός στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, παίζοντας το 76% των λεπτών της ομάδας του στηSuper League αυτή τη σεζόν. Και πάλι, αυτός είναι ένας παίκτης που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην κατοχή με την τάση να πηγαίνει τη μπάλα προς τα εμπρός όταν είναι δυνατόν. Ο Κουλιεράκης έχει παίξει επίσης τις περισσότερες μακρινές πάσες (8,76 ανά 90) από οποιονδήποτε παίκτη στη λίστα μας σήμερα, αναδεικνύοντας αυτόν τον σημαντικό τομέα του παιχνιδιού του καθώς σχετίζεται με το προφίλ του Dante».

koulierakis-pizza.png



Εν συνεχεία το δημοσίευμα υπογραμμίζει: «Ο Κουλιεράκης είναι παρόμοιος με τον Dante και τον Cuenca στο πώς του αρέσει να μεταφέρει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή κατά τη φάση της εξέλιξης. Στον ΠΑΟΚ, έχει επιδείξει μεγάλο όραμα, μεγάλο βάρος στις πάσες, γενικά, και την ικανότητα να αλλάζει παιχνίδι για να φέρει γρήγορα την ομάδα του σε πιο πλεονεκτική θέση εκμεταλλευόμενος έναν συμπαίκτη του στο διάστημα στην αντίθετη πτέρυγα. Όπως ο Ντάντε, παίζει πολύ την μπάλα σε προχωρημένες περιοχές με τον ΠΑΟΚ όταν παίζει αυτές τις εναλλασσόμενες μπάλες.

Δεν είναι μόνο οι αλλαγές παιχνιδιού στην αντίθετη πτέρυγα που πρέπει να γνωρίζει η αντιπολίτευση όταν πρόκειται για τον Κουλιεράκη, ωστόσο, καθώς οι κομμένες μπάλες στη γραμμή είναι επίσης κοινό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του 19χρονου. Σίγουρα για έναν έφηβο, ο Κουλιεράκης αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στην μπάλα, επιδεικνύοντας αρκετή ψυχραιμία στο αριστερό σέντερ μπακ».

k-koulierakis-progressive-passes-1536x1429.png

Αναφορικά με τις αμυντικές του ικανότητες αναφέρει το δημοσίευμα: «Αμυντικά, ο Κουλιεράκης τείνει να κάθεται αρκετά ψηλά, περισσότερο παρόμοιος με τον Σαράπιι παρά τον Ντάντε ή τον Κουένκα από αυτή την άποψη. Ο Έλληνας αμυντικός έχει το υψηλότερο μέσο ύψος γραμμής από οποιονδήποτε κεντρικό αμυντικό σε αυτή τη λίστα, υποδεικνύοντας πώς αυτός και η ομάδα του θέλουν να τους προσεγγίζουν αμυντικά. Είναι σύνηθες να βλέπουμε τον Έλληνα διεθνή να ξεπηδά από την άμυνα για να κλείσει τους παίκτες, αλλά βαδίζει στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο κλείσιμο των παικτών και στην υπέρβαση δέσμευσης πολύ καλά, διασφαλίζοντας ότι παραμένει υπεύθυνος για την εμπλοκή.

Ο 19χρονος είναι γενικά καλός στο να συγχρονίζει τις προκλήσεις του και έχει επιδείξει πολύ σταθερή ικανότητα να χρησιμοποιεί το σώμα του ενάντια στους επιτιθέμενους για να τους εξισορροπήσει ή απλώς να τους εμποδίσει να γυρίσουν, αναγκάζοντάς τους να κινηθούν προς τα πίσω. Φυσικά, μερικές φορές, βλέπουμε τον Κουλιεράκη να σφίγγει πολύ έναν επιθετικό χωρίς να κάνει μια πρόκληση που μπορεί να τον οδηγήσει σε στροφή και στην άμυνά του να εκτεθεί λίγο, αλλά γενικά, ο αμυντικός αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις αρκετά καλά.

k-koulierakis-defensive-territory-1536x1442.png

Ο Κουλιεράκης αποτιμάται στα €2 εκ. από την Transfermarkt και είναι ο νεότερος παίκτης στη λίστα μας. Πιστεύουμε ότι το στυλ παιχνιδιού του θα ταίριαζε καλά στη Nice, αλλά εκτιμούμε επίσης ότι οι νέοι παίκτες πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις κινήσεις που κάνουν και πότε τις κάνουν. Ωστόσο, αισθανόμαστε ότι ο Κουλιεράκης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, οπότε ίσως η Allianz Riviera να είναι το επόμενο σπίτι του».

https://www.metrosport.gr/ymnoi-gia-ton-koylieraki-sto-exoteriko-apopneei-psychraimia-kai-aytopepoithisi-729978

 

Ο Κουλιεράκης στη λίστα ταλαντούχων, αριστερών στόπερ: «Αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση» Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.