Το πάρε-δώσε του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές.Οι πωλήσεις και οι αγορές του καλοκαιριού σε αριθμούς


Το μεταγραφικό παράθυρο έκλεισε στην Ελλάδα στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο υπάρχει ακόμη η «αγορά» των ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε δυναμικά φέτος την μεταγραφική του ενίσχυση, καθώς λίγοι καινούριοι ποδοσφαριστές κατάφεραν να κάνουν προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους.

Αν και ο Δικέφαλος είχε μπροστά του ένα δύσκολο έργο μέσα στο καλοκαίρι, να περάσει δηλαδή τρεις προκριματικούς γύρους για να εισέλθεις στους ομίλους του UEFA Conference League, εντούτοις τα κατάφερε χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τον περσινό του κορμό.

Μεγάλο ήταν το ξεκαθάρισμα του ρόστερ, με πολλούς παίκτες να αποχωρούν μετά το τέλος της περσινής σεζόν. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποχώρησε από τον Δικέφαλο μετά από επτά χρόνια, ενώ ο Ομάρ Ελ Καντουρί μετά από έξι. Αμφότεροι, έφυγαν ως ελεύθεροι, αφού το συμβόλαιό τους είχε ολοκληρωθεί. Ως ελεύθερος έφυγε και ο Νέλσον Ολιβέιρα μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, στα οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν κατάφερε να δείξει τις επιθετικές του αρετές.

Τέλος, αποχώρησε από το ρόστερ και ο Γιάννης Κάργας, ο οποίος αξιοποιήθηκε ελάχιστα την περσινή αγωνιστική χρονιά.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, ξεχώρισαν οι πωλήσεις που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι. Η ομάδα έβαλε στα ταμεία της περισσότερα από 11.5 εκατομμύρια ευρώ, πουλώντας κατά σειρά τους Λούκας Τέιλορ (300 χιλιάδες), Ίνγκι Ίνγκασον (4 εκατ.), Ντούγκλας Αουγκούστο (5.5 εκατ.) και Κάλεντ Νάρεϊ (2 εκατ.).

Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Τέιλορ, καθώς η ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή. Ο Ίνγκασον ήταν η πρώτη ηχηρή αποχώρηση του ΠΑΟΚ, ο οποίος έψαχνε μία νέα πρόκληση στην ποδοσφαιριστή του καριέρα και τελικά αποδέχθηκε την πρόταση της δανικής Μίντιλαντ.

Ο Ντούγκλας Αουγκούστο θέλησε να μεταγραφεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως αυτό της γαλλική Ligue 1, κι έτσι συνεχίζει την καριέρα του στη Ναντ. Τελευταίος αποχώρησε ο Κάλεντ Νάρεϊ, ο οποίος πουλήθηκε στην Αλ Καλίτζ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Επιπροσθέτως, δανεικοί έφυγαν οι Παναγιώτης Τζίμας και Μάριος Τσαούσης στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οκτώ ήταν οι νέες προσθήκες στο «ασπρόμαυρο» με τον Γουίλιαμ Τροστ Έκονγκ να έρχεται, αρχικά, για να αντικαταστήσει στο ρόστερ τον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν δεξιοπόδαρο στόπερ και το βρήκε στο πρόσωπο του Νιγηριανού αμυντικού. Ο 29χρονος στόπερ ήρθε από την Γουότφορντ έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ράχμαν Μπάμπα και Τόμας Κεντζιόρα ήρθαν στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο στον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι επέστρεψαν στον Δικέφαλο και ενσωματώθηκαν στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Τέχελεν της Ολλανδίας. Ο Μπάμπα διανύει τη δεύτερη θητεία του στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρασμά του ως δανεικός τη σεζόν 2020-2021. H Τσέλσι τον άφησε ελεύθερο κι έτσι άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής του στα «ασπρόμαυρα».

Όσον αφορά τον Κεντζιόρα, ο Πολωνός διεθνής συνεχίζει στον Δικέφαλο για δεύτερη διαδοχική χρονιά με τη μορφή δανεισμού από τη Ντιναμό Κιέβου.

Παράλληλα, ο Αλί Σαμάτα ήρθε στον ΠΑΟΚ προς το τέλος της προετοιμασίας στην Ολλανδία και αποτελεί τον αντικαταστάτη του Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Τανζανός στράικερ ήρθε για να συμπληρώσει την τριάδα των επιθετικών μαζί με Μπράντον Τόμας και Στέφανο Τζίμα. Ο Δικέφαλος τον απέκτησε ως ελεύθερο από τη Φενερμπαχτσέ.

Μετά τον τραυματισμό του Φιλίπε Σοάρες και σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Ντούγκλας Αουγκούστο ήταν επιτακτική ανάγη να βρεθούν ποδοσφαιριστές για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Τρεις χαφ ήρθαν το φετινό καλοκαίρι. Ο λόγος για τους Μαγκομέντ Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο και Σουαλιχό Μεϊτέ. Οι δύο τελευταίοι ήρθαν ως δανεικοί, ενώ ο Οζντόεφ αποτελεί αγορά.

Η τελευταία και πιο ηχηρη προσθήκη στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ ήταν αυτή του Κίριλ Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος εξτρέμ αποτελεί την πιο ακριβή αγορά του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν, αφού η ΠΑΕ δαπάνησε 3.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λουντογκόρετς.

Στις παρακάτω προσθήκες μπορεί να ενταχθεί και ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι προσθήκες στο ρόστερ:

Γουίλιαμ Τρόστ Έκονγκ: 1 εκατομμύριο ευρώ

Ράχμαν Μπάμπα: ελεύθερος

Τόμας Κεντζιόρα: δανεικός

Αλί Σαμάτα: ελεύθερος

Μαγκομέντ Οζντόεφ: 450 χιλιάδες ευρώ

Μάρκος Αντόνιο: δανεικός – 300 χιλιάδες ευρώ

Σουαλιχό Μεϊτέ: δανεικός

Κίριλ Ντεσπόντοφ: 3.5 εκατομμύρια ευρώ

https://inpaok.com/788184/to-pare-dose-tou-paok-stis-metagrafes/

Προετοιμασία με νέες… αφίξεις

Επιστρέφουν στη βάση τους τρεις διεθνείς

Συνεχίζεται σήμερα (13/9) η πρετοιμασία του ΠΑΟΚ με μία ακόμη απογευματινή προπόνηση. Νέα πρόσωπα εμφανίστηκαν χθες στη Νέα Μεσημβρία με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές να ενσωματώνονται σταδιακά στο υπόλοιπο γκρουπ ενόψει της επανέναρξης των υποχρεώσεων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ προπονήθηκε για πρώτη φορά χθες με τον Δικέφαλο, ακολουθώντα πρόγραμμα αποκατάστασης μετά τις αναμετρήσεις που συμμετείχε με την Εθνική Βουλγαρίας.

Τρεις ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα «πιτς» τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Φιλίπε Σοάρες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα χθες, ενώ μόνος στο γήπεδο δούλεψε ο Ράχμαν Μπάμπα. Ο Γκανέζος μπακ ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην Εθνική του ομάδα κι έτσι δεν συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Μέρος της προπόνησης έβγαλε ο Μάρκος Αντόνιο και στη συνέχεια δούλεψε ατομικά στη χθεσινή προπόνηση, μετρώντας αντίστροφα για την ενσωμάτωσή του με την υπόλοιπη ομάδα στις προπονήσεις.

Τρεις επιστροφές-προσθήκες στο ρόστερ θα έχει σήμερα ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Οι Αντρίγια ΖίβκοβιτςΓουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ και Τόμας Κεντζιόρα επιστρέφουν στη βάση τους και αναμένεται να προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα.

Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν και πάλι απόγευμα, με την σημερινή (13/9) προπόνηση να είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Τα ΠΑΟΚ-Άρης που έμειναν στην ιστορία (vids)

Γκολάρες από το παρελθόν

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή (17/9) για την 4η αγωνιστική της Super League. Μια αναμέτρηση με μεγάλο παρελθόν και πλήθος αναμνήσεων.

Ιστορικά, ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος στα εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη καθώς σε σύνολο 61 αγώνων, έχει 35 νίκες, 21 ισοπαλίες και 11 ήττες. Τα γκολ είναι 98 υπέρ του ΠΑΟΚ και 48 υπέρ του Άρη με τους Κούδα και Σκαρτάδο να έχουν πετύχει από πέντε τέρματα σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη.
Στη σύγχρονη ιστορία ο Στέφαν Σβαμπ εντάσσεται στους πρώτους σκόρερ των μεταξύ τους παιχνιδιών με τέσσερα γκολ.
Αξίζει να θυμηθεί κανείς και τα γκολ του Ζήση Βρύζα μέσα σε πέντε λεπτά τη σεζόν 1996-97. Ο Βρύζας σκόραρε δις “βυθίζοντας” τον Άρη. Ήταν το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη. Στα 23 του χρόνια τότε ο Ζήσης Βρύζας έδειχνε το χάρισμά που είχε μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στις 16 Μαρτίου 1997 ουσιαστικά έκρινε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας του.

Οι δύο ομάδες έχουν προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στα μεταξύ τους παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη.

 

Το βάρος στην τακτική

Δουλειά σε όλα τα μέτωπα από τον Λουτσέσκου

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε την ευκαιρία να δουλέψει απερίσπαστος για δύο εβδομάδες με τους ποδοσφαιριστές του εξαιτίας της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες.

Ο Ρουμάνος τεχνικός όλο αυτό το διάστημα έριξε το βάρος στην τακτική προκειμένου τα νέα αποκτήματα του ΠΑΟΚ να αφομοιώσουν καλύτερα τον τρόπο σκέψης του προπονητή του Δικεφάλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προπόνηση της Τρίτη, οι παίκτες των «ασπρόμαυρων», έκαναν ασκήσεις τακτικής, τόσο σε φάση άμυνας όσο κι επίθεσης δουλεύοντας σε όλους τους τομείς.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδωσαν… μάχες (video)

Όσα έγιναν στην προπόνηση της Τρίτης

H αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων έχει ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του Δικεφάλου να δίνουν «μάχες» στην προπόνηση της Τρίτης.

Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό. Η προπόνηση ξεκίνησε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και παιχνίδι κατοχής, στη συνέχεια ανέλαβε ο Ράζβαν Λουτσέσκου για κάποιες ασκήσεις τακτικής, τόσο σε φάση άμυνας όσο κι επίθεσης και στο φινάλε διεξήχθη τουρνουά τεσσάρων ομάδων σε δύο γήπεδα.

Στην διάρκεια του προπονητικού τουρνουά, οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν πολλές «μάχες», πρόσφεραν θέαμα και σημείωσαν εντυπωσιακά γκολ.

Δείτε παρακάτω το video:

Τώρα ξεκινάει η προετοιμασία

Ο Λουτσέσκου έχει ξανά όλα τα «όπλα» του

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων ουσιαστικά θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, όταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει όλα τα όπλα στην διάθεσή του.

Αύριο (13/9), θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι διεθνείς του ΠΑΟΚ και ο Ρουμάνος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές του για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενες αναμετρήσεις Πέμπτη-Κυριακή, με τον έμπειρο προπονητή του Δικεφάλου, να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Επιστρέφουν και οι τελευταίοι

Οι εκκρεμότητες με τους διεθνείς του ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μπει στην τελική ευθεία για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τους περισσότερους διεθνείς του Δικεφάλου να έχουν επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίες εκκρεμότητες αφορούν τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ και τον Τόμας Κεντζιόρα, που θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ την Τετάρτη (13/9).

Έτσι, πλέον ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει στην διάθεση όλους τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να δουλέψει στις λεπτομέρειες που αφορούν την αναμέτρηση με τον Άρη, για την 4η αγωνιστική της Super League.

https://inpaok.com/category/soccer/

 

Το πάρε-δώσε του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές.Οι πωλήσεις και οι αγορές του καλοκαιριού σε αριθμούς Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 13, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.