ΠΑΟΚ: 26+7 για Conference, Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Γιώργος Καστάνης

Ένα ρόστερ με πολλές επιλογές σε κάθε θέση έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ μετά και τις τελευταίες προσθήκες από το εξωτερικό. Είναι ικανό αυτό το ρόστερ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού; Μπορεί να πάρει τον τίτλο; Μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη, μετά τους ομίλους; Μπορεί να φθάσει ξανά στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά αυτή την φορά να κατακτήσει το τρόπαιο;

Αυτά τα ερωτήματα, θα απαντηθούν σε βάθος χρόνου. Όταν φθάσουμε στο τέλος της σεζόν. Η πρώτη ανάγνωση πάντως των ονομάτων των παικτών, προϊδεάζει θετικά. Έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας, φαίνεται πως ήρθαν πιο ικανοί παίκτες σε σύγκριση με την περσινή σεζόν και είναι στο “χέρι” του Λουτσέσκου να διαμορφώσει ένα γκρουπ ανταγωνιστικό για να διεκδικήσει τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις και διακρίσεις στην Ευρώπη.

Πόσοι όμως είναι οι παίκτες που συμμετέχουν στο ρόστερ; Με την απλή καταγραφή των δεδομένων και βάσει των αξιολογήσεων που έχουν γίνει, ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή έχει 26 παίκτες ενεργούς (εκ των οποίων οι τρείς είναι τερματοφύλακες) και άλλους επτά (τρείς νεαροί γκολκίπερ και τέσσερις παίκτες που είναι άγνωστο πόσος χρόνος θα τους δοθεί). Στο σύνολο; 33.

Πάμε να τους δούμε: Στους 26 “πρώτους” έτσι όπως έχει γίνει η κατανομή στο επίσημο site του συλλόγου συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

Τερματοφύλακες: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης.

(Αυτούς τους τρεις κυρίως έχει μαζί του ο Λουτσέσκου από την έναρξη της σεζόν).

Αμυντικοί: Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Λύρατζης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες.

Μέσοι: Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Μεϊτέ, Μουργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ, Βρακάς, Γιαξής, Μάρκος Αντόνιο,

Επιθετικοί: Τάϊσον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σαμάτα, Μπράντον, Ντεσπόντοφ, Τζίμας.

* Απαραίτητη σημείωση: Ο Βιεϊρίνια παρότι παίζει στην άμυνα, λογίζεται ως μεσοεπιθετικός και το όνομά του μπαίνει σε αυτές τις θέσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ποιοι είναι οι επτά που συμπληρώνουν το ρόστερ;

Αφενός οι τρεις νεαροί τερματοφύλακες που συμμετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, δηλαδή οι Μοναστηρλής, Τσιόπτσης και Μπαλωμένος (να του ευχηθούμε περαστικά γιατί εάν δεν τραυματίζονταν κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά περισσότερα).

Και οι Σάστρε, Νάσμπεργκ, Αντρέ Ρικάρντο και Φιλίπε Σοάρες (υπέστη θλάση) που δεν δηλώθηκαν στην λίστα της Ευρώπης για τους ομίλους. Ενδεχομένως όμως οι Σάστρε και Νάσμπεργκ να επανέλθουν σε κάποιους αγώνες πρωταθλήματος, αν δεν υπάρχουν άλλες λύσεις.

Πρακτικά από τους επτά τελευταίους και ο Φιλίπε Σοάρες (μαζί με τον Νάσμπεργκ) έχει χρόνο συμμετοχής σε επίσημα ματς, όμως μετά τις προσθήκες των Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο και την παρουσία των Σβαμπ και Τσιγγάρα έχασε έδαφος. Μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος μέσος δεν έχει πείσει για την επένδυση που έγινε στο όνομά του, με ένα ποσό που άγγιξε τα τρία εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Τρεις νεαροί που δηλώθηκαν στην Ευρώπη

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε πως εκτός από τους 26+7 (στο σύνολο 33) που αναφέραμε, ο ΠΑΟΚ έχει και νεαρούς παίκτες στις τάξεις του με επαγγελματικά συμβόλαια σε ισχύ, όπως είναι οι Γκορντεζιάνι, Παναγιώτου και Σμυρλής. Και οι τρεις τελευταίοι δηλώθηκαν στην λίστα της Ευρώπης για τους ομίλους, είναι εξελίξιμοι και έχουν πολλά να προσφέρουν στο άμεσο μέλλον. Από την έναρξη της σεζόν στα εννέα επίσημα παιχνίδια, δεν πήραν λεπτά συμμετοχής.

Με αυτούς τους παίκτες λοιπόν (εκτός κι αν γίνει κάποια προσθήκη της τελευταίας στιγμής που όμως... απέκλειαν οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου) θα πορευτεί η ομάδα από εδώ και στο εξής. Σε μία απαιτητική σεζόν με πολλούς αγώνες σε τρεις διοργανώσεις. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους. Ένα στοίχημα για όλους μέσα στον ΠΑΟΚ, για νέες διακρίσεις.

https://www.metrosport.gr/paok-26-7-gia-conference-protathlima-kai-kypello-836099

 

ΠΑΟΚ: 26+7 για Conference, Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Γιώργος Καστάνης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 10, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.