Γιατί ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει Γιουβέντους στο Europa League. Όλα τα σενάρια για να κερδίσει ένα γύρο στην Ευρώπη

Με ανάρτησλη του, ο Ανδρέα Δημάτος, ο οποίος πλέον εργάζεται στην UEFA, ξεκαθάρισε τις προϋποθέσεις που θα φέρουν την ομάδα που θα πάρει είτε την τρίτη θέση ή το κύπελλο Ελλάδας απευθείας στα πλέι οφ του Europa League:

«Για να μην το κουράζουμε πάμε να δούμε αναλυτικά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το rebalancing της UEFA θα στείλει τον κυπελλούχο Ελλάδας 2023 (αν είναι ο ΠΑΟΚ) ή τον τρίτο της ελληνικής Super League στα πλέι οφ του επόμενου UEFA Europa League.

Ολα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι ο εφετινός κάτοχος του Europa League ή (αν δεν ευνοεί αυτό το σενάριο) του εφετινού Conference League.

O εκπρόσωπος της Ελλάδας θα ευνοηθεί αν το εφετινό Europa League κατακτήσει η Γιουβέντους (και διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα στην Ιταλία με απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του επόμενου Champions League) ή κάποια εκ των Ρόμα ή Λεβερκούζεν με την αυστηρή προϋπόθεση, όμως, ότι θα εξασφαλίσουν από το πρωτάθλημα της χώρας τους απευθείας εισιτήριο μίνιμουμ για τους ομίλους του Europa League!

Καταστροφικό θα είναι το σενάριο αν κατακτήσει το εφετινό Europa League η… πολυνίκης του θεσμού Σεβίλλη, που ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο από την ισπανική Λα Λίγκα.

Αν δεν υπάρξει κάποια από τις παραπάνω θετικές προϋποθέσεις μέσω Europa League, τότε η μοναδική ελπίδα για ευνοϊκό rebalancing του ελληνικού εισιτηρίου είναι μέσω Conference League με μοναδική συνθήκη να κατακτήσει την εφετινή διοργάνωση η Φιορεντίνα και μερικές ημέρες νωρίτερα να έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Ιντερ! Αλκμααρ, Βασιλεία και Γουεστ Χαμ δεν έχουν ελπίδα για απευθείας εισιτήριο έστω στους ομίλους του Europa League από το πρωτάθλημα της χώρας των.
Θετικό στοιχείο για τον κάτοχο του ελληνικού εισιτηρίου στο Europa είναι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της Μίλαν από την Ιντερ στον ημιτελικό του Champions League γιατί το ενδεχόμενο να κατακτήσει το τρόπαιο η Μίλαν και ταυτόχρονα να είχε απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Europa από το ιταλικό πρωτάθλημα θα είχε ενδεχομένως αρνητική συνέπεια στο ελληνικό rebalancing…

Συμπερασματικά η πιο απλή προϋπόθεση για Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ προκειμένου να ξεκινήσουν από τα πλέι οφ του επόμενου Europa με εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο είναι να κατακτήσει το εφετινό Europa League η Γιουβέντους, που όλα δείχνουν ότι θα έχει εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League από το ιταλικό πρωτάθλημα.

Σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθούν κενά στην προκριματική διαδικασία του επόμενου Europa League (από τους αποκλεισμένους των προκριματικών του Champions League) και ο κυπελλούχος (ή τρίτος του πρωταθλήματος) της 15ης Ελλάδας μαζί πιθανότατα με τον κυπελλούχο της 16ης Τσεχίας θα ανέβουν στα πλέι οφ του Europa League…»

https://www.paok24.com/podosfairo/421634/o-paok-ypostirizei-gioyventoys-sto-europa-league/

 

Μίκρυνε η λίστα των απόντων

Οι ειδήσεις της προπόνησης ενόψει Ολυμπιακού

Με μια πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ με φόντο την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η προπόνηση είχε να κάνει με την τακτική προσέγγιση του επικείμενου ντέρμπι με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει προθέρμανση, παιχνίδια κυκλοφορίας, ασκήσεις και τελικό παιχνίδι.

Οι απουσίες μειώθηκαν στο ελάχιστο δυνατό, με τους Αουγκούστο, Ίνγκασον και Σάστρε να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και να μην βρίσκονται πλέον στη λίστα εκείνων για τους οποίους γίνεται ειδική αναφορά στο δελτίο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Ο Τάισον έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα δούλεψε στο γυμναστήριο και την πισίνα.

https://www.paok24.com/podosfairo/421626/mikryne-i-lista-ton-aponton/

ΠΑΟΚ: Αυξάνονται οι επιλογές ενόψει “τελικού”

Χαμόγελα -επιτέλους- στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο

Έχει μπροστά του ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι, που θα κρίνει την 3η θέση στα πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ο ΠΑΟΚ κινείται πλέον σε ρυθμούς Ολυμπιακού, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του να ανεβάζουν στροφές, ενώ σήμερα έχουν ένα ακόμη “ραντεβού” στο γήπεδο (11:00), συνεχίζοντας την προετοιμασία τους.

Το ευχάριστο για τον Ρουμάνο τεχνικό, είναι ότι χθες είδε τους Ίνγκι ΊνγκασονΖόαν Σάστρε και Ντόουγκλας Αουγκούστο να προπονούνται κανονικά με την ομάδα και να τίθενται στη διάθεσή του για τον πρώτο, από τους δύο “τελικούς” στο φινάλε της σεζόν.

Στον αντίποδα, στα… pits παραμένουν οι Τάισον και Νέλσον Ολιβέιρα, που συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και μένει να φανεί αν θα αλλάξει κάτι και γι’ αυτούς τους δύο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό για τον Λουτσέσκου το γεγονός ότι βλέπει τις επιλογές του να αυξάνονται σημαντικά με φόντο τον Ολυμπιακό, με τον Ρουμάνο τεχνικό να καταστρώνει τα πλάνα του και να φανερώνει τις σκέψεις του, στις κρίσιμες προπονήσεις που ακολουθούν, έχοντας στραμμένη την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι, ενώ κατόπιν θα μπει στο “κάδρο” και ο τελικός.

https://www.paok24.com/podosfairo/421570/paok-ayxanontai-oi-epiloges-enopsei-quot-telikoy-quot/

ΠΑΟΚ που πατάει περιοχή και μετά…

Η «ακραία» επίδοση των «ασπρόμαυρων» τη φετινή σεζόν!

Η κλεψύδρα του φετινού πρωταθλήματος σιγά σιγά αδειάζει με τον ΠΑΟΚ να στρέφει πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στον Ολυμπιακό που θα κρίνει το ποια ομάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση της Super League 1.

Όσο οδεύουμε στην ολοκλήρωση των πλέι οφ προκύπτουν ολοένα και πιο συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν τα προβλήματα των ομάδων αλλά και τις αρετές αυτών.

Η κορυφαια εταιρια αναλυσης, Opta, έδωσε στη δημοσιότητα την κατάταξη των ελληνικών ομάδων όσον αφορά τις ενέργειες που έκαναν με την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Σύμφωνα με αυτήν, η ΑΕΚ κατέχει την πρωτιά με μέσο όρο 29,6 ανά παιχνίδι, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 23,9 ανά παιχνίδι.

Για να κατανοήσει κανείς το πόσο… ακραία είναι η επίδοση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και όχι στην πρώτη, θα πρέπει να σημειώσουμε πως κανένας πρωταθλητής των προηγούμενων 4 ετών δεν έχει ξεπεράσει τη συγκεκριμένη επίδοση. Το κατάφερε μονάχα η φετινή ΑΕΚ που όπως όλα δείχνουν θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Βέβαια από μόνο του το παραπάνω στατιστικό δεν δίνει τίτλους και πρωτιές, καθώς πρέπει κάποιος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον φετινό ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται αρκετά στην συγκεκριμένη κατηγορία, όντας ιδιαίτερα άστοχος κι έχοντας πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Αν ψάξει να βρει κάποιος πόσους βαθμούς πέταξε φέτος ο Δικέφαλος επειδή δεν «τελείωνε» τα παιχνίδια, θα αντιληφθεί και γιατί βρίσκεται στην 4η θέση του πίνακα.

Για την ιστορία, στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας (σ.σ. ενέργειες με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή) βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μ 21,7 ανα παιχνίδι, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 20,9 και ο Άρης με 18,3.

https://www.paok24.com/podosfairo/421539/paok-poy-pataei-periochi-kai-meta/

Γιατί ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει Γιουβέντους στο Europa League. Όλα τα σενάρια για να κερδίσει ένα γύρο στην Ευρώπη Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 11, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.